Neuro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Καλησπέρα, παρόλο που διάβασα όσο περισσότερα μπορούσα στο forum όσο περισσότερο διάβαζα τόσο ποιο πολύ μπερδευόμουν. Αυτό που ξερώ σίγουρα ότι όσο μεγαλύτερο διάμετρο έχει τόσο το καλύτερο, και χαμηλό το χαμηλό f" μεγάλο + οπός στην φωτογραφία που μου είναι αδυναμία. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι τεχνολογία τηλεσκόπιο είναι καλύτερο για τα λεφτά του και ποιο είναι κατάλληλο για φωτογραφία. Και πως κάνουμε τις φωτογραφίες με μια SLR πάνω ωμός αυτό υπόθετο είναι για άλλο thread. Εδώ θα ήθελα να μου προτείνετε και να με διαφωτίσετε τι εξοπλισμό χρειάζομαι ώστε να μπορώ να παρατηρώ από την ταράτσα πάνω στην πολυκατοικία που μένω (στην Αθηνά >_< ) τους πλανήτες και νεφελώματα αν είναι δυνατόν (ή να το ξεχάσω για Αθηνά αυτό) και να τα φωτογραφίσω. Η αγορά δεν θα γυνή σύντομα πιθανόν το χειμώνα Δεκέμβριο μίνα (να κάνω και ένα δωράκι στο εαυτό μου μια φορά) αλλά θα ήθελα μέχρι τότε να μου έχουν λήθη οι απορίες και να ξερώ τι εξοπλισμό θα αγοράσω. Το χρηματικό όριο που θέτω είναι 600 ευρώ (ίσως να αυξηθεί λίγο αργότερα αλλά για τώρα είναι αυτό) . Να ανακεφαλαιώσω. 1) Τι τηλεσκόπιο είναι καλύτερο για έναν αρχάριο ώστε να κάνη το ξεκίνημα2)Αυτό το τηλεσκόπιο τι χρειάζεται ώστε να κάνη φωτογραφίες σε πλανήστε και νεφελώματα ή να το ξεχάσω στην πόλη3)Με 600 ευρώ μπορούν να γίνουν τα 2 και 3?4)Για φωτογράφηση τι προσθετό εξοπλισμό χρειάζομαι? Εφόσον έχω dSLR με DX format (συγκεκριμένα έχω την Nikon D40x) Αυτά για τώρα ... ευχαριστώ εκ τον προτέρων,Neuro.
Laskos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 ξεχνα καλυτερα την φωτογραφια. 600 ευρω ειναι πολυ λιγα για τηλεσκοπιο που να μπορεις να φωτογραφησεις κιολας.βεβαια θα μπορουσες να παρεις ενα 8αρι νευτωνιο σε ισημερινη goto με 800 ευρω, πολυ καλο για παρατηρηση και μπορεις να φωτογραφιζεις, αλλα υπολογισε και πολλα περισσοτερο χρηματα για φωτογραφικο εξοπλισμο, καμερες, οδηγητικα κτλ.Μεσα απο Αθηνα δεν φαινονται και πολλα πραγματα, γιαυτο υπολογιζε να βγαινεις με το αυτοκινητο καποια χιλιομετρα εξω στα περιχωρα. βασικα για να ξεκινησεις υπαρχουν δυο επιλογες:παιρνεις το μεγαλυτερο ντομπ που ειναι ανετο για μεταφορα ήαγοραζεις ρομποτικο τηλεσκοπιο.κοιτα το παρακατω θεμα για τιμες σε ρομποτικα τηλεσκοπια:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10668αν παρεις ρομποτικο=λιγο ακριβο, προτεινω να ειναι απο 8 ιντσες και πανω, οποτε μιλαμε για 800 ευρω...
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Θα λεγα ότι για τα πρώτα βήματα στην αστροφωτογραφία, τα 800 ευρό που αναφέρει και ο Λάσκος είναι το ελάχιστο όριο. Ίσως και λίγο παραπάνω με τα διάφορα παρελκώμενα που αποτελούνε ένα "κρυφό" κόστος για το συγκεκριμένο χόμπυ. Το αν θα πάρεις νευτώνειο ή διοπτρικό ή κάτι άλλο, το καθορίζει το κατά πόσο μπορείς να κουβαλάς μεγάλο όγκο μαζί σου στις εκδρομές, και το κατά πόσο ενδιαφερεσαι για παρατήρηση δύσκολων στόχων. Η Αθήνα είναι ένα απλό και γρήγορο όχι στη φωτογράφιση, τουλάχιστον όπως τη φαντάζεται ένας αρχάριος. Μπορεί να γίνει, αλλά δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά και να ελπίζεις ότι θα έχει καλές συνθήκες για να το προσπαθήσεις. Simple Photography
Neuro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Τώρα που κοιτώ και στο εξωτερικό τις τιμές (Αμερική συγκεκριμένα) μπορώ να πω ότι ακόμα και 1000$ εάν κάνη εκεί έτσι όπως έχει πέσει το δολάριο πιστεύω θα είναι πολύ συμφέρον η αγορά από εκεί. Τώρα με τα τελώνια δεν ξερώ τη γίνετε...διαβάζω ακόμα το αντίστοιχο thread . Πάντως καμιά πρόταση μέχρι τα 600 ευρώ? Και ας μην έχει την δυνατότητα για αστροφωτογραφιες.
dimkasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Θες κάτι φορητό να το παίρνεις σε αστρο-εξορμήσεις ή κάτι για το σπίτι/ταράτσα? Αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος, πάρε το μεγαλύτερο dob που αντέχει η τσέπη σου και δεν θα το μετανιώσεις. Simple Photography
Laskos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Πάντως καμιά πρόταση μέχρι τα 600 ευρώ?Αυτοματος πας για 8αρι ή 10αρι ντομπ απο Ελλαδα. Απο εξωτερικο δεν συμφερει.340 και 500 ευρω για το 8αρι και το 10αρι αντιστοιχα.http://www.aktistar.com/http://www.astronomy.gr/Πανε και καμια βολτα να τα δεις απο κοντα(το μεγεθος τους..) Την ιστοσελιδα εκεινη απο Γερμανια με τα ρομποτικα τηλεσκοπια την ειδες??
DrChaos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2009 Με την dslr θα μπορουσε να κανει τα πρωτα του βηματα σε πλανητικη φωτογραφια με εναν universal adapter η ενα t ring ετσι δεν ειναι...με 600 ευρω μπορει να παρει ειτε το 130 slt η να κινηθει σε ισημερινη με μοτερ . http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=992http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=533 Ουσιαστικα δεν ειναι απαντηση ολα αυτα φιλε μου ,απλα ειπα μερικες ιδεες και περιμενω "εγκριση" απο τους εμπειροτερους Τελος παραθετω ενα λινκ για μεθοδους φωτογραφησης με τα δημοφιλη dob http://www.iceinspace.com.au/index.php?id=63,201,0,0,1,0 You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Neuro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Τώρα που το σκέφτομαι ίσος θα μπορούσα να ξεκινήσω με μεταχειρισμένο? Απλός σκέφτομαι και αυτήν την προοπτική . Βεβαία εφόσον είμαι άσχετος στο θέμα αυτό μπορεί εύκολα να είναι ελαττωματικό ή κάτι άλλο.
Laskos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Συνηθως μια χαρα ειναι το μεταχειρισμενο. Απο Αγγλια κοιτα εδω: http://astrobuysell.com/uk/ Απο Αμερικη εδω: http://www.astromart.com/ απλα υπολογισε + 25% περιπου τελωνεια(μονο απο αμερικη)
roryt Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Καλως ειρθες, Αφου εχεις καιρο, τοτε κανε κατι που δεν το εχεις κανει πραγματικα,οσο και αν νομιζεις οτι το εχεις κανει : διαβασε παλιοτερα θεματα εδω μεσα. Οσο ποιο πολλα μπορεις. Οι ερωτησεις σου εχουν ηδη απαντηθει παμπολες φορες. Και για το καταλληλο τηλεσκοπιο ανα περιπτωση, και για το τι ειναι και τι χρειαζεται η αστροφωτογραφιση και για το τι εξοπλισμος χρειαζεται περα απο το τηλεσκοπιο (τι, πηρες ενα οργανο και τελειωσες ; χα ) και πως κανεις αγορες απο εξωτερικο , με τι συνθηκες και απο που, και τα μεταχειρισμενα, κλπ κλπ. Το φορουμ αυτο περιεχει ΦΟΒΕΡΗ ποσοτητα πληροφοριας, αρκει να εχεις την υπομονη να την ψαξεις. Συμβουλες : 1) Πηγαινε σε αστροπαρτυ - οσο γινονται - να τα δεις/συζητησεις/δοκιμασεις απο κοντα2) Πηγαινε απο τα μαγαζια να τα δεις απο κοντα3) διαβασε και ψαξε , εδω και αλλου (πχ το nightwatch το εχεις διαβασει ; )4) Δοκιμασε να μαθεις τον ουρανο με γυμνο ματι και κιαλια5) Καποια πραγματα γινονται και απο Αθηνα, αλλα οχι πολλα. Ο σκοτεινος ουρανος δεν αντικατασταται με τιποτα6) Η διαμετρος αντικατασταται μονο απο μεγαλυτερη διαμετρο7) Το καλυτερο τηλεσκοπιο ειναι αυτο που βλεπει ουρανο ποιο συχνα8 ) Δεν υπαρχει ΕΝΑ οργανο για τα παντα, αλλιως ολοι θα αγοραζανε αυτοκλπ κλπ Καλη συνεχεια
Neuro Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2009 Ευχαριστώ για τις παρατήσεις .... όντος πολλές ερωτήσεις που έκανα υπάρχουν στο forum μονό που είναι διάσπαρτα και θέλει ψάξιμο . Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν υπάρχουν sticky θέματα ώστε να γίνετε ποιο εύκολα η περιήγηση στο forum από εμάς τους αρχαρίους (και όχι μονό) και να αποφεύγεται η ιδία ερώτηση ξανά και ξανά . Η αστροφωτογραφηση από όσο είδα τελικά αποδεικνύεται ποιο ζόρικη από όσο νόμιζα αλλά αυτό δεν με σταματάει ίσα ίσα μου ανοίγει την όρεξη (και μάλλον θα αδειάσει την τσέπη μου ). Αυτό που θα κάνω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία είναι να πάω να τα δω από κοντά ... Όσο για την παρατήρηση του ουρανού με κιάλια ... έχω ένα μικρό τηλεσκόπιο (ο θεός να το κάνη ) και με αυτό άρχισα να ασχολούμαι μετά από χρονιά που το είχα παρατιμένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα