Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γιατί δεν πάς για piggyback φωτογράφιση? καλύτερα είναι για να έχεις οδηγό. Θέλεις μοτερ φυσικά.

Τι θέλεις να φωτογραφίσεις? δώσε μας μερικά στοιχεία για τον εξοπλισμό σου και το τί θέλεις να φωτογραφίσεις.

Celestron OMNI 150 XLT

Φακοί:25mm 150XLT, Hyperion 17mm & 3,5mm, UW 6mm, UO H.D Abbe Orthos 5mm 9mm

Barlow: Televue 2x

Φίλτρα: Baader Planetarium UHC-S, Meade 4000 Moon Filter

Δημοσιεύτηκε

Αστροστατης (μοτερ) στην ορθη αναφορα (RA), πολική διοπτρα και ενας προσαρμογεας για την βιδα 1/4" της φωτογραφικής.

Κατι σαν αυτό ή αυτό .

Αυτα βεβαια μέχρι κάποια -μικρή- εστιακή αποσταση (δεν ξέρω ακριβως ποσο, νομίζω μέχρι 130mm και συντομες εκθεσεις 2-3 λεπτων, με σχετικά καλή πολική ευθυγραμμιση, πρεπει να ειναι ενταξει - καποιος που το εχει κανει ; ).

Για παραπανω εστιακή αποσταση και χρονους, πιθανοτατα να χρειαστείς σαν ελαχιστο να κανεις PEC training στην κεφαλή σου (αν το υποστηριζει) ή/και να βαλεις μοτερ στην αποκλιση (DEC) και οδηγηση (πχ μια web camera με ενα τηλεφακο).

Δημοσιεύτηκε

Η φωτογράφιση που έχω στο μυαλό μου είναι αρκετά πιο ευρεία σε πεδίο με 50άρη φακό (75μμ στον aps αισθητήρα).

Μοτέρ θα έχω και στους 2 άξονες για οδήγηση.

Το dovetail plate είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα. Στο πλανητάριο δεν φέρνουνε κάτι τέτοιο?

Mitsako πρακτικά piggyback θα είναι χωρίς το τηλεσκόπιο... :P Απλά το 8άρι dob θέλει ΛΕΦΤΑ για να μπεί σε ισημερινή οπότε... ;)

Δημοσιεύτηκε

Μια χαρα θα εισαι, και η οδηγηση δεν νομιζω να σου χρειαστει (οχι για μικρους χρονους τουλαχιστον). Παντως δες και εδω για τα dovetail που δεχονται δυο διπλα διπλα, ενα για την καμερα ενα για τον οδηγητικο φακο.

Πολυ πιθανων να τα φερνει και το Πλανηταριο, αλλα ητανε ποιο ευκολο να τα βρω στο site του TS - παρε τηλεφωνο τον Παναγιωτη και ρωτα.

Να ρωτησω, τι handset εχεις , και ποσο συνολο (βαρος ΚΑΙ ογκος) ειναι το ολο σχημα, γιατι ενδιαφερομαι και εγω για κατι μικρο και ευκολο στην μεταφορα για wide shots στις διακοπες. Και ποσο αξιοπιστη ειναι η EQ3 απο θεμα γρασσο κλπ ή μηπως να δωσω κατι παραπανω για μια GP ; (βασικα τις φοβαμαι τις Κινεζικες)

Δημοσιεύτηκε

Για την EQ3 δεν την έχω ακόμα, αλλά έχω διαβάσει καλές κριτικές και σκοπεύω να την αποκτήσω σύντομα. Για την τιμή της νομίζω είναι αρκετά τίμια. Για τα γράσσα έχω διαβάσει ότι καλό είναι να ελέγχονται, αλλά έτσι κι αλλιώς εγώ δεν πρόκειται να τη φορτώσω. Mόνο για τη φωτογραφική θα την έχω.

Για σύστημα φωτογράφισης έχω μια K20D pentax και για εύκολη φορητότητα της βγάζω το grip και της κοτσάρω έναν από τους 50/f1,4 ή 35/f2 ή 24/f2,8 ανάλογα με τη διάθεση. Για τοπία είναι καλύτερος ο 24, για πρόσωπα είναι ο 50άρης. Ο 35άρης είναι καλή σαν μέση λύση και προς το παρόν είναι από τους αγαπημένους μου. Απλά για τοπίο/δρόμο είναι πιο άνετος ο 24 ή και κανένας 20άρης αν μπορείς να βρείς, αν και για να ρίξεις το διάφραγμα θα ανέβεις σε όγκο.

Mε μπαταρία και φακό είναι κάτι λιγότερο από κιλό σε βάρος.

Aλλά και πάλι δεν είναι ό,τι πιο φορητό υπάρχει. Η Km είναι πιο βολική σε αυτό τον τομέα (~750 γραμμάρια με φακό) και βγαίνει και σε εφφετζίδικο λευκό, αλλά είναι ενοχλητικό το ότι δεν έχει οθόνη πάνω αλλά αναβοσβήνει συνέχεια η μεγάλη οθόνη για να σου δείχνει ενδείξεις.

Από κει και πέρα, η σειρά των 21, 40 και 70 DA limited της Pentax είναι ό,τι πιο φορητό και ποιοτικό υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ανεβαίνει σε τιμή βέβαια, αλλά αν αυτό που θέλεις είναι φορητότητα και δεν σε νοιάζουνε τα χρήματα, είναι σίγουρα από τις καλύτερες επιλογές.

PS

Μακρυά από Pentax αν ενδιαφέρεσαι για sport/action φωτογραφία γιατί το σύστημα εστίασης είναι σχετικά αργό και το Continuous είναι για τα κλάματα σε tracking και πρόβλεψη κίνησης.

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστω αν και δεν αναφερομουνα στην φωτογραφικη, εκει εγω εχω μια EOS300D πειραγμενη και μια CCD. Μιλαγα για το συστημα κεφαλη/τριποδο/πιθανο αντιβαρο βασικα, αυτα εχουν το μεγαλυτερο ογκο/βαρος.

Καλη συνεχεια

Δημοσιεύτηκε

A Ok.

Δεν έχω τρίποδο για τις εκδρομές. Έχω ένα μονόποδο με ενσωματωμένη κεφαλή. Νομίζω είναι της Vanguard. Ύψος 1,80 και βάρος περίπου ένα κιλό, ενώ μαζεύεται στα 40 εκατοστά περίπου μέσα στην τσάντα ώμου του.

Δημοσιεύτηκε

Τελικά γίνεται να κάτσει η φωτογραφική και με ένα απλό dovetail

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=947

Το δοκίμασα με τον μεγάλο φακό ώστε το βάρος να είναι αρκετό σε διάφορες θέσεις και δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Ανάμεσα στο dovetail και στη φωτογραφική έβαλα ένα κομματάκι λάστιχο ώστε να μην γρατζουνιστεί η μηχανή.

Προσοχή μόνο στο μήκος της βίδας να μην είναι πολύ μακριά και τερματίσει μέσα στην μηχανή.

CIMG1100s.jpg.ad901f613c4942d9222729e4570b7689.jpg

CIMG1097w.jpg.62c2ca854247f63790fe68c754ada22b.jpg

CIMG1092s.jpg.7f00d6aee43f5f7ee41aca646e6959b5.jpg

CIMG1093s.jpg.d605a40f8dc7e4b43edb529ff4fa9895.jpg

Γιώργος. :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης