supernovus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Πως θα σας φαινόταν αυτό για καταγραφή μιας παρατήρησης; http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=768 Θα μου πείτε, εξαρτάται απ' το τι αποτέλεσμα περιμένω.Λοιπόν, φίλοι μου, θα ήθελα να μπορώ να μεταφέρω σε υπολογιστή ακριβώς αυτό που θα έβλεπα με έναν συμβατικό προσοφθάλμιο των 25mm ή των 10mm. Αυτός γράφει ότι αντιστοιχεί σε έναν 6άρη, άραγε είναι μεταβλητού ζουμ; Δηλαδή αντιστοιχεί έως σε 6mm;Το σκεπτικό είναι ότι αν καταφέρω να περάσω την εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή, θα μπορέσω μετά να την "αιχμαλωτίσω" με ένα πρόγραμμα εγγραφής οθόνης.Το ζήτημα είναι αν αυτός ο ψηφιακός προσοφθάλμιος μπορεί να βλέπει ότι βλέπει και το μάτι όχι μόνο στο διάστημα αλλά και σε deep sky.Μήπως έχετε ασχοληθεί με το θέμα;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Φιλε μου δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, αλλιως δεν θα παιδευομασταν στην αστροφωτογραφηση με ευαισθητες καμερες που κανουν εκθεσεις μεγαλυτερες απο πχ .5 δευτερα. Σε γενικες γραμμες δεν θα παρεις στην οθονη οτι βλέπεις με το ματι, αυτα τα γκατζετς δεν ειναι τοσο ευαισθητα οσο το ματι με πλαγια διοπτευση. Σου δειχνουν αστρα (και οχι πολύ μεγαλα mag), σεληνη και κατι απο πλανητες. Οχι πολύ καθαρα, οχι με πολύ καλο κοντραστ, με αρκετο θορυβο, με χαμηλη ευαισθησια. Ακομη και ευαισθητο CCD να βαλεις και παλι δεν προκειται να παρεις DSO χωρις intergation πολλών δευτερολεπτων. Υπαρχουν καμερες που κανουν κατι τετοιο αλλα οχι ακριβως οπως το ενοεις και σιγουρα φτωχα οσο αφορα DSO (τα ποιο φωτεινα). Εγω παλιοτερα ειχα δοκιμασει μια -γνωστη και δοκιμασμενη-καμερα σε πλακετα (ψαξε στο φορουμ για 1004Χ) που ειναι απο τις ποιο ευαισθητες που εχει βγαλει η Sony. Και παλι DSO ομως γιοκ.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 ειναι καλυτερο να παρεις το ετοιμο σετακι με την spc900nc με τον ανταπτορα και το ir cut filter και ετσι θα μεταφερεις με καλυτερη ποιοτητα την εικονα απο τους πλανητες μονο ή την σεληνη στον υπολογιστη και μετα με το registax να κανεις επεξεργασια της εικονας αλλα θα χρειαστεις μια ισημερινη βαση για εχεις την εικονα στο κεντρο http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1364 Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
supernovus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Φιλε μου δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, αλλιως δεν θα παιδευομασταν στην αστροφωτογραφηση με ευαισθητες καμερες που κανουν εκθεσεις μεγαλυτερες απο πχ .5 δευτερα. Πολύ σωστά, αυτό φαντάστηκα κι εγώ, αλλά είπα μήπως μπορέσει να έχει κανείς κάτι πρόχειρο έτσι για να θυμάται και να χαζεύει. ειναι καλυτερο να παρεις το ετοιμο σετακι με την spc900nc με τον ανταπτορα και το ir cut filter και ετσι θα μεταφερεις με καλυτερη ποιοτητα την εικονα απο τους πλανητες μονο ή την σεληνη στον υπολογιστη και μετα με το registax να κανεις επεξεργασια της εικονας αλλα θα χρειαστεις μια ισημερινη βαση για εχεις την εικονα στο κεντρο Μιλάμε μόνο για πλανητική εδώ, έτσι; Οπότε το αφήνω και περιμένω για αργότερα με το καλό (οπωσδήποτε πρώτα η ισημερινή στήριξη). Σας ευχαριστώ πολύ, παιδιά. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα