Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η CG 5 έχει εννιά ταχύτητες μετακίνησης στους δύο άξονες, Dec και RA. Επιλέγονται από το χειριστήριο του Nexstar και αριθμούνται από 1 ως 9, με την 9 να είναι η πιο γρήγορη (και φασαριόζικη), 3 μοίρες το δευτερόλεπτο. Εδώ και μερικές μέρες, οτιδήποτε κι αν κάνω, για τον άξονα Dec, η μόνη ταχύτητα που κινείται είναι η μέγιστη, η 9. Πατάω στο Nexstar την ελάχιστη; Η στηριξη αδιαφορεί και μετακινείται στη μέγιστη δυνατή. Σα να μην διάλεξα χαμηλότερη ταχύτητα. Θα έλεγα πως φταίει το χειριστήριο, όμως γιατί δε μου το κάνει στον άλλο άξονα; Επιπλέον, όταν προσπαθώ να κάνω autoguiding με το Dec guiding ενεργοποιημένο, κάθε εντολή για μετακίνηση στον άξονα Βορρά - Νότου εκτελείται με την μέγιστη ταχύτητα, των 3 μοιρών το δευτερολεπτο. Δηλαδή το netbook δίνει εντολή για μετακίνηση με την τυπική ταχύτητα για autoguiding, τη μισή της sidereal (η ταχύτητα 2 στο Nexstar) και η στήριξη κινεί με τη μέγιστη. Είναι ότι πιο γελοίο έχω δει εδώ και πολύ καιρο, έπρεπε να είχα κάμερα να το καταγράψω.

Πάλι καλά που μπόρεσα και γέλασα, γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρο. Κάθε πιθανότητα ευθυγράμμισης του GOTO αποκλείεται. Ακόμα και χρήση απλή, χωρίς GOTO είναι αδύνατη τόσο γρήγορα που κινείται.

Πριν από αυτό, δεν είχα προβλήματα, αν εξαιρέσει κανείς ότι τον τελευταίο καιρο αυξήθηκε το backlash που παρουσίαζε ο άξονας Dec - πώς να προειδοποιούμουν, ότι η CG 5 παντα ήταν πρωταθλήτρια στο backlash;

Περιμένω γνώμες λοιπόν... Ξέρει κανείς τι φταίει; Και μπορώ να το διορθώσω μόνος μου; Πάντως οι οδηγίες χρήσης δε γράφουν τίποτα σχετικό.

Δημοσιεύτηκε

Νίκο αν θυμάμαι καλά από το 8i, τα χειριστήρια nexstar έχουν μια επιλογή για επαναφορά στις ρυθμίσεις του κατασκευαστή. Δοκίμασες μήπως αυτό λύσει το πρόβλημα;

Αν δεν το έχεις υπόψη σου, ρίξε μια ματιά και στο www.nexstarsite.com, ειδικά στο μέρος "odds and ends".

Εύχομαι να πάει καλά...

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Εννοείται πως επανήλθα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, εις μάτην ομως, καθώς το πρόβλημα συνέχισε ως είχε. Το κοίταξα και το site που αναφέρεις, δυστυχώς δε βρήκα κάτι. Οπότε, είμαι σε αναμονή συμβουλών (ελπίζω όχι του τύπου "πήγαινε πάρε ρε φίλε μια αληθινή στήριξη να βρείς κι εσύ την υγειά σου" )...
Δημοσιεύτηκε
Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει, η ρομποτική στήριξη του NextStar SE 4 που είχα αγοράσει πέρσι, και χρησιμοποιήθηκε το πολύ 5-6 φορές, εμφάνιζε αυξομειώσεις στην ταχύτητα περιστροφής (δεξιά αριστερά) ενώ εσύ πατούσες απλώς το κουμπί. Έκανα αναβάθμιση του λογισμικού τόσο του χειριστηρίου όσο και των μηχανισμών, αλλά φώς δεν είδα ... Τελικά το πήγα στο Πλανητάριο και του άλλαξαν μοτέρ, όπως μου είπαν (ήταν μέσα στην εγγύηση) και όλα καλά (νομίζω όμως ότι αυξήθηκε λιγάκι η φασαρία ...).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης