Jump to content

*** Συμβουλές για νέους στην αστρονομία και το forum ***


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι που τώρα ξεκινάτε στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας,

 

Πολλοί επισκέπτες του site έρχονται εδώ αναζητώντας πληροφορίες για την αγορά του πρώτου τηλεσκοπίου ή γενικότερα για τα πρώτα τους βήματα στην αστρονομία. Κατά καιρούς, στο forum αυτό έχουν απαντηθεί τα περισσότερα από αυτά τα ερωτήματα. Οι παρακάτω συμβουλές αφορούν όλους εσάς που είστε νέοι στο χώρο και θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα:

 

:arrow: Διαβάστε προσεκτικά το αρχείο του forum και τα άρθρα της κεντρικής σελίδας. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτήσεων των νέων στο χώρο έχουν ήδη απαντηθεί πολλές φορές. Η ερώτηση "τί τηλεσκόπιο να πάρω" δεν έχει εύκολη απάντηση και είναι διαφορετική για κάθε έναν από εμάς. Διαβάστε προσεκτικά και δείτε τι εξοπλισμός σας ταιριάζει και πόσα λεφτά μπορείτε να δώσετε, είτε είναι 100 ευρώ για ένα ζευγάρι κιάλια, είτε 300 ευρώ για το δημοφιλές dobsonian 8 ιντσών είτε περισσότερα για ένα μεγάλο τηλεσκόπιο.

 

:arrow: Αγοράστε και διαβάστε το βιβλίο Nightwatch διαθέσιμο εδώ . Είναι μια άριστη και ολοκληρωμένη εισαγωγή στην αστρονομία και την παρατήρηση.

 

:arrow: Κατεβάστε κάποιο από τα δωρεάν προγράμματα προσομοίωσης του ουρανού όπως οι Χάρτες του Ουρανού και το Stellarium. Θα σας βοηθήσουν στις ουράνιες αναζητήσεις σας.

 

:arrow: Επικοινωνήστε με κάποιον αστρονομικό σύλλογο της περιοχής σας ώστε να συμμετάσχετε σε κάποια από τις παρατηρήσεις τους. Τίποτα δε σας δίνει καλύτερη βοήθεια για την αγορά τηλεσκοπίου από την ίδια την επαφή με τα τηλεσκόπια!

 

:arrow: Διαβάστε και ακολουθήστε τους κανόνες του astrovox.

 

 

Καλή παραμονή στο forum μας και καλό ταξίδι στο χώρο της αστρονομίας!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης