Μηνάς Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Καλημέρα Χτες είχα μια συνομιλία με τον φίλο Chris στην Meade και έπειτα έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο - σας μεταφέρω κάποια νέα που εγώ δεν γνώριζα και ίσως ενδιαφέρουν κάποιους. H Celestron ήταν πριν από 2 μήνες στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Αρχικά, ενδιαφέρθηκε η Meade να την εξαγοράσει για το ποσό των 7.5 εκατ. $ αλλά το FTC (Federal Trade Commission) απαγόρευσε την εξαγορά γιατί αυτό θα δημιουργούσε μονοπώλιο στις ΗΠΑ. Έτσι, στις 6/4 η Celestron αποφάσισε να συμφωνήσει για την εξαγορά της από την Synta, αφού τα χρήματα που έδινε ήταν περισσότερα από όσα θα μάζευε η εταιρεία αν κήρυττε πτώχευση. Για όσους δεν χτυπάει καμπανάκι η λέξη "Synta", να σας ενημερώσω οτι είναι η εταιρεία πίσω από τα τηλεσκόπια SkyWatcher η οποία συνεργαζόταν με την Celestron στο παρελθόν. Η εταιρεία είναι κινεζική και έχει έδρα την Ταιβάν. Αλλά και για την Meade τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Ο ανταγωνισμός από τηλεσκόπια που κατασκευάζονται είτε από ασιατικές εταιρείες, είτε στην Ασία για λογαριασμό άλλων εταιρειών έχουν υπερβολικά πιο ανταγωνιστικές τιμές. Οι πωλήσεις της Meade για την περσινή χρονιά ανέρχονταν περίπου στα 15 εκατ. $ όταν το 2001 ήταν περίπου στα 40 εκατ. $. Η πτώση είναι πολύ μεγάλη και προσωπικά, ούτε με το RCX μπορεί να σωθεί ούτε με τίποτα παρά μόνο αν αποφασίσει να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής εκτός ΗΠΑ για να ρίξει τα κόστη. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, θα έπεφταν οι τιμές στα τηλεσκόπια της Meade δραστικά... Ο Chris μου είπε οτι πριν από κανα μήνα η διοίκηση της Meade τους μάζεψε όλους τους υπαλλήλους (γύρω στους 500) και τους είπαν να μην φοβούνται, δεν θα απολυθεί κανένας... Αυτά προς το παρόν.Αν πληροφορηθώ κάτι άλλο θα ενημερώσω. Μηνάς
Αντώνης Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Αμαν πια αυτα τα κινεζικα προιοντα! Ακομα και αμερικανικες εταιριες κλεινουν...
Μηνάς Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Αναμενόμενο ήταν. Μετά την πτώση του "υπαρκτού σοσιαλισμού" στην πρώην ΕΣΣΔ, έμεινε μόνο το αντίπαλο δέος, αφού η Κίνα έδειχνε σε ύπνωση. Τελικά μόνο σε ύπνωση δεν ήταν, μέχρι και διαστημικό πρόγραμμα ξεκίνησαν...
aristarchus Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2005 Φιλε Μηνα, ΠΟΛΥ σωστα οσον αφορα την Κινα. Ηθελα να σε ρωτησω κατι: πως μπορει η Meade να προσφερει το 14" SCT LX200GPS + UTHC για 2999$??? Οχι μονο αυτο αλλα η τιμη συμπεριλαμβανει και το εξοδα αποστολης συν ασφαλεια στην ΗΠΑ. Νομιζα οτι ισως ειναι τυπογραφικο λαθος (S&T, Ιουνιος/2005, σελ. 50) αλλα βρηκα και την ιδια προσφορα απο μεγαλο εμπορο στην Αμερικη. Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
Μηνάς Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2005 Η Meade έριξε τις τιμές των SCT (LX200) δραστικά μέσα σε έναν μήνα. Εν μέρη πρέπει να οφείλεται στην νέα τιμολογιακή πολιτική για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και εν μέρη, αν ισχύουν αυτά που μου είπε ο Chris, η Meade έχει κάνει μεγάλα όνειρα πάνω στο RCX και θέλει αυτή τη στιγμή να δώσει όσα περισσότερα SCT μπορεί. Δεν έχω τώρα πρόχειρο μπροστά μου, όμως έχει κάνει μια προσφορά αυτό το μήνα για το μεγάλο 16" LX200 πάρα πολύ καλή (βέβαια παραμένει και πάλι πανάκριβο). Λες να γίνει κανένα θαύμα και να συνεχίσει η πτώση των τιμών; Δεν θα ήταν άσχημα. Όλα θα εξαρτηθούν όταν βγει επιτέλους στην μαζική παραγωγή το RCX400. Τότε θα δούμε τι σκοπούς έχει η Meade... Μηνάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα