Jump to content

Juptr

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    125
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Juptr

  • Γενέθλια 10/13/1968

του/της Juptr Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Φίλε ρίξε μια ματιά εδώ http://www.astrovox.gr/polaralignment.html
  2. Απλά ξέχασαν να βάλουν τρία μηδενικά στο τέλος.
  3. Φίλε KARAVATZIO και η πρώτη φωτογραφία που έχεις τραβήξει με το 80ed , έχει διπλό είδωλο . Οπότε όπως είπε και ο Στέφανος αφού το είδωλο είναι δεξιά / αριστερά (οριζοντίως) , οφείλεται σε ταλάντωση.
  4. Juptr

    The Eagle has landed!!!

    Καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις. 2800 εστιακή Τάκη , μόλις πάρεις και το dovetail , μετά να δούμε τον καιρό.
  5. Μουσοκλή και Estarian το εμπόδιο που έβρισκε μπροστά της η επιστήμη ήταν η εκκλησία και όχι η έννοια του Θεού /δημιουργού. Μουσοκλή ανέφερα την Αγία γραφή γιατί περί αυτού γίνεται ο λόγος. Όσο για την Ελληνική μυθολογία (η αγαπημένη μου ανάγνωση) και εδώ είναι γραμμένα όλα συμβολικά με πολλές ομοιότητες με την Αγία γραφή. Ο Ησίοδος στη Θεογονία διαχωρίζει την γέννηση του σύμπαντος , από τον (τους) δημιουργό των Ελλήνων και άλλων ανθρώπων .
  6. Κάποτε στο γυμνάσιο , στα θρησκευτικά είχαμε μια συζήτηση περί των αντιθέσεων/ διαφορών, επιστήμης - θρησκείας. Η τελευταία φράση που μας είχε πει η καθηγήτριά μας τότε ήταν ''Είναι πολύ νωρίς ακόμα για την επιστήμη να ασχοληθεί με την θρησκεία . Όταν κάποτε όμως ανέβει στο τελευταίο σκαλοπάτι , θα την βρεί μπροστά της. '' Από τα λίγα που έχω διαβάσει από την Αγία γραφή αυτό που έχω καταλάβει είναι αυτό που έγραψε και ο φίλος Dimkasta ''Όποιος θεωρεί ότι κείμενα όπως η Γέννεση μπορούνε να διαβαστούνε κυριολεκτικά και όχι συμβολικά, είναι τουλάχιστον αφελής. ''
  7. Juptr

    Σελήνη

    Skywatcher 200/1000 Webcam Philips spc900 με barlow 2X Stack 20 φωτογραφίες με Registax.
  8. Juptr

    Ζώνη και Ξίφος του Κυνηγού

    Πασχάλη φανταστική και σπάνια φωτογραφία . Τα μεγάαααλα πεδία είναι πανέμορφα. Όλα σε ένα , νοικοκυρεμένα.
  9. Πολύ καλές τιμές και πολύ καλή επιλογή για έναν αρχάριο τα ρομποτικά. Σε μία βραδιά μπορούν να δουν περισσότερα αντικείμενα απ' όσα έχω δει σε ένα χρόνο με το ντομπ. Γι' αυτό έκανα και 'γω τη βάση μου goto
  10. Και κάτι ακόμα , λίγο απίθανο βέβαια. Όταν είχα βγάλει στο 150 f5 το πρωτεύων να το καθαρίσω οι βίδες που συγκρατούν τον καθρέπτη πάνω στο πλαίσιό του ήταν ελάχιστα σφιγμένες και όταν το κούνησα λίγο (το πλαίσιο) κουνήθηκε και το κάτοπτρο. Αν υπάρχει μια τέτοια περίπτωση στο δικό σου , ίσως με τον κραδασμό του μοτέρ να κουνιέται. Λέμε τώρα..
  11. Είχα και 'γω το ίδιο σετάκι σε Skywatcher δηλαδή EQ3/2 με 150 f5 newton και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα . Εννοείται ότι έχεις ζυγίσει σωστά το τηλεσκόπιο , έτσι ; Δοκίμασες να σφίξεις όλες τις βίδες στα πόδια της στήριξης και αυτή που συγκρατεί την κεφαλή ; Το μοτέρ R.A έχει έναν περίεργο αντάπτορα , κοίτα να είναι ευθυγραμμισμένος με το αξονάκι στο οποίο μεταδίδει την κίνηση , αν όχι λασκάρισε το μοτέρ και ίσιωσέ το. Αν όλα αυτά είναι εντάξει πολύ πιθανό να θέλει λίγο ρύθμιση ο τζόγος στα γρανάζια της βάσης . Αυτό , θα σου πρότεινα αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το ρυθμίσεις σωστά , καλύτερα να το κάνει κάποιος που ξέρει ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην στήριξη. Καλή επιτυχία.
  12. Η στήριξη επωλήθη. Δημήτρη , σου εύχομαι να την ευχαριστηθείς.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης