Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ναι αρκετα...και βασικα δεν με ενδιαφερει η αστροφωτογραφηση...τουλαχιστον οχι ακομη οπως πολυ σωστα το εθεσες!!:)

οποτε..γερνω σιγα σιγα προς το dob8''

και παλι ευχαριστω!

ααα και κατι ακομη..ισως φανει εξαιρετικα χαζη η ερωτηση μου..μιας και αποτι φαινεται εχω σκοπο να παρω τηλεσκοπιο...(κατι που δεν προκειται να συμβει πριν τα χριστουγεννα για να μην πω πασχα..:P)

αλλα..τι ακριβως ειναι το "seeing"??

οταν πεινας απο ψηλα μοιαζει η γη με πιπερια... :-note

"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wild(e)

φιλικα γιωργος :)

• Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Φυσικά και δεν είναι χαζή η ερώτησή σου! Υποτίθεται ότι εδώ συζητάμε για να μαθαίνουμε, κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντάς τα όλα! :D

Το λεγόμενο seeing είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα τη δεδομένη ώρα που παρατηρείς.

πχ. Έχει κακό seeing, σημαίνει υγρασία ή σκόνη στην ατμόσφαιρα, υπερβολική ξηρότητα κτλ. με αποτέλεσμα το είδωλο να φαίνεται ότι "βράζει" στις άκρες ή να φαίνεται θαμπό κ.ά.

Έχει καλό seeing, σημαίνει ότι υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για παρατήρηση. Η υγρασία είναι σε κανονικά επίπεδα, η θερμοκρασία το ίδιο, με αποτέλεσμα να έχουμε μία ευκρινέστατη εικόνα ειδώλου.

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

χεχε..σωστα!αλλα μη μου δινεις θαρρος γτ μετα δν θα χουν σταματημο οι ερωτησεις...:P οχι νταξει πλακα κανω:D αν κ ξερω την απαντηση.."να κανεις οσες ερωτησεισ θελεις":P

παντως ευχαριστω απειρα :D

"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." Oscar Wild(e)

Δημοσιεύτηκε
χεχε..σωστα!αλλα μη μου δινεις θαρρος γτ μετα δν θα χουν σταματημο οι ερωτησεις...:P οχι νταξει πλακα κανω:D αν κ ξερω την απαντηση.."να κανεις οσες ερωτησεισ θελεις":P

παντως ευχαριστω απειρα :D

Φυσικά και να κάνεις όσες ερώτησεις θέλεις!!!Για αυτό είναι και θέματα,για να λύνονται οι απορίες και ό,τι άλλο θέλει ο καθένας να μάθει!!! :mrgreen:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

χεχε..ημουν σιγουρος οτι θα την πατησεις με το διαβολικο μου σχεδιο για βροχη διαττοντων ερωτησεων...:P

λοιπον...συγκρινωντας το stellarium με τον ουρανο της περιοχης μου..καταλαβα οτι η φωτορυπανση ειναι γυρω στο 7-8 της κλιμακας του stellarium....φρικη..μετα εψαξα και ειδα οτι υπαρχουν φιλτρα που "κοβουν" την φωτορυπανση...ειναι δυνατον αυτο η μας δουλευει η σελιδα..?και αν ναι....ΠΩΣ γινεται???:D

Δημοσιεύτηκε
τα φιλτρα φωτορυπανσης ειναι σχεδιασμενα για μπολκαρουν το μηκος κυματος που παραγουν τα φωτα ωστε να περιορισουν την φωτορυπανση που μπιανει στο τηλεσκοπιο. μην ενθουσιαζεσαι ομως, απο συζητησεις που εχω κανει εχω καταληξει οτι δεν αξιζει να αγορασεις ενα τετοιο φιλτρο, ειναι πρωτιμοτερο να πας με το τηλεσκοπιο σε σκοτεινο ουρανο ωστε να απολαυσεις τα ''διαμαντα''. ομως και απο την πολη υπαρχουν στοχοι τους οποιους μπορεις να δεις π.χ. νεφελωμα ωριωνα, τους πλανητες και χωρις το φιλτρο φωτορυπανσης αν και θα ειναι πιο αχνοι.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
ευχαριστω!ναι..κατι μου ελεγε οτι ειναι καπως "μουφα" και δν αξιζει...τωρα το επιβεβαιωσα:)

Δημοσιεύτηκε
ναι αρκετα...και βασικα δεν με ενδιαφερει η αστροφωτογραφηση...τουλαχιστον οχι ακομη οπως πολυ σωστα το εθεσες!!:)

οποτε..γερνω σιγα σιγα προς το dob8''

και παλι ευχαριστω!

ααα και κατι ακομη..ισως φανει εξαιρετικα χαζη η ερωτηση μου..μιας και αποτι φαινεται εχω σκοπο να παρω τηλεσκοπιο...(κατι που δεν προκειται να συμβει πριν τα χριστουγεννα για να μην πω πασχα..:P)

αλλα..τι ακριβως ειναι το "seeing"??

γειαα σου και απο μενα και καλη αρχη!!

πολυ καλη η επιλογη για το dob και πολυ καλα κανουν τα παιδια και στο προτεινουν οπως το προτειναν και σε μενα :mrgreen:

και πραγματικα ειναι ενας ας πουμε..."μονοδρομος" για αρχη τουλαχιστον-(ετσι μου το περιεγραψε καποιος ποιο ειδικος) και πραγματικα ειναι φοβερο! σε συγκριση με ολα τα υπολοιπα δλδ-ειδικοτερα για αρχη ειναι παραπανω απο μια χαρα-βλεπω γραψατε και τα πλεονεκτηματα του παραπανω!! :cheesy: :wink:

Τα παντα ρει... :wink:
Δημοσιεύτηκε
aloha και απο μενα vagg!αλλη μια επιβεβαιωση λοιπον..δεν τη γλυτωνει λοιπον το dob..σε λιγο καιρο μολις ευκαιρεσει κ η τσεπη μου θα το παραγγειλω!:D

Δημοσιεύτηκε
Ναι είναι πολύ καλό τηλέσκοπιο.Αλλά δεν συμφωνώ στο σημείο ότι το dob είναι μόνοδρομος.Υπάρχουν πολύ καλά τηλέσκοπια που με λίγο ψάξιμο βρίσκεις!!! :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε

καλα ουτως η αλος εχουμε καιρο..δεν θα το παρω αυριο..:P

χεχε..σιγουρα οσο το ψαχνεις τοσο βρισκεις και μαθαινεις..απλα μεχρι στιγμης...ολα δειχνουν προς το dob απο τα λιγα που εχω αρχισει να μαθαινω για τα τηλεσκοπια..και απο γνωμες εχω λογο να πιστευω πως θα με βολεψει οντως:)

nansy ειδα πως εχεις SKYWATCHER 130-EQ2

εισαι ευχαριστημενη απο αυτο?και σε ποια "κυβικα" ειναι?εννοω ειναι κοντινο με το dob ρωταω γιατι στην τιμη δεν απεχουν παρα πολυ..

Δημοσιεύτηκε
nansy ειδα πως εχεις SKYWATCHER 130-EQ2

εισαι ευχαριστημενη απο αυτο?και σε ποια "κυβικα" ειναι?εννοω ειναι κοντινο με το dob ρωταω γιατι στην τιμη δεν απεχουν παρα πολυ..

Χμμμμ καλό είναι.Είναι 5,12'' και βλέπεις αρκετά πράγματα.Η διάμετρος του δεν συγκρίνεται με του dob γιατί είναι πολύ πιο μικρή.Ο ερευνητής που έχω είναι για τα σκουπίδια...άσε.. :lol:

Μπορώ να κάνω πλανητική παρατήρηση,Σελήνη αντέ και λίγο deep sky αλλά τίποτα παραπάνω.Και επίσης μαθαίνεις να συναρμολογείς τηλεσκόπιο,καθώς στο dob δεν χρειάζεται..

Πάντως όταν ανέφερα για άλλα τηλέσκοπια,δεν αναφέρουμουν στο δικό μου :lol: :lol:

Καλή συνέχεια!!! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
aha!οκ..απλα απο περιεργεια ρωτησα για να μαθαινω:) παντως οντως το οτι εμαθες να το συναρμολογεις ειναι στα συν..τουλαχιστον σε μενα πιανει..οταν ξερεις πως ειναι φτιαγμενο κατι..το καταννοεις καλυτερα..:)

Δημοσιεύτηκε

Διαφωνώ με την nansy και πιστεύω ότι το dob είναι από τα καλύτερα

τηλεσκόπια που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Τώρα το next star που έχει η nansy ιστεύω πως δεν θα κάνει αρκετή δουλειά. [-X

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Διαφωνώ με την nansy και πιστεύω ότι το dob είναι από τα καλύτερα

τηλεσκόπια που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Τώρα το next star που έχει η nansy ιστεύω πως δεν θα κάνει αρκετή δουλειά. [-X

Δεν έχω next star [-( το δίκο μου είναι ένα κανονικό τηλέσκοπιο και είναι κατοπτρικό.Και φυσικά είπα πως τα dob είναι καλύτερα αλλά όχι τα καλύτερα.Συνδύαζουν καλή τιμή και καλή ποιότητα!!

Καλό θα ήταν να διαβάζεις καλύτερα κάποια πράγματα για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις!! =; :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Ναι είναι πολύ καλό τηλέσκοπιο.Αλλά δεν συμφωνώ στο σημείο ότι το dob είναι μόνοδρομος.Υπάρχουν πολύ καλά τηλέσκοπια που με λίγο ψάξιμο βρίσκεις!!! :cheesy:

καλα ναι σιγουρα υπαρχουν -δεν το συζητω.

εννουσα ομως πριν-εγω και αυτος που μου το χαρακτηρισε ετσι-πως θεωρειται "μονοδρομος" βασικα για πρωταρηδες..για αρχαριους δλδ κατι που σου παρεχει πολυ καλες δυνατοτητες και με οχι τρελα ποσα! οπως τονισατε και εσεις τα υπερ του πριν! :mrgreen:

οσο για τη συναρμολογηση ναι και αυτο ειναι πολυ καλο.. +φονω

γενικοτερα οσα πιο πολλα μαθαινει καποιος τοσο το καλυτερο! :mrgreen: :wink:

Τα παντα ρει... :wink:
Δημοσιεύτηκε
Pc--strudast μαρεσει πολυ η υπογραφη σου! :mrgreen: :mrgreen: :P

(μου κανει εντυπωση γιαυτο το λεω)!

χεχε χαιρομαι :mrgreen: δεν υποκειται σε copyrights...μπορεις να τη χρησιμοποιεις ελευθερα!:cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης