Jump to content

Ερώτηση για τους γνώστες...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο παρακάτω εξοπλισμός είναι μια καλή αγορά για ένα αρχάριο σαν εμένα?

 

http://cgi.ebay.de/Telescope-Big-Boss-6-1400-150-Motor-USB-Eyepiece-VGA_W0QQitemZ330351356023QQcategoryZ3636QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3907.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSIC%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BIEW%252BFICS%252BUFI%26otn%3D15%26po%3DLVI%26ps%3D54

 

(Δεν έχω εξοπλισμό αλλά ψάχνω να αγοράσω για να κάνω μια αρχή...)

 

Ευχαριστώ,

 

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ωχ αυτά τα Seben έχουν κατακλύσει το ebay. Φίλε, για να καταλάβεις πόσο χάλια είναι αυτό το τηλεσκόπιο να σου πώ ότι το παρόμοιων δυνατοτήτων κινέζικο (Skywatcher) έχει την διπλάσια τιμή :!: Βέβαια το Skywatcher είναι ένα αξιοπρεπές τηλεσκόπιο ενώ το Seben δεν είναι.

 

Αν θέλεις να δαπανήσεις αυτά τα 200 Ευρώ εγώ θα έπαιρνα αυτό http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691

Είναι πολύ εύχρηστο (όπως όλα τα Dobson) και πολύ ελαφρύ (αντίθετα με τα μεγαλύτερα Dobson). Γενικώς είναι ένα πολύ ωραίο μικρό τηλεσκόπιο για αρχή και όχι μόνο. Προσωπικά σκέφτομαι να το πάρω και εγώ για δεύτερο τηλεσκόπιο εξαιτίας της φορητότητας του.

 

Εφόσον βέβαια μπορείς να βάλεις άλλα 100 Ευρώ και να πάρεις το γνωστό 8άρι http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657 χαμένος δεν θα βγεις. Απλά θα έχεις μαζί με τις μεγαλύτερες δυνατότητες και μεγαλύτερο όγκο να κουμαντάρεις.

 

Προσωπικά θεωρώ πια ότι το μικρό είναι καλύτερη αγορά. Διότι το μικρό αξίζει να το κρατήσεις και όταν στο μέλλον πάρεις κάτι μεγαλύτερο (10''/12'') για την φορητότητα του. Ενώ το 8'' θα πρέπει να το πουλήσεις. Βέβαια το 8αρι αντικειμενικά είναι ένα όργανο που μπορεί να σε απασχολεί μια ζωή όμως, όπως και να το κάνουμε, αν "κολλήσεις" με το χόμπι θα θελήσεις αργότερα κάτι καλύτερο/μεγαλύτερο.

ametop3a.jpg
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης