Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
ειμαι καινουργιος στο χωρο σχεδον ενα χρονο.Το πρωτο μου τηλεσκοπιο ηταν ενα celestron 114 slt go-to,εμαθα πολλα με αυτο αλλα και με βιβλια και με software.Ετσι οι απαιτησεις αυξηθηκαν και λογω της φωτορυπανσης της Αθηνας αποφασισα μετα απο πολυ μελετη σε διαφορα site του εξωτερικου αλλα και της Ελλαδας να παρω το celestron c8-sgt(xlt).Επειδη θα ασχοληθω και με φωτογραφια.θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας σε μερικα καλα προσοφθαλμια.Τα μονα που εχω ειναι HYPERION ZOOM 8-24 mm, ενα barlow 2x ,32mm , 14mm.
Δημοσιεύτηκε
Αν και δεν έχουν καμία σχέση τα προσοφθάλμια με την φωτογραφία θα σου πω ότι αυτά που έχεις είναι αρκετά για παρατήρηση, στην διάρκεια θα δεις εάν αντικαταστήσεις ίσος αυτά που δουλεύεις περισσότερο με πιο ποιοτικά.
Φιλικα Χρηστοs.
Δημοσιεύτηκε
Τα μονα που εχω ειναι HYPERION ZOOM 8-24 mm, ενα barlow 2x ,32mm , 14mm.

Και εμενα μια χαρα μου φαινονται τα προσοφθαλμια.

Ουπςςςς σορρυ, ο hyperion zoom ηθελα να πω....

τα 32 και 14 δεν μας λες τον τυπο τους??

Παντως εγω οταν μου λενε για προσοφθαλμια, θα προτεινω αυτα:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10539

Αν σου δωσει συμβουλη αλλο μελος του αστροβοξ, το πιο πιθανον ειναι να σου προτεινει προσοφθαλμια που το 1 θα κοστιζει οσο και τα 6 μαζι που προτεινω εγω, επι 2 μαλιστα! :lol: :lol: :lol:

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, ναι σωστά τα προσοφθάλμια είναι ολα της celestron.Εχω πορωθεί πολύ με το τηλεσκόπιο, και ανυπομονώ για μια καλή βραδιά.Μελλοντικά σκέφτομαι αυτην την φωτογραφική http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1715

Ξέρει κανένας αν αξίζει τα λεφτά της και αν κάνει αυτά που λέει?Ακόμα θέλω να εξοικιωθώ με το τηλεσκόπιο ,μια εβδομάδα το εχω.Πολύ βάρος το άτιμο.....

IMG_0123.thumb.JPG.882ec3cd85dc7e4523fd179b8c3a2e8e.JPG

Δημοσιεύτηκε

Μια ακομα συμβουλη: Μην κοιτας απο την ταρατσα και βγαλτο σε σκοτεινο ουρανο στα προαστεια της πολης.

Δεν νομιζω να ειναι και μεγαλο βαρος το 8αρι. Το λυνεις ξερεις για να το μεταφερεις, δεν το κουβαλας σε ενα κομματι...

Και εαν δεν εχεις τον sky and telescope pocket sky atlas, αγορασε τον οποσδηποτε.

Δημοσιεύτηκε
Είπαμε νέος αλλά εννοείται οτι το λύνω για να το μεταφέρω φίλε μου.Καλη η ταράτσα μου εχει σκοτάδι μένω στην βαρυμπομπη.Το εχω το sky and telescope pocket sky atlas αλλα pdf.
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Τάκη απέχω λιγότερα απο 4 χιλιόμετρα απτον κόμβο της Βαρυμπόμπης για την ακρίβεια μένω κοντά στο τέλος της τατοίου αν γνωρίζεις και μόνο σκοτεινούς ουρανούς δεν έχω... Οταν πήγα στα Κιούρκα στην πίσω μεριά του βουνου μετα το χωριο πήρα μια ιδέα απο σκοτεινό ουρανό... Και σίγουρα ακόμα πιο μακρια θα ειναι ακομα καλυτερα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης