Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Καλημέρα από έναν εν δυνάμει ερασιτέχνη αστρονόμο, Αν και οι μέρες είναι δύσκολες, από την άποψη των καλοκαιρινών διακοπών, θα ήθελα την συμβουλή σας για την αγορά εξοπλισμού για παρατήρηση και φωτογράφηση. Αυτό που θα με ενδιέφερε περισσότερο θα ήταν η παρατήρηση και φωτογράφηση του βαθέως ουρανού, χωρίς αυτό να αποκλείει τους πλανήτες. Μέχρι τώρα έχω διαβάσει 3 – 4 φορές το NIGHTWATCH και από εβδομάδα θα αρχίσω την ‘’μελέτη’’ του. Το μικρόβιο το έχω κολλήσει εδώ και 2 μήνες (δεν φαίνεται να έχω διάθεση για λήψη αντιβιοτικών) και ψάχνοντας βρήκα ένα κάποια τηλεσκόπια που νομίζω ότι ‘’μου κάνουν’’ http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=859 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=709 επίσης σκέφτηκα να αγοράσω για αρχή, αυτή την κάμερα http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=941 Φυσικά όποια αγορά προκύψει θα γίνει περί τα τέλη το χρόνου τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για το ότι θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει. Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας σχετικά, προτάσεις – σχόλια ή να με παραπέμψετε σε συζητήσεις σχετικές που έχουν γίνει στο forum ( ήδη ψάχνω….. ). Ευχαριστώ Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Φιλε μου καλως ειρθες Προσπάθησε να πας σε αστροπαρτυ, ειναι ο καλύτερος τρόπος να αποφασίσεις. Τα δυο μοντέλα που αναφερεις ειναι καλα και δοκιμασμένα, αν και εγω προσωπικά δεν θα αγοραζα αυτο με το πιρουνι για φωτογραφιση. Η καμερα που λες ειναι μονο για πλανητική (αν δεν την πειραξεις). Και γενικα ψαχτο λίγο, τα εχεις λίγο μπλέξει, το κείμενο σου (κατα αναλογια φυσικα) "διαβάζεται" : " ποιο μοντελο BMW απο τα δυο να αγορασω; θελω να ασχοληθώ με αγωνες πίστας για την ωρα και αργότερα ισως και με οδηγηση στην πόλη. Και θελω να φωραω στους αγωνες αυτα τα μικρα λεπτα λάστιχα (η καμερα). Και συν της άλλης δεν ξέρω τελικά αν θα συνεχίσω με αυτα, μπορεί αργοτερα να αποφασισω να παω σε ποδήλατο Η κλασσική συμβουλή ειναι να μην παιδεύεσαι με αστροφωτογραφιση στην αρχη, μεχρι να εισαι σιγουρος ότι οντως θες να τα σκασεις (και ειναι αρκετα κατα περιπτωση )
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Αγαπητέ rorytΗ αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έγραψα το κείμενο κι εγώ κάτι τέτοιο θα καταλάβαινα αν το διάβαζα… Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να αρχίσω με ένα καλό (σχετικό αυτό) τηλεσκόπιο και μια απλή κάμερα για την απαθανάτιση της πρώτης μου επαφής με τον νυχτερινό ουρανό. Η αστροφωτογραφηση δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου αφού έτσι κι αλλιώς είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί χρόνο (από όσα διάβασα στο forum). Σχετικά με το τηλεσκόπιο δεν ξέρω αν θα ήταν προτιμότερο να αγοράσω κάποιο στα 3/4 της τιμής αυτών που έχω υπ΄ όψιν μου και μετά από ένα διάστημα (δεν ξέρω πόσο) να θέλω να αγοράσω άλλο. Φυσικά δεν έχω καταλήξει σχετικά με τον εξοπλισμό και σίγουρα είμαι στο στάδιο ψαξίματος. Σχετικά με τα αστροπαρτυ σκέφτομαι να γίνω μέλος σε μια Αστρονομική Εταιρεία και να πάρω αρκετή πληροφόρηση κι εκεί. Σε ευχαριστώ πολύ Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2009 Αγαπητέ φίλε καλωσήρθες, Καλά τα τηλεσκόπια που είδες αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι και με δύο χιλιάρικα που θα έδινες για ένα τηλεσκόπιο όπως το πρώτο που αναφέρες, πάλι 8 ίντσες θα έπαιρνες όπως οι 8 ίντσες τηλεσκοπίων με πολύ χαμηλότερο κόστος. Με άλλα λόγια πληρώνεις για το go-to, τη στήριξη, τη φορητότητα, το GPS, τον οπτικό σχεδιασμό του καταδιοπτρικού κ.ά. πολύ όμορφα πράγματα αλλά οι 8 ίντσες θα παραμείνουν πάντα 8 ίντσες. Ένας νευτώνειος σωλήνας, κατά τα άλλα, μπορεί να σου στοιχίσει πολύ λιγότερα, νευτώνειοι σωλήνες πολύ καλής ποιότητας κοστίζουν λιγότερο από 1000 ευρώ για μεγέθη όπως 12 ίντσες. Με άλλα λόγια, τα Schmidt-Cassegrain κοστίζουν σχετικά ακριβά σε σχέση με τη διάμετρό τους γι'αυτό σιγουρέψουν ότι είναι αυτό που θες και σε ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που έχουν αντί να πάρεις άλλο τύπο τηλεσκοπίου σε μεγαλύτερο μέγεθος ή σε 8 ίντσες και να γλιτώσεις πολλά λεφτά. Και στο nightwatch και στο forum θα βρεις αναλυτικά πράγματα για αυτό τα τηλεσκόπια. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Asrtovox σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου. Αν και δεν έχω καταλήξει σε κάποιο τηλεσκόπιο η πρώτη αναφορά στα δυο αυτά τηλεσκοπία έγινε σύμφωνα με τις πληροφορίες που διάβασα στο NIGHTWATCH. Για παράδειγμα ο συγγραφέας αναφέρει την σημαντικότητα της στήριξης, την φορητοτητα ( θα πρέπει να το μετακινώ αρκετά συχνά, 7 στις 10 φορές που θα κάνω παρατήρηση ). Από την άλλη νομίζω πως για μελλοντική φωτογράφηση η επιλογή ρομποτικού είναι αρκετά χρήσιμη. Φυσικά το go-to και το GPS ίσως να είναι και υπερβολή για κάποιον αρχάριο…αλλά είναι? Το οικονομικό θέμα βέβαια είναι σημαντικό αλλά μέχρι τώρα δεν είχα τον χρόνο για να ασχοληθώ με οποιοδήποτε χόμπι ( είχα ξεκινήσει καριερίστας …αλλά ΄΄έκανα στροφή στην ποιότητα΄΄… ζωής ) όποτε τώρα που μου δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που κρατά το ενδιαφέρον μου είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω. Αλλά ας κάνω την ερώτηση αλλιώς: Με 2000 Ε τι θα προτείνατε ως αρχικό εξοπλισμό για έναν αρχάριο? Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Αλλά ας κάνω την ερώτηση αλλιώς: Με 2000 Ε τι θα προτείνατε ως αρχικό εξοπλισμό για έναν αρχάριο? Kαταρχάς επειδή είσαι αρχάριος θα πρότεινα να μην πάρεις κάτι εξιδικευμένο την πρώτη φορά,αλλά κάτι πιο απλό και με λιγότερα χρήματα για εξάσκηση..Θα είναι κρίμα τα λεφτά.. Δες εδώ ένα αρκετά καλό: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=656 Επίσης από τα υπόλοιπα χρήματα θα μπορούσες να πάρεις κάποια επιπλέον εξαρτήματα που θα σε βοήθουν περαιτέρω(όπως φίλτρα,προσοφθάλμια κτλ..) Σου προτείνω να δεις εδώ: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=16&brand=0 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=18&brand=0 Και γενικότερα κάποια αξεσουάρ: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=15 Βέβαια μπορούν να σε βοήθησουν εδώ που είναι πιο εξιδεικευμένοι από μένα και θα σε βοηθήσουν περισσότερο!! Ελπίζω να βοήθησα και στο ελάχιστο... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Καλημέρα nansy Λογικά τα βρίσκω όλα αυτά. Βέβαια με απασχολεί το θέμα βάρους και μεταφοράς του τηλεσκόπιου, αλλά από ότι βλέπω στο forum μάλλον δεν υπάρχει κανένας που να ξεκίνησε έτσι όπως το σκέφτηκα εγώ….. Σε ευχαριστώ πολύ Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Λογικά τα βρίσκω όλα αυτά. Βέβαια με απασχολεί το θέμα βάρους και μεταφοράς του τηλεσκόπιου, αλλά από ότι βλέπω στο forum μάλλον δεν υπάρχει κανένας που να ξεκίνησε έτσι όπως το σκέφτηκα εγώ….. Καλήμέρα Όταν εννοείς θέμα βάρους και μεταφοράς τι ακριβώς εννοείς?? Αν το θέμα είναι η μεταφορά από το μαγαζί που θα το πάρεις μπορείς να τους πει να στο φέρουν σπίτι..Αν το θέμα μεταφοράς έχει να κάνει με παρατηρήσεις έξω πιστεύω πως εάν δεν μπορείς να το παίρνεις εκτός πόλης μπορείς να το βγάζεις έξω από το σπίτι στην ταράτσα ή στην αυλή του σπιτιού σου.Πίστευω ότι μπορείς να δεις αρκετά πράγματα.Και εγώ ενίοτε στην ταράτσα το βγάζω ή στην αυλή της γιαγιας μου.. Ελπίζω να βοήθησα Και επίσης να σου ευχηθώ καλως όρισες και καλή αρχή!!!Το ξέχασα πρίν... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Το θέμα μεταφοράς έγκειται στην μεταφορά για παρατήρηση… και από ότι φαίνεται αυτό θα χρειάζεται να γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων. Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Φιλε μου μια χαρα το σκεφτηκες το 8αρι cpc για πρωτο τηλεσκοπιο....Και επισης πολυ καλα το λεει και ο Terence Dickinson στο βιβλιο του για τα ρομποτικα καταδιοπτρικα. Εχουν ακριβως παρα μα παρα πολλα πλεονεκτηματα. Για 2000 ευρω πραγματικα το 8αρι cpc ειναι το ιδανικο πρωτο τηλεσκοπιο. Επισης καλα τα λεει και ο Αstrovox οτι με 2000 ευρω μπορεις να παρεις πολυ μεγαλυτερο τηλεσκοπιο(ενα νευτωνιο σε στηριξη dobson), απλα θα ειναι τεραστιο, γιατι τα νευτωνια ειναι τεραστια, δεν θα εχει goto και tracking, θα πρεπει να το σμπρωχνεις κτλ.. Ο μονος λογος που δεν ξεκινουνε εδω μεσα οι αρχαριοι, οπως λες και εσυ, με ενα ρομποτικο καταδιοπτρικο ειναι τα λεφτα. Στους περισοτερους τα 2000 ευρω φαινονται πολλα. Αλλα αν τα εχεις, ενα 8αρι ρομποτικο schmidt cassegrain ειναι εξαιρετικο για πρωτο τηλεσκοπιο. Συγκεντρωνει πραγματικα πολλα πλεονεκτηματα. Δυο ειναι οι φιρμες που κυριαρχουν σε αυτον τον χωρο.Η Celestron: http://www.celestron.com/c3/home.phpκαι η Meade: http://www.meade.com/ Βεβαια αν μιλαμε για value for money, εκει τα ντομπσον νευτωνια διαπρεπουν και δεν εχουν αντιπαλο. Με 350 ευρω παιρνεις 8αρι τηλεσκοπιο.
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Laskos ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Σχετικά με τα meade κάπου διάβασα, στο forum (δεν θυμάμαι που) ότι δεν έχουν service στην Ελλάδα. Ισχύει αυτό; Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Γιατι τα celestron νομιζεις εχουν σερβις στην Ελλαδα?Απλα και τα δυο εχουν εγγυηση.Οποτε αν χαλασουν μεσα στην εγγυηση, θα αναλαβει την μεταφορα στο εξωτερικο και την επισκευη η αντιπροσωπεια.(νομιζω)
roryt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Να συνεισφερω και εγω. Με budget τα 2000 (και να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τα κλαις μετα), 7/10 φορες παρατηρηση εκτος βασης, και ακομη δεν εχεις ξεκαθαρισει τι ακριβως θες, τοτε το καταδιοπτρικο ειναι πολύ καλη λύση. Το 8" ΔΕΝ ειναι το ιδανικο οργανο, με κεντρικη παρεμποδιση στα 30% υπολειπεται και του Νευτωνιου και του διοπτρικου σε θεματα καθαρης διαμετρου και κοντραστ. Αλλα ειναι ενας πολύ καλος συμβιβασμος που περιλαμβανει λιγο απο ολα. Αν μαλιστα μπορεις να πας και λιγο παραπανω (πχ 9.25" ή 10") πηγαινε. Κοιτα και στα μεταχειρισμενα. Υποψην, το συνολικο βαρος/ογκος μαζι με κεφαλη και παρελκομενα, ισως ειναι και μεγαλυτερα του ντοπς, και ο χρονος στησιματος/ρυθμισης/εναρξης παρατηρησης ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι περισσοτερος απο αυτα του ντοπς ("βαλτο κατω και ξεκινα") . Αλλα τελικα τα ωφελη ειναι αρκετα. Απλα μια συμβουλή, αν θες να κανεις προβλεψη για αργοτερα (φωτογραφιση) παρτο σε ισημερινη βαση, οχι σε πιρουνι
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Roryt σχετικά με το τι θέλω αν αναφέρεσαι στο τι θέλω να παρατηρώ, όπως έγραψα στην αρχή θα με ενδιέφερε ο βαθύς ουρανός, χωρίς να αποκλείω τους πλανήτες. Σχετικά με το πιρούνι, δεν είχα σκεφτεί τυχόν προβλήματα (και πώς να τα σκεφτώ με τις ελάχιστες γνώσεις μου) με την φωτογράφηση. Υποθέτω πως θα έχει σχέση με την τοποθέτηση της κάμερας….!!! Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
Mich Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Αν και δεν είμαι ο πλέον ειδικός για συστάσεις, απο τη μικρή πείρα που απέκτησα μπορώ να σημειώσω τα ακόλουθα : έχω τη γνώμη ότι πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το όργανο που θα αγοράσεις, καθότι όπως είδες ακριβό το σπορ, και είσαι στο καταλληλότερο site γιαυτό, διάβασε λοιπόν τις εμπειρίες των παλαιότερων ερασιτεχνών. Να δεις που ακριβώς θα το στείνεις για παρατήρηση, εννοώ ότι ένα 16 στην Αθήνα δεν λέει και πολλά λόγω φωτορύπανσης. Και μια τρίτη επισήμανση, αν "ψήνεσαι" να πάρεις GO TO 8 με budget 2000 Euro, θα σου πρότεινα να δεις το τηλεσκόπιο που πουλάει ο Laskos στο Αstrovox, νομίζω στα 1000 Euro, με τα ίδια χαρακτηριστικά και καλοδουλεμένο. Σε κάθε περίπτωση μην βιαστείς, καλώς ήρθες στον χώρο και καλή επιτυχία στις αγορές σου. Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
el Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Καλησπέρα, Εγώ εδώ και ένα χρόνο έχω αγοράσει το τηλεσκόπιο Advanced Series, C8-SGT http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=709 καθώς και την κάμερα NexImage και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη. Τα οπτικά μέρη του τηλεσκοπίου είναι πάρα πολύ καλά και η απόδοση του στον νυχτερινό ουρανό πραγματικά μαγεύει. Το τηλεσκόπιο είναι πολύ καλό και στην αστροφωτογράφηση αφού και εγώ όταν το αγόρασα η αστροφωτογραφία ήταν ένα απο τα κυρίαρχα ενδιαφεροντά μου. Αφού σε ενδιαφέρει η αστοφωτογράφηση η Αλταζιμουθιακή στήριξη ίσως δεν είναι η κατάλληλη για φωτογράφηση ενώ η CG-5 Ισημερινή που διαθέτει το C8-SGT είναι η ενδεδειγμένη. Το τηλεσκόπιο των 8 ιντσών μπορείς να το μεταφέρεις σχετικά ευκολα. Η κάμερα NexImage είναι αρκετά καλή για αρχή και με προσιτή τιμή, ενώ μελλοντικά αν θέλεις μπορείς να την αναβαθμίσεις κάτι πού και εγώ σκέφτομαι να κάνω μελλοντικά. Συνοψίζοντας το τηλεσκόπιο C8-SGT με έχει αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι ένα τηλεσκόπιο που θα κρατήησω για πάρα πολλά χρόνια και σίγουρα είναι ένα τηλεσκόπιο που θα πρότεινα για κάποιον που δείχνει ενδιαφέρον για την αστρονομία. Βέβαια καθώς το ποσό που θα δώσεις για να το αποκτήσεις είναι σεβαστό καλό θα ήταν να είσαι σίγουρος πως μια τέτοια αγορά δεν θα μείνει στο ράφι! Φιλικά El
koulosb Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2009 Captain Kerk ..... ειμαι κι εγω απο τους λιγους που χωρις να εχει δει ποτε μεσα απο τηλεσκοπιο τα εσκασε και πηρε κατι καλο που δε θα χρειαστει να πουλησει για πολλα χρονια.Ειμαι της γνωμης οτι αν το θελεις πολυ γιατι να μην τα δωσεις απο την αρχη. Θα σου προτεινα να δεις και την αγορα ενος αποχρωματικου απο το εξωτερικο μαζι με μια goto βαση, όπως η HEQ5.Θα πεσεις σε ιντσες αλλα θα εχεις ενα τηλεσκοπιο αριστο, με πολυ καλο ειδωλο, ελαφρυ για μετακινηση και ετοιμο για αστροφωτογραφιση αργοτερα. Εγω διαλεξα ενα 120mm αντι των 8'' και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2009 Καλημέρα σε όλους El, Mich Σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τις υποδείξεις σας. θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τις περιπτώσεις που αναφέρατε.Koulosb το θέμα αγοράς από το εξωτερικό δεν το έχω ψάξει ακόμη αλλά έχω χρόνο μέχρι τέλος έτους που προσδιορίζω την αγορά εξοπλισμού. Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα