Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Ενδιαφερομαι να αγορασω εναν Televue Paracorr Visual ωστε να εχω καλυτερο αποτελεσμα στο νευτωνειο μου f/4.8 1525mm, το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω εαν αξιζει η αγορα του, Σιγουρα θα εχει καποια διαφορα αλλα αξιζει σε σχεση ως προς την τιμη;; Ποσο μεγαλη διαφορα θα δω στο ειδωλο μου; Σας ευχαριστω Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Βασίλη, ότι κάνει δουλειά, κάνει. Εγώ τον χρησιμοποιώ σε f/4 όπου είναι σχεδόν απαραίτητος. Το αν αξίζει τα λεφτά του, είναι σχετικό. Καταρχάς, πόσο και από που θα τον πάρεις. Στην Αμερική με την τρέχουσα ισοτιμία είναι στα 230 ευρώ + ταχυδρομικά, δηλαδή καλή τιμή. Εδώ δεν έχω εύκαιρη τιμή να σου δώσω αλλά νομίζω είναι αρκετά παραπάνω. Όσον αφορά την αναγακιότητα. Σε ενοχλεί η κόμη στα άκρα του πεδίου κατά την παρατήρηση deep sky; Είναι κάτι που το βλέπεις και σε ενοχλεί ή κάτι με το οποίος "μπορείς να ζήσεις"; «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Ναι η κομη με ενοχλει λιγο, ιδικα οταν χρεισιμοποιω φακους με αρκετα μεγαλο πεδιο (λχ ethos )και βεβαια ειναι αρκετα ενοχλητικο σε ανοιχτα σμηνη οπου τα αστερια βρισκονται παντου μεσα στο πεδιο μου. Απλα επειδη δεν εχω δει μεσα απο διορθωμενο πεδιο δεν ξερω τι αποτελεσμα θα παρω (ποση θα ειναι η αλλαγη) για αυτο και σκεφτομαι αν αξιζει η αγορα του... Τωρα απο τιμες γνωριζω ποσο εχει εδω και ποσο εχει εξω...Σε ευχαριστω για την απαντηση. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2009 Βασίλη πιστεύω ότι αξίζει! Την πρώτη φορά που τον χρησιμοποίησα στο δικό μου νευτώνειο (f/4,8 ) δεν πίστευα στα μάτια μου στη διαφορα που έκανε σε έναν 22άρη nagler, ενώ το ίδιο μπορώ να πω και για τον 31. Στο ίδιο τηλεσκόπιο στον 12άρη Τ4 η κόμη ίσα που είναι αισθητή ενώ σε πιο μικρές εστιακές πρακτικά δεν υπάρχει. Για χαμηλές μεγεθύνσεις, μεγάλα πεδία, σε ανοιχτά σμήνη και εκτεταμένα θέματα ο paracorr δεν παίζεται. Στις μεσαίες και μεγάλες μεγεθύνσεις - τουλάχιστον στο f/4,8 - μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτόν..Αν το αποφασίσεις όπως είπε και ο Ανδρέας κάνε πρώτα μια έρευνα αγοράς.Καλή συνέχεια!Φιλικά,Ηλίας.
konpan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Βασίλη έχω τον paracor Baader τον οποίο τον πήρα για φωτογραφικούς λόγους στο νευτώνειό μου f/4.Νομιζω ότι μια φορά τον δοκίμασα σε παρατήρηση αλλά δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα ίσως γιατί δεν με ενοχλεί (οπως είπε και ο Αντρέας είναι θέμα υποκειμενικό).Εγώ θα σού έλεγα να δεις και τον Baader ο οποίος είναι φθηνότερος και διπλής χρήσης (φωτογραφία-παρατήρηση) οπότε αν κάποτε θελήσεις να φωτογραφήσεις με το νευτώνειο...
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Παιδιά, τί επιλογές έχουμε γενικώς για flatteners για νευτώνεια για φωτογραφική χρήση αλλά και για οπτική; Κάπου είδα πως και ο televue paracorr κάνει και για φωτογράφηση; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Αν κανείς ενδιαφέρεται μόνο για φωτογραφία, όπως λέει και Κώστας η λύση της baader είναι εξαιρετική. Δουλεύει σωστά και δεν προσθέτει στην εστιακή του τηλεσκοπίου. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο αν χρησιμοποιήσει κανείς αυτή τη λύση στην παρατήρηση: θα χρειαστούν δαχτυλίδια επέκτασης μεταξύ του προσοφθαλμίου και του baader τα οποία αλλάζουν από προσοφθάλμιο σε προσοφθάλμιο. Πρακτικά δηλαδή η χρήση του coma corrector της baader στην παρατήρηση είναι προβληματική... O televue βγαίνει ουσιαστικά σε 2 εκδόσεις: μία για οπτική παρατήρηση με μεγαλύτερο άνοιγμα - αν θυμάμαι καλά (γιατί δεν τον έχω μπροστά μου) 43 χιλιοστά - προκειμένου να αποφεύγεται το βινιετάρισμα στον 31 Τ5 και στον 41 panoptic και με tunable top για εύκολη ρύθμιση της βέλτιστης απόστασης του προσοφθαλμίου σε σχέση με το οπτικό επίπεδο του paracorr και μία φωτογραφικη έκδοση που βιδώνει στο t-ring ή άλλο αντάπτορα. Εναλλακτικά, συχνά στα μεταχειρισμένα κυκλοφορεί ένας "συμβιβασμός" που ίσως ενδιαφέρει κάποιον: μια photo-visual έκδοση του paracorr η οποία πρακτικά είναι ένας φωτογραφικός paracorr με σπείρωμα T2 και ένα βιδωτό tunable top το οποίο όποτε χρειαστεί αφαιρείται εύκολα. Το μειονέκτημα είναι ότι στον Ν31 και στον P41 παρατηρείται βινιετάρισμα. Αν κάποιος δεν έχει αυτά τα προσοφθάλμια στη συλλογή του ίσως αξίζει τον κόπο να δει και αυτή την περίπτωση.
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Ηλία, πριν πάρω τον Paracorr συζητούσα με τον Στέφανο και φτάσαμε κι εμείς στο συμπέρασμα ότι για παρατήρηση βολεύει ο televue paracorr visual και για φωτογράφηση ο baader coma corrector. Βασίλη, από τη στιγμή που την κόμη την βλέπεις και σε ενοχλεί, πιστεύω πρέπει να τον πάρεις. Καλή δουλειά κάνει, αυτό το έχουν διαπιστώσει όλοι οι ιδιοκτήτες. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2009 Ανδρεα και Ηλια σας ευχαριστω Θα το ψαξω λιγο ακομα...αλλα σιγουρα θα τον αγορασω σε λιγο καιρο... Μανο ο Televue Paracorr ειναι για αστροφωτογραφιση και ο Televue Paracorr Visual για παρατηρηση...τωρα τι διαφορες εχουν μεταξυ τους δεν γνωριζω... και αν κανουν και για τα δυο Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
konpan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Βασίλη χθές δοκίμασα τον paracor Baader σε παρατήρηση και τουλάχιστον όσον αφορά τον 24άρι panoptic που έχω είδα πάρα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Εμένα δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα η κόμη γιατί η παρατήρηση που κάνω είναι 20% με φακούς μεγάλης εστιακής και 80% με μικρής.Αλλα τώρα μου φαίνεται θα τον καθιερώσω στις παρατηρήσεις μου.Ειναι απίθανος!
sheliak Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Mια μικρη ''φωτογραφικη'' παρενθεση: ο διορθωτης της baader διαφερει με τους διορθωτες της televue (paracorr) στην οπτικη σχεδιαση. Οι τελευταιοι υποσχονται (με την υπογραφη της Televue) μια ακομα διορθωση στην καμπυλοτητα του πεδιου, με τιμημα την αυξηση του εστιακου λογου... Προσωπικα το εχω διαπιστωσει με το ccd inspector σε συγκριση με τον coma corrector 2 της vixen (ο οποιος και αυτος εκανε πολυ καλη δουλεια στην διορθωση της κομης)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα