Jump to content

Το δώρο της αστρονομίας...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγα λεπτά έζησα μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην "καριέρα" μου ως ερασιτέχνης αστρονόμος...

 

Την Κυριακή το βράδυ (23/8), έδειξα από τον εξώστη του Ξενοδοχείου "Ανατολή" εδώ στο Νεοχώρι, κάποιους αστρονομικούς στόχους στους καλούς μου φίλους Γιάννη και Έλλη Βασιλάκου και στον 9χρονο γιό τους τον Θέμη. Συγκεκριμμένα, μέσα απ'το 80ράκι μου είδαν τον Δία, τις Πλειάδες, και τον Γαλαξία της Ανδρομέδας.

 

Ο μικρός Θέμης (όπως και οι γονείς του) ενθουσιάστηκε με αυτά που είδε. Άλλωστε, είχε μείνει ξύπνιος ως τα μεσάνυκτα και με περίμενε για να δει πρώτη φορά από τηλεσκόπιο.

 

Αλλά αυτό που πραγματικά με συγκίνησε ήταν αυτό που έγινε πριν λίγο: Ο μικρός Θέμης ήρθε και μου έφερε μια υπέροχη ζωγραφιά που έκανε για αυτά που είδε με το τηλεσκόπιο. Η χαρά και η συγκίνηση μου δεν περιγράφονται!

 

Πιο κάτω βλέπετε την ζωγραφιά, καθώς και τον καλλιτέχνη που ποζάρει μ'αυτή στην βεράντα από όπου κάναμε τις παρατηρήσεις.

 

Thdr1a.jpg.f7ddafda92098be1f1954fe737aaa286.jpg

Η ζωγραφιά του μικρού Θέμη

 

Th1a.jpg.5408da63378c4a12b5e5723a03781750.jpg

Ο Θέμης με την ζωγραφιά του

THE DEEPER THE BETTER!

 

SkyWatcher 12" Flextube Dob

Takahashi FS102 Refractor on EM10

SkyWatcher ED80Pro

Takahashi 22X60 Binoculars

Televue Nagler 7mm, 11mm, 31mm

Televue Ethos 13mm

Televue Panoptic 19mm, 27mm

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματικά πολύ συγκινητική η ζωγραφιά. Μου αρέσουν τα χαρακτηριστικά των διαφόρων σωμάτων που έχουν αποδοθεί! Εύκολα αναγνωρίζει κανείς, τι έχει δει ο καλλιτέχνης

Μπράβο στο Θέμη, αλλά μπράβο και σε σένα Rolandos που τους έφερες σε επαφή μ' αυτόν τον υπέροχο χώρο. (Τι έχει ανάγκη η ερασιτεχνική αστρονομία για να αναπτυχθεί; )

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω ότι μόλις άλλαξες τη ζωή ενός παιδιού! :cheesy:

Άγγελος Μακρής

 

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ συγκινητικό όντως...Συγχαρητήρια και στους δύο!

 

Και μιας και μιλάμε για πιο μικρά παιδάκια-αστρονόμους και τις ζωγραφιές τους,θα αναφέρω ένα παρόμοιο περιστατικό.Ο γιος ενός ζευγαριου καθηγητών μου (με άσχετες ως προς την αστρονομία ειδικότητες) είναι μόλις πέντε ετών.Αυτό λοιπόν το παιδάκι μένει ξύπνιο όποτε πετύχει ντοκιμαντερ με το διάστημα,έχει απορίες γι αυτά που ακούει και εχει ζωγραφίσει σχεδόν όλους τους πλανήτες με εξαιρετικά καλή προσέγγιση...Κι όλα αυτά Ολομόναχο =D> =D> γιατί κανείς δεν το ώθησε προς αυτό,η δική του περιέργεια και φαντασία!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό το πόσο ενθουσιάζονται τα μικρά παιδιά με τη θέα της Σελήνης, του Δία, του Κρόνου και οποιουδήποτε άλλου ουράνιου αντικειμένου μπορούν να αντιληφθούν μέσα από ένα τηλεσκόπιο.

Το έχω ζήσει αρκετές φορές τόσο με την κόρη μου όσο και με άλλα παιδιά κατά τη διάρκεια τω εκδηλώσεων που έχουμε κατά το παρελθόν διοργανώσει.

Γι΄αυτό πρέπει πάντα να φροντίζουμε να δίνουμε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους να θαυμάζουν τα στολίδια του ουρανού και να τους εξηγούμε και λίγα πραγματάκια, ευκαιρία που δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε στην αντίστοιχη ηλικία.

Καλό απόγευμα

Γιώργος

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μα τη γλυκιά ζωγραφιά!!!Μπράβο του!!!! =D> =D> :mrgreen: Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ακόμα μικρά παιδιά να δείχνουν ενδιαφέρον για την Αστρονομία!!!Μπράβο και πάλι μπράβο!! :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης