Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Χρόνια πολλά σε όλους!

Δουλεύοντας το skysensor παρατηρώ ότι κάποιες φορές το μηχάνημα "κολάει" στην ένδειξη 1 star alignment. Χρειάζεται να κάνω reset την κύρια μνήμη και να προσπαθήσω πάλι από την αρχή ώστε στο τέλος να έχω 3 star alignment. Έχει κάποιος φίλος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα; Υπάρχει κάποια λύση εκτός από το reset;

Ευχαριστώ,

Κώστας

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Χριστος Ανεστη,

Φιλε μου και εγω εχω καποια "προβληματα" με το skysensor

αλλα ειναι λογω ελαχιστης εξοικοιωσης με το συστημα.

Για το προβλημα που αναφερεις δοκιμασε τα εξης:

1 τα αστρα να ειναι μακρια απο τον πολο

2 να ειναι μακρια μεταξυ τους

3 με μεγαλη μεγενθυση και με την ταχυτητα στο slow (κουμπια + , - κατω δεξια στο πληκτρολογιο) κεντραρισε οσο καλυτερα μπορεις το αστρο στο προσοφθαλμιο.

Και εγω ειχα προβλημα με το alligment αλλα κανοντας τα παραπανω (που ειναι βεβαια η σωστη διαδικασια συνφωνα με το εγχειριδιο χρησης ) με προσοχη και χωρις βιασυνη

ειχα alligment 3 αστρων.

Και κατι ακομα : να κανεις καλη πολικη ευθυγραμμηση αλλα και οριζοντιωση (αεροσταθμη της στηριξης).

Ελπιζω να βοηθησα, Θεμης[/u]

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας φίλοι,

Ευχαριστώ για την επικοινωνία. Καταρχίν με τον όρο "κολάει" εννοώ ότι μερικές φορές όσο και αν κάνω alignment το skysensor δείχνει συνέχεια "1 star alignment". Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι για να δουλέψει σωστά το alignment πρέπει η πολική ευθυγράμιση να γίνει όσο το δυνατό καλύτερα στην αρχή, η στήριξη να είναι οριζοντιοποιημένη και η επιλογή των alignment stars να είναι η κατάληλη. Επίσης κάπου διάβασα ότι για να γίνει σωστά το 3 star alignment, αφού κεντράρω πρώτα το στόχο μετά πατώ enter και μετά align κ.ο.κ. Συμφωνείται με αυτή την παρατήρηση;

Κώστας

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Για να κανεις allignment αφου στηθει σωστα η στηριξη πας στα reference stars και διαλεγεις π.χ. τον Pollux κατευθυνεις το τηλεσκοπιο με τα πληκτρα οδηγησης ωστε να παει στο κεντρο το αστρο. Αυξανεις την μεγενθυση >200x και με ρυθμισμενη σε slow την οδηγηση με το ' - ' κεντραρεις με μεγαλη ακριβεια στο αστρο. Πατας το allign και κραταει το 1ο αντικειμενο στην μνημη.

Δεν ειναι απαραιτητο να φτασεις στις 200x, αλλα αυξανεται

πολυ η ακριβεια. Συνεχισε με αλλα αστρα και θα δεις

οτι 3 star allignment δεν δυσκολο να το πετυχεις, θελει απλα προσοχη στην διαδικασια, καλο βραδυ.

Δημοσιεύτηκε
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, δύο βράδια δεν μπορούσα να κάνω πάνω από 1 star alignment, αλλά θεωρούσα ότι κάνω εγώ κάτι λάθος. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την Ακτίς.
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι του Skysensor 2000PC,

Α. Όταν το Skysensor δεν δέχεται το δεύτερο ή το τρίτο άστρο στη διαδικασία της ευθυγράμμισης σημαίνει ότι έχουμε κάνει εμείς κάποιο λάθος. π.χ. πως το άστρο που επιλέξαμε δεν ήταν αυτό το οποίο δηλώσαμε, ή, πιο συχνά, πως δεν κεντράραμε το δεύτερο άστρο ικανοποιητικά. Μ' άλλα λόγια. Το SS2000PC δέχεται το δεύτερο ή το τρίτο άστρο μόνο όταν μπορεί να εγγυηθεί από κεί και πέρα την επιθυμητή ακρίβεια.

Β. Για να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά το SS2000PC δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε πολική ευθυγράμμιση. Ο προσανατολισμός της στήριξης δεν έχει καμμιά σημασία αρκεί να δηλώσουμε βέβαια το mode που χρησιμοποιούμε. (unaligned equatorial, aligned equatorial, altazimuthal) (Μιλάμε πάντοτε για οπτική παρατήρηση - στη φωτογράφηση είναι σημαντικό να έχουμε σωστό πολικό προσανατολισμό)

Γ. Σε κάθε περίπτωση που θα παρατηρηθεί ηλεκτρονική εμπλοκή για να επαναφέρουμε το SS2000PC στις αρχικές του ρυθμίσεις, το σβήνουμε και μετά το ανοίγουμε κρατώντας πατημένα και τα τέσσερα κίτρινα πλήκτρα της κατεύθυνσης.

Δ. Αρκετά σπάνια ίσως χρειαστεί να σφίξετε λίγο περισσότερο τις βίδες που κρατάνε τα γρανάζια πάνω στα μοτέρ με ένα κλειδί Αllen. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς όταν το backlash που παρουσιάζεται γίνει τόσο μεγάλο που δεν διορθώνεται ηλεκτρονικά.

Ε. Για την αστροφωτογραφία στο βαθύ ουρανό ουρανό, τα καλύτερα αποτελέσματα τα πετυχαίνει κανείς στο aligned equatorial mode, με one star aligment μόνο.

Ελπίζω τα παραπάνω να λύσουν τις βασικές απορίες σας.

Γιάννης

Δημοσιεύτηκε

Κύριε Γιάννη,

έχω το c8 ngt και κάνω 3 star alignment me τη στήριξη πάντα πολικά ευθυγραμμισμένη. Το χειριστήριο nextstar έχει τη δυνατότητα για alignment χωρίς το τηλεσκόπιο να είναι πολικά ευθυγραμμισμένο ή όχι?

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα κ. Γιάννη,

Για να κεντράρω τους στόχους με το skysensor 2000 PC, χρησιμοποιώ το ορθοσκοπικό προσοφθάλμιο με φωτεινό σταυρόνημα Vixen 12mm ώστε η μεγένθυση που έχω είναι 83x. Με τη βάση σε "unaligned equatorial mode" πετυχαίνω 3 star alignment. Όταν θέλω να βρώ ένα νέο στόχο, μερικές φορές ανάλογα με το που είναι ο στόχος, βλέπω ότι αυτός βρίσκεται εκτός του οπτικού πεδίου του προσοφθάλμιου. Με λίγη προσπάθεια χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου των μοτέρ του skysensor κεντράρω το στόχο. Τι μπορεί να φταίει; Η πολική ευθυγράμιση που δεν είναι ακριβής ή κάτι άλλο.

Ευχαριστώ,

Κώστας

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Κώστα,

Στην περίπτωση αυτή το πιο πιθανό είναι ότι πρέπει να προσέξεις τις ρυθμίσεις "backlash". Σ' αυτόν τον παράγοντα οφείλεται συνήθως η συμπεριφορά που αναφέρεις. Οδηγίες για τη ρύθμιση του backlash θα βρείς στο εγχειρίδιο του SS2000PC. Κοίταξε επίσης να διαπιστώσεις μήπως το διαγώνιο κάτοπτρο που χρησιμοποιείς δεν είναι ακριβώς κάθετο στον οπτικό άξονα. και μήπως περιστρέφοντάς στη διάρκεια της διαδικασίας της ευθυγράμμισης σε κάνει να χάσεις ακρίβεια. Επίσης είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς άστρα, σχετικά μακριά μεταξύ τους και όχι νεφελώματα, σμήνη ή πλανήτες για την ευθυγράμμιση.

κε "Guardian",

To Go To των Advanced Series έχει πολύ καλές επιδόσεις ως προς την ακρίβεια της ανεύρεσης των στόχων. Ο σωστός πολικός προσανατολισμός είναι όμως απαραίτητος. Και εδώ οι ρυθμίσεις backlash είναι καθοριστικές. Για το λόγο αυτό τα τελευταία πλήκτρα που πατάμε όταν τοποθετούμε τα άστρα της ευθυγράμμισης στο κέντρο του οπτικού πεδίου του τηλεσκοπίου πρέπει να είναι σταθερά το επάνω και το δεξί - όπως αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε για την ευθυγράμμιση άστρα που είναι σχετικά κοντά στον πολικό.

Γιάννης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης