Jump to content

Μακρυ νευτωνιο....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εξ αλλου αρκετες φορες αμα εχω λιγο χρονο παρατηρησης κανω ζαπινγκ με το ETX-70.

 

Σοκ! Έχεις και εσύ astrozapping machine? LOL

Με εντυπωσιάζεις. Πάντα όμως κατά βάθος ήξερα οτι είσαι και εσύ δικός μας... χεχεχε

 

Μηνάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

 

Απορια !!

Μηνά γιατι όταν αλλάζει η κουβέντα στην διαδρομή την επαναφέρεις σε προσωπική ερώτηση - αντιπαράθεση στον Γιώργο ;

 

Αποψη !!

Περί τηλεσκοπίων και ερασιτεχνών αστρονόμων.

Συμφωνώ ότι ο καθένας κανει αυτό που τον ευχαριστεί όπως και να το κάνει .

και ας αυτοαποκαλείται οπως θέλει .

Βρίσκω όμως πιο ενδιαφέρουσα και πιο ευχάριστη την παρατήρηση του ουρανού με ένα dob.

Εχω δε την εντύπωση ότι είναι το κόστος της αγοράς ο πιό σημαντικος παραγων στην απόφαση απόκτησης τηλεσκοπίου και στο μέγεθος που θα έχει και στο τί θα είναι όσον αφορά τα ενδιαφέροντα μας ( παρατήρηση - φωτογράφηση ).

"blackjanuaryout"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μηνά γιατι όταν αλλάζει η κουβέντα στην διαδρομή την επαναφέρεις σε προσωπική ερώτηση - αντιπαράθεση στον Γιώργο ;

 

Γιατί το thread αυτό έχει ένα θέμα - και το θέμα δεν είναι άλλο από την "κόντρα" αυτή! χαχαχα αλλιώς θα ανοίγαμε ένα thread Γενικής Συζήτησης!

 

Παρεπιπτόντως, Γιώργο το ETX το έχεις τάξει στην ανηψούλα... μήπως θα ήταν καλύτερο να της πάρεις ένα dob? Πάντως Γιώργο σε ζηλεύω που είσαι μάστορας και πιάνουν τα χέρια σου... εμένα τα χέρια μου είναι καλά μόνο να γράφω (λογοτεχνία ή κώδικα) ή να περιποιούμαι φυτά... τα βιδώματα τα παλεύω αλλά δεν είναι το φόρτε μου.

 

Dob κατόπιν παραγγελίας αναλαμβάνεις; Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα αυτή... (μιλάω σοβαρά τώρα). Το εργαλείο που έχεις φτιάξει τι διάμετρο είναι;

 

Μηνάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια Μηνα!

Της εταξα το ETX-70 γιατι ειναι 5,5 χρονων και δεν μπορει να σηκωσει dob.

παντως εχει δει Δια Κρονο Σεληνη και "ανακαλυψε" τους δορυφορους του Δια: Αα ο Διας εχει αστερακια γυρω του :D

Για επαγγελμα δεν το βλεπω παροτι η κατασκευη τηλεσκοπιων μ αρεσει.

Για την ακριβεια η συναρμολογηση,ειχα αποπειραθει να τριψω και κατοπτρο αλλα απο ατυχημα εχασα τον ετοιμο για οπτικο γυαλισμα καθρεφτη :-(

Για την ιστορια ηταν 6" f/7.5

Εχω εναν γυαλινο δισκο 8" σε ενα ντουλαπι ο οποιος ισως γινει καποτε κατοπτρο f/7-f/8 για ενα τηλεσκοπιο αλα Hartung.

To dob μου ειναι 8" f/4.5.Θα θελα ομως και ενα μακρυ νευτωνιο.Θα ναι καλο για πλανητες λογω μικρης κεντρικης παρεμποδισης, η κομη σχεδον ανυπαρκτη και θα εχει καλες επιδοσεις ακομα και με προσοφθαλμιους..Ramsden :-) Και επισης ενα κατοπτρο υψηλης ποιοτητας ειναι πολυ πιο ευκολο να φτιαχτει σε αυτους τους εστιακους λογους.

Θεωρω πως το συγκεκριμενο ειδος τηλεσκοπιου (μακρυ νευτωνιο) ειναι κακως τοσο υποτιμημενο,δινει επιδοσεις παραπλησιες με ενος καλου διοπτρικου με ενα κλασμα του κοστους.....

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Eρωτηση:

διαβαζω βιβλια αστρονομιας και κοσμολογιας περιπου 2 χρονια. Ειμαι συνδρομητης στο astronomy now περιπου 1 χρονο. Δεν εχω τηλεσκοπιο παρα μονο ενα ζευγαρι πτωχα πλην τιμια κυαλια τα οποια απεκτησα προσφατως. Καταφερα να δω τον Δια και τον Κρονο με αυτα και ομολογουμενος η συγκινηση ηταν απεριγραπτη αν εξαιρεσεις το ''αντε τραβα για υπνο κοπριτη μπανιστιρτζη'' που ακουσα πισω απο καποιο αγνωστου προελευσεως παραθυροφυλλο. Ο νυχτερινος ουρανος και στα ματια μου αλλα και στην σκεψη μου ειναι το ομορφοτερο καταφυγιο που ειχα ποτε. Εν τελει τι ειμαι; Αστρονομος; Αστρολογος; Ερασιτεχνης αστρονομος, η μηπως βοηθος ερασιτεχνη αστρονομου;

12923506513ffaeef0ecd23.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μα στο είπε ο γείτονας: "Κοπρίτης Μπανιστηρτζής του Ουρανού" :P :P :P :P :P :P :P :P

 

(Πλάκα κάνουμε φυσικά!!)

 

Αστρολόγος δεν είσαι, γιατί αν ήσουν θα έβγαζες τόσα που θα αγόραζες πλούσια (και τίμια) κυάλια...

 

Αστρονόμος πάλι δύσκολο, εκτός αν έχεις πάρει πτυχίο και μας το κρύβεις...

 

Για ερασιτέχνης αστρονόμος ή βοηθός ακόμα το ερευνά η επίστημη!

 

Όπως λέει και το τραγούδι "Είμαι ότι είμαι και ότι τραγουδώ για σε"...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Stratos, φίλε πτωχέ πλην τίμιε μπανιστηρτζή του ουρανού, για να βρεις την απάντηση στο ερώτημά σου πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς: βάζεις κιμά στα γεμιστά;

 

Μηνάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Kαλημέρα

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον Γιώργο , για να είσαι ερασιτέχνης αστρονόμος θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα όπως το λέει και η λέξη αστρονόμος άρα και τον ουρανο . Σε διαφορετική περίπτωση απλά σε μαγεύει η ομορφιά του ουρανού . Βρίσκω δε πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπε ο φίλος Heal (αν δεν κανω λάθος) για τα Messier και τα 50 φωτεινότερα αντικείμενα του ουρανου.

Υ.Γ

Και η γυναικα μου παρακολούθησε και της άρεσε η πορεία της εθνικής μας στο ευρωπαικο αλλά αφού δεν ξέρει τους βασικους κανόνες του παιχνιδιου δεν μπορεί να λέγεται φίλαθλος του ποδοσφαίρου.

 

Φιλικά

 

ΑΝΤΩΝΗΣ

"blackjanuaryout"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αχα!

 

Δεν μας φτάνει που βάζουμε κανόνες στα "γούστα" του ερασιτέχνη, τώρα βάζουμε κανόνες και στα "γούστα" του φιλάθλου. Δηλαδή ο φίλαθλος πρέπει να έχει διαβάσει και να γνωρίζει επακριβώς όλους τους κανονισμούς ενός αθλήματος... αλλιώς, αν απλά βρίσκει ευχαρίστηση να παρακολουθεί έναν αγώνα της ομάδας του από τις εξέδρες ενός γηπέδου δεν θεωρείται φίλαθλος.

 

Μάλιστα.

 

Άλλες μηδενιστικές απόψεις για την ανθρώπινη ευχαρίστηση έχουμε; Να ολοκληρώσουμε την λίστα αν είναι για να αρχίσουμε τις εκτελέσεις, μην μας πάρει καλοκαίρι, έχουμε και διακοπές να κάνουμε.

 

χεχεχεχε

 

 

Μηνάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φίλε Μηνά,

Δεν νομίζω ότι προσπαθεί κανείς να θέσει κάτω από κανόνες την ευχαρίστηση των ανθρώπων αλλά απλά τη χρήση των λέξεων και των ονομάτων. Μηδενιστικές είναι οι απόψεις που θεωρούν πως μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς οποιαδήποτε λέξη αποδίδοντάς της οποιαδήποτε σημασία επιθυμεί ο ίδιος.

 

Επικοινωνούμε χάρη στις συμβάσεις της γλώσσας και έτσι δικαιολογημένα άλλα πράγματα θα καταλάβαινα αν μου σύστηνες κάποιο σαν "ερασιτέχνη μουσικό" και άλλα αν μου τον σύστηνες απλά σαν "φιλόμουσο".

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω το έθεσε σωστά ο Κος Γιάννης.

 

Δεν μπαίνουν κανόνες στα γούστα κανενός , αλλά αν παρακολουθεί την ομαδα του δεν μπορεί να μην ξέρει γιατι στο καλό τρέχουν αυτοι εκεί πέρα πανω - κάτω .Ετσι όταν αναρωτηθεί και μάθει θα αλλάξουν και τα πράγματα μέσα του.

 

Οσο για τις εκτελέσεις δεν υπάρχει και καμία βιασύνη είναι ικανοποιητικά μακρύς ο κατάλογος. Αλλωστε είναι πολλοί εκείνοι που μαζεύουν απο τώρα ξύλα για τις φωτιές που έρχονται.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ

"blackjanuaryout"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

:)

 

Το πρόβλημα εμφανίζεται με την γέννηση της ζυγαριάς... αν θέτεις κανόνες, πρέπει να τους βάλεις σε ζυγαριά για να βγάλεις αποτέλεσμα. Θεωρείς οτι το 100% των φιλάθλων γνωρίζουν 100% τους κανονισμούς λ.χ. του ποδοσφαίρου; Φυσικά όχι. Αν τύχει και γνωρίζεις κάποιον διαιτητή και ανοίξεις συζήτηση μαζί του, θα μάθεις πολλές λεπτομέρειες που δεν γνωρίζεις. Και όμως, είσαι φίλαθλος. Γιατί; Διότι είσαι ερασιτέχνης στο άθλημα και όχι επαγγελματίας και μπορείς να μην έχεις το 100% των γνώσεων. Αν λοιπόν δεν έχεις το 100%, τότε μπαίνει η ζυγαριά... σε ποιο ποσοστό γνώσης θα θεωρείς τον εαυτό σου φίλαθλο;

 

Γιαυτό εγώ λέω, δεν έχει σημασία αν οι γνώσεις κάποιου είναι στο 0% ή στο 100%, δεν εφαρμόζεται καμία ζυγαριά γνώσης στην ευχαρίστηση. Αυτό που έχει σημασία είναι η ίδια η ουσία της ευχαρίστησης. Αν κάποιος βρίσκει απεριόριστη χαρά να παρατηρεί με ένα ζευγάρι κυάλια από το LIDL το φεγγάρι και να ζωγραφίζει τα χαρακτηριστικά του φεγγαριού και να το γουστάρει τόσο που να ξέρει απ'έξω που βρίσκεται το ένα και το άλλο, είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και δεν με νοιάζει αν γνωρίζει οτι ο Δίας είναι μακρύτερα από τη γη από ότι ο Άρης.

 

Γιατί όμως δεν με νοιάζει; πολύ απλά, επειδή ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟΝ. Αν ικανοποιείται με όσα ξέρει και περνάει καλά με το χόμπυ του, ποιος είμαι εγώ που θα του πω οτι δεν είναι ερασιτέχνης αστρονόμος;

 

Αναρωτιέμαι...

 

Μηνάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν κάποιος βρίσκει απεριόριστη χαρά να παρατηρεί με ένα ζευγάρι κυάλια από το LIDL το φεγγάρι και να ζωγραφίζει τα χαρακτηριστικά του φεγγαριού και να το γουστάρει τόσο που να ξέρει απ'έξω που βρίσκεται το ένα και το άλλο, είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και δεν με νοιάζει αν γνωρίζει οτι ο Δίας είναι μακρύτερα από τη γη από ότι ο Άρης.

Εγω θαλεγα πως απλως σεληνιαστηκε χεχε

Σοβαρολογωντας τωρα,συμφωνω και εγω με τον κυριο Γιαννη,καποιες βασικες γνωσεις απαιτουνται.Το παραδειγμα με την μουσικη ειναι πολυ ευστοχο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

χαχαχαχα καλά, σίγουρα άμα έχει κολλήσει τόσο με την σελήνη θα είναι σεληνιασμένος χαχαχα

 

Όσο αναφορά το "πετυχημένο" παράδειγμα με την μουσική... δηλαδή ο αυτόχθον της αυστραλίας που βαράει με ένα κόκκαλο ένα τύμπανο που έχει φτιάξει με δέρμα σαύρας και οι υποδέλοιποι αυτόχθονες χορεύουν γύρω από την φωτιά, δεν είναι ερασιτέχνης μουσικός επειδή δεν έχει γνώσεις αρμονίας και αντίστιξης και είναι απλά φιλόμουσος; χαχαχαχαχα... ερασιτέχνης μουσικός είναι ο άνθρωπος και στο κοινωνικό του περιβάλλον θα μπορούσε να θεωρηθεί και επαγγελματίας μουσικός, αλλά τέλωσπάντων.

 

καποιες βασικες γνωσεις απαιτουνται

Αυτή είναι η ζυγαριά που λέω εγώ. Πρέπει δηλαδή να τα βάλουμε κάτω και να θέσουμε τι θεωρούμε βασικές γνώσεις... διότι και ο σεληνιασμένος εξάδελφος της Κουτσής Μαρίας έχει βασικές γνώσεις: τα κυάλια τα κρατάει από την σωστή μεριά και αυτό που παρατηρεί ξέρει πως είναι το φεγγάρι...

 

Άρα εξαρτόμαστε ΠΑΝΤΟΤΕ από τον τύπο που θα καταγράψει την λίστα βασικών γνώσεων. Αν την κάνει κάποιος που δεν ξέρει πολλά, ε, είμεθα τυχεροί, θα μπούμε όλοι εμείς μέσα στην λίστα των ελιτ (βλέπε ερασιτέχνες αστρονόμοι). Αν την λίστα την γράψει κάποιος που έχει απίστευτες γνώσεις μπορεί να μην μπούμε ούτε καν οι μισοί.

 

Ειλικρινά τώρα, σας αρέσει να σας βάζουν κανόνες και λίστα με βασικές γνώσεις την οποία πρέπει να πληρείτε για να μπορείτε να λέτε οτι είστε ερασιτέχνες αστρονόμοι; Αισθάνεστε δηλαδή πιο σίγουροι, πιο "ΑΛΗΘΙΝΟΙ" ερασιτέχνες αστρονόμοι αν πληρείτε τα κριτήρια αυτά, τα οποία οι ίδιοι βάζετε; Αυτό ονομάζεται απόπειρα αυτοεπιβεβαίωσης! ;) χεχε

 

Μηνάς

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Προτείνω αυτοί που έχουν τις "βασικές" γνώσεις (πολύ σωστά αναρωτιέσαι ποιες ή και πόσες είναι αυτές Μηνά) να εξετάσουν όλες τις "κουτσές Μαρίες", και εννοώ όλες, έχουν ή δεν έχουν αυτογνωσία της επάρκειας ή ανεπάρκειας της ερασιτεχνικής ενασχόλησης τους με την Αστρονομία ή με τον αθλητισμό ή με οτιδήποτε άλλο.

Προσωπικά έχω γνωρίσει "κουτσές Μαρίες" και επίσης προσωπικά γνωρίζω πως μπορούν (συνοπτικά) να κολλήσουν αφελέστατα στον τοίχο, έως και να ταπεινώσουν τους ανισόρροπους ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΥΣ (ιερο)εξεταστές. Εάν βέβαια είναι ικανοί μέσα στην τύφλα τους να νιώσουν κάποια ταπείνωση.

Υποψιάζομαι έντονα πως οι ανυποψίαστες για την φιλαρέσκεια, εγωπάθεια και υπεροψία των εξεταστών τους "κουτσές Μαρίες" θα δικαιωθούν απόλυτα.

Παρεπιπτόντως (προς τον νηπιακά συμπεριφερόμενο και συνολικά απαράδεκτο "giorgosgr"), τονίζω ότι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κατηγορείς κάποιον σε ένα τέτοιο χώρο, όταν είσαι επώνυμος και όχι με nicknames, τα οποία είναι απρόσωπα.

Επίσης αν δεν αντέχεις να απαντάς, απλώς μην απαντάς, δεν χρειάζεται να προενημερώνεις.

Τέλος νομίζω ότι είναι πολύ σωστό το παράδειγμα του κ. Γιάννη ("aktistar") περί σύμβασης των λέξεων.

"Give me a place to stand and I will move the Earth"

Archimedes

 

http://www.geocities.com/pasbartz/pascal

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παρεπιπτόντως (προς τον νηπιακά συμπεριφερόμενο και συνολικά απαράδεκτο "giorgosgr"), τονίζω ότι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κατηγορείς κάποιον σε ένα τέτοιο χώρο, όταν είσαι επώνυμος και όχι με nicknames, τα οποία είναι απρόσωπα.

Δεν κατηγορησα κανεναν αντιθετως με σενα αλλα επειδη αναφερεσαι σε ανωνυμια παρε και το ονοματεπωνυμο ωστε να δουμε τι ζορι τραβας.

Μην θεωρησεις πως σου απαντω δεν καταναλωνω τσαμπα χωρο στο forum

Αν καποτε παψεις να σαι απαραδεκτος και αποκτησουν λογικο ειρμο τα γραφομενα σου ισως ξαναασχοληθω με το ατομο σου.Εως τοτε απο μενα δεν θα λαβεις καμμια αποκριση.

 

Κορωνης Γιωργος

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι ασυναρτησίες σου δεν έχουν τέλος και για να το αντιμετωπίσεις ψάξε να βρεις την αρχή τους.

Τώρα αναφέρεσαι και κατηγορείς επώνυμα όπως και πρέπει, χωρίς ωστόσο να σου έχει απαιτηθεί από τον γράφοντα (απλή υπενθύμιση τρόπων σου έγινε, διότι έκρινες και κατηγόρησες ανώνυμα).

Ενημέρωνε πάντως κάθε φορά που δεν θα ξανααπαντήσεις και μην ανησυχείς δεν θεωρώ ότι απαντάς σε εμένα προσωπικά... Θεωρώ ότι απευθύνεσαι στο κενό, άλλωστε το "κενό" είναι μία λέξη, ή μάλλον έννοια, που σου αρμόζει.

Αν θέλεις να γνωρίσεις και άλλες λέξεις-έννοιες τις οποίες μονοπωλείς, ενημέρωσε με χωρίς βεβαίως να θεωρηθεί ότι απαντάς κιόλας.

"Give me a place to stand and I will move the Earth"

Archimedes

 

http://www.geocities.com/pasbartz/pascal

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μην τσακωνόμαστε παιδιά!

 

Όλοι ερασιτέχνες αστρονόμοι είμαστε! (ή μήπως δεν είμαστε; χαχαχαχαχαχα)

 

Πασχάλη, ο Γιώργος κατά βάθος είναι καλό παιδί. Το λέω χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά όποιος δεν με έχει κλέψει τον θεωρώ καλό παιδί (χεχεχε). Όλοι παιδιά του ίδιου Σύμπαντος είμεθα. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

 

Ο Γιώργος απλά δεν έχει αντιληφθεί οτι θα μπορούσαμε να θέσουμε κανόνες και απαιτούμενες βασικές γνώσεις για να ονομάζεται κάποιος "συνομιλητής". Απλά το astrovox λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και έτσι δεν αποκλείεται κανείς από τις συζητήσεις, είναι δεν είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, είναι δεν είναι "συνομιλητής".

 

χεχε

 

Μηνάς Ν. Μηλιαράς

(ερασιτέχνης αστρονόμος με ονοματεπώνυμο σαν την Lila Pause)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απερίφραστα, θα συμφωνήσω ό,τι ο Γιάννης, με τη συνήθη του νηφαλιότητα, έθεσε το θέμα (για άλλη μια φορά) στη σωστή του βάση.

 

ΟΜΩΣ (και παρακαλώ συγχωρέστε μου το β΄πληθυντικό για πρώτη φορά): Τί θέλετε και το κουράζετε τόσο το θέμα; Αφού έχει πλέον ξεφύγει από την ακαδημαϊκή ανταλλαγή απόψεων και επικρατεί αναπόφευκτα πλέον ο προσωπικός εγωισμός στις απαντήσεις. Χώρια που έχει συζητηθεί (χωρίς προκοπή) και στο παρελθόν. ΜΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. Η ίδια συζήτηση (και κυρίως το ίδιο κλίμα) με απέτρεψε από το να γίνω μέλος του Astrovox για πολύ καιρό στο παρελθόν. Αφήστε το για μετά από 1-2 χρόνια πάλι... (Αντιπαθώ εκείνη τη γνωστή μαύρη κλειδαριά που ως τελευταία λύση μας παύει όταν δεν το κάνουμε μόνοι μας.)

 

Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παιδια αμα κανεις εκτος απο ονομα επωνυμο χρειαζεται διευθυνση ΑΔΤ ΑΦΜ αριθμο τραπεζικου λογαριασμου και ο,τι αλλο ας στειλει prive μηνυμα να τα δωσω και αυτα.Απλα και μονο επειδη ειναι προσωπικα δεδομενα δενα τα δινω σε ολο το φορουμ.

 

Πασχάλη, ο Γιώργος κατά βάθος είναι καλό παιδί. Το λέω χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά όποιος δεν με έχει κλέψει τον θεωρώ καλό παιδί (χεχεχε). Όλοι παιδιά του ίδιου Σύμπαντος είμεθα. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

 

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα μην του απαντας απλως του δινεις τροφη να αποδειξει πως υπαρχει υβριζοντας..

Τελος ολων των post στο συγκεκριμενο thread απο μενα.Ο Στεφανος εχει δικιο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επιτέλους giorgosgr, αν αληθεύει το παραπάνω, τουλάχιστο σε αυτό το θέμα δεν θα ακουστούν άλλο οι μισαλλόδοξες, υπεροπτικές και αλλόκοτες θέσεις σου. Τελικά ζεις και αναπνέεις πιθανότατα για την επιβεβαίωση και γράφεις ως επί το πλείστον ότι να'ναι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο κατακρίνεσαι από τον γράφων (τουλάχιστο), γιατί πολύ απλά μέχρι εκεί φτάνουν οι περιορισμένες δυνατότητες και κυρίως οι τρόποι σου. Μπορεί κάποτε να μάθεις να σέβεσαι ΟΛΟΥΣ τους απλούς ανθρώπους, ότι "βασικές" γνώσεις και αν έχουν, οι οποίοι στα καλά καθούμενα "υποβαθμίζονται" για την "ανεπάρκεια" τους, κατά τα δικά σου (κατακριτέα) κριτήρια.

(Μιλώντας απευθείας όπως βλέπεις και όχι πλάγια, ψάχνοντας εναγωνίως για "συμμαχίες").

"Give me a place to stand and I will move the Earth"

Archimedes

 

http://www.geocities.com/pasbartz/pascal

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στο AstroVox δε μας αρέσει ούτε να κλειδώνουμε θέματα, ούτε να διαγράφουμε μηνύματα, ούτε να παρεμβαίνουμε άσκοπα. Είμαστε ελεύθερο και δημόσιο forum και γι'αυτό οι παρεμβάσεις των moderator είναι σπάνιες και διακριτικές...

 

Δυστυχώς, όμως, το συγεκριμένο θέμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και μάλλον είναι καλύτερα να κλείσει οριστικά.

 

Θέλω να πιστεύω ότι κανένας εδώ στο forum δεν έχει τίποτα να χωρίσει με κανέναν άλλον. Είμαστε όλοι φίλοι της αστρονομίας και τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πολλά. Παρακαλώ θερμά όλα τα μέλη του AstroVox εφεξής να δείξουν ψυχραιμία και να αποφεύγουν όλους τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αν διαβάσετε κάτι που σας ενοχλεί τότε μπορείτε να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στον χρήστη που το δημοσίευσε και να λύσετε το θέμα χωρίς να του δώσετε μεγάλες διαστάσεις.

 

Δε θα ήθελα να διαγράψω ή να τροποποιήσω μηνύματα χωρίς την άδεια των χρηστών γι'αυτό παρακαλώ θερμά όσους συμμετείχαν σε αυτή τη συζήτηση και έχουν αναφερθεί επί προσωπικού να μου δώσουν την άδεια (με ένα προσωπικό μήνυμα) να αφαιρέσω όλους τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

 

Στην πρώτη αυτή αφορμή δε θέλω να κατηγορήσω κανέναν γι'αυτή την εξέλιξη της συζήτησης δίνοντας έτσι σε όλους μας μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να συζητήσουμε πιο πολιτισμένα στο μέλλον. Την επόμενη φορά, όμως, που θα παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα είμαι σίγουρος ότι η όμορφη online κοινότητα που έχουμε φτιάξει θα γυρίσει την πλάτη της και θα απομονώσει όποιον δεν έμαθε από την ατυχή εξέλιξη αυτού του θέματος.

 

Ανδρέας

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης