Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μετά από ενάμιση μήνα αναμονής (καθότι τα τελευταία του Σεπτεμβρίου τα βούτηξε κάποιος συμφορουμίτης απο δω μέσα :P ), μετά από δυό βδομάδες απεργία των λιμενεργατών κλπ, τη Δευτέρα έρχεται το 10ράκι Skywatcher που έχω παραγγείλει από το πλανητάριο..

Ενάμιση μήνα διαβάζω εδώ μέσα, ενάμιση μήνα διαβάζω ό,τι βρω στο δίκτυο, ενάμιση μήνα έχω μάθει απ'έξω το Nightwatch, το Turn left at Orion, τον Pocket Sky Atlas (χαζεύοντας έξω όποτε ο καιρός και η κούραση το επέτρεπαν) και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις..

Έσεται ήμαρ που θα στήσω το τηλεσκοπιάκι μου και θα βυθιστώ στον ουρανό.

Να παρακαλάμε την ερχόμενη εβδομάδα να ψιλοανοίξει λίγο ο καιρός...

Άντε βαρέθηκα να περιμένω ο ερίφης.. :-({|= :-({|= :-({|=

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε

Χα, και περιμενεις ο καιρος να σου κανει την χαρη ; :mrgreen:

Δεν ξερεις οτι ειναι κανονας ; Κανινουργιος εξοπλισμος ; ΒΡΟΧΕΣ #-o

Καλως να σου ερθει και ΥΠΟΜΟΝΗ, μην περιμενεις οτι θα το παρεις και αμεσως θα τα δεις ολα, θελει χρονο, υπομονη, επιμονη και εξασκηση.

Δημοσιεύτηκε

Απο ο,τι κατάλαβα Δευτέρα θα είναι Θεσσαλονίκη και Τρίτη απογευματάκι θα είναι Αθήνα, κάπως έτσι..

Ερώτηση τώρα για μπλιμπλίκια..

Με το τηλεσκόπιο έχει δύο προσοφθάλμια, ένα 25mm και ένα 10mm..

Τι θα προτείνατε ως πρώτες αγορές παραπέρα; Π.χ έναν Barlow και ένα UHR;

Κάποια άλλα προσοφθάλμια πρώτα;

Δυστυχώς εδώ πέρα η λογική "κάτσε κανά 6μηνο πρώτα και βλέπεις" δεν πολυκολλάει δεδομένης της φύσης των πληρωμών μου από το ευαγές ίδρυμα που εργάζομαι (δεν πληρώνομαι σε μηνιαία βάση αλλά.. όποτε κάτσει :P)

Οπότε τώρα που χω ένα 150άρι υπολογισμένο στην άκρη, είπα να ρωτήσω μπας και πάρω κάποια βασικά, όσο τα χω και δε μου τα χουν φάει οι βενζίνες, οι μπύρες, οι ρακές, οι γυναίκες και το ΤΕΒΕ :P

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε

TO ΠΗΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Το 10αράκι μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο αυτοκινητάκι μου και περιμένει τη στιγμή που θα ξεπακεταριστεί και θα στηθεί!!

Έχει καθαρίσει και ο ουρανός πρός το παρόν, οπότε σήμερα προβλέπεται ξενύχτι αν όλα πάνε καλά!

Να ευχαριστήσω και τον Παναγιώτη από το Πλανητάριο, για τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητά του προς τον πελάτη..

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε
TO ΠΗΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Έχει καθαρίσει και ο ουρανός πρός το παρόν, οπότε σήμερα προβλέπεται ξενύχτι αν όλα πάνε καλά!

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

χαχαχα!!!νομιζω ξεχασατε τον απαραβατο κανονα που συνοδευει καθε νεα αγορα αστρονομικου εξοπλισμου ,οποτε... \:D/ \:D/

Δημοσιεύτηκε
καλοριζικο estarian εγω παντως σαν πρωτη επενδυση θα σου προτεινα ενα telrad. θα σε βοηθησει στο να βρεις αντικειμενα βαθυ ουρανου με συνοδεια καποιος χαρτες που μπορεις να κατεβασεις δωρεαν απο το ιντερνετ. ψαξε στα φορουμ εδω καπου εχω δημοσιευσει καποια sites με τετοιυς χαρτες

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

φίλε estarian καλώς το δέχθηκες και καλά deep sky ταξίδια!

Συμφωνώ 1000% για τον Telrad, μπες και δες τους χάρτες του σε ένα από τα site που τους δίνουν free όπως αυτό

http://www.atmob.org/library/member/skymaps_jsmall.html :mrgreen:

Βάλε και καμιά φώτο να το δούμε όταν το στήσεις. Πήρες μονοκόμματο σωλήνα ή το flextube μοντέλο;

Όντως είναι νωρίς για deep sky φίλτρα (οξυγόνου, UHC κλπ.), το μόνο που θα σου έλεγα για αρχή να πάρεις, είναι για την Σελήνη το Neutral Density που κόβει την φωτεινότητά της. Είναι αρκετές οι 10 ίντσες και θα σε στραβώνει στην κυριολεξία η Σελήνη! Είναι και το πιο φθηνό φίλτρο αυτό.

Τώρα για προσοφθάλμια ψάξε και θα βρεις άπειρα threads στο forum που προτείνονται.

Τάσος

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Καλημερίζω!

Τάσο το κανονικό μοντέλο έχω όχι το flex !

Χτες βράδυ το στησα, μόλις γύρισα από τη δουλειά.. Δεν άντεξα και το βγαλα κατευθείαν έξω!

Στην αρχή αγχώθηκα λίιιιγο γιατί ο σωλήνας έχει ένα ελαφρό χτυπηματάκι-λακουβίτσα γύρω στη μέση του αλλά θα το φτιάξω εύκολα. Φοβήθηκα μήπως επηρρεάζει την εικόνα, αλλά σκέφτηκα ότι τα διάφορα βιδάκια προεξέχουν πολύ περισσότερο προς τα μέσα οπότε μάλλον αυτό δε δημιουργεί πρόβλημα.

Έκανα μια ψευτοεθυγράμμιση (όταν λέμε ψευτό- εννοούμε γιούχου)με το finder στα σκοτεινά (άστα να παν, τι να κάνω ήμουν καμμένος να δω ΚΑΤΙ ρε παιδί μου!)

Είδα φυσικά φεγγαράκι (ωρέ στράβωμα!!) και με λίγο πέρα δώθε βρήκα μέσα σε δύο λεπτάκια και το Δία που με το 10αράκι φαινόταν μια χαρά. Οκ, "μια χαρά" λέω γιατί δεν περίμενα να μπορώ να διακρίνω τις ζώνες του έτσι με τη μία..

O κουμπάρος μου που ήταν μαζί ενθουσιάστηκε και αυτός και προέβλεψε ότι θα με χάσουν ..

Μια και πρώτη φορά χειρίστηκα τηλεσκόπιο στη ζωή μου (το μάθημα αστρονομίας στο ΑΠΘ προ 10ετίας δε μετράει) μπορώ να πω ότι το dobsonάκι είναι παιχνίδι και στο χειρισμό και στο στήσιμο και προβλέπεται μεγάλο κάψιμο τα βράδια ..

Το μονο άβολο είναι το να κοιτάς μέσα απο το finder μια και με τη μέση μου έχω τσακωθεί και δεν πολυμιλάμε, οπότε τέτοιες στάσεις την αγριεύουν.

Ο telrad είναι στάνταρ στη λίστα πρώτων αγορών, δεν τον ανέφερα καν πριν. Απο κει και πέρα ψιλιάζομαι πως θα παίξει ένας barlow οπωσδήποτε σύντομα, ένα προσοφθάλμιο γύρω στα 5mm και ένα φίλτρο σελήνης...

Πρέπει επίσης να αγγαρέψω τον πατέρα μου να φτιάξουμε μια σκληρή θήκη (θα ξετρελλαθεί από τη χαρά του ο μαστοράτζας..)

Από χάρτες νομίζω είμαι ψιλοκομπλέ -εκτός αν απατώμαι οικτρα- : Έχω Nightwatch, pocket sky atlas, stellarium και την Illustrated encyclopedia of the universe (που δε βολεύει βέβαια για έξω, είναι λίγο τέρας).. αλλά θα τους τσεκάρω αμέσως αυτούς που μου προτείνατε..

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και θα τα πούμε στην επόμενη εξόρμησή σας ή στην συνάντηση της ΕΑΕ..

(την προηγούμενη φορά στην Πεντέλη με είχαν πιάσει οι ντροπές και δεν ήρθα να συστηθώ)

Y.Γ : Την απάντηση την ξέρω στην ερώτηση που θα κάνω αλλά ας το πω και μισή ντροπή δική μου, μισή ντροπή.. πάλι δική μου..

Βλέπω σε διάφορα sites σετάκια που έχουν συνήθως 2-3 προσοφθάλμια, έναν barlow και καναδυό φιλτράκια. είναι και από γνωστές εταιρείες (Meade, Celestron..)Έχετε άποψη; .. ; Τα βλεφάριασα λίγο είναι η αλήθεια αλλά υποπτεύομαι πως πρόκειται περί κατάστασης μάπα-το-καρπούζι. Από την άλλη βέβαια...

Υ.Γ2 : Μια πρώτη γεύση από το νεοαποκτηθέν -κάκιστης ποιότητας, λόγω κινητού, μια και ψιλιάζομαι πως τη g3 την τσούρνεψε ο πατέρας μου και δεν την επέστρεψε-

dob.thumb.jpg.aea09f05b77ae4a10a0721a34dd24422.jpg

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά μια ερώτηση λίγο άσχετη.Tο μπροστινό καπάκι του SW έχει δύο μικρότερα καπάκια από τα οποία το ένα ξεκουμπώνει κι αυτό.Για ποιό λόγο;

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε

Αρχοντας Estarian! Καλοριζικο!

Οντως γιατι εχει αυτα τα εξογκωματα στο καπακι, ξερεις κανεις?(να πεις για ευκολο ξεκουμπωμα? γιατι να βγαινει το ενα τοτε?)

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο!

Το μονο άβολο είναι το να κοιτάς μέσα απο το finder μια και με τη μέση μου έχω τσακωθεί και δεν πολυμιλάμε, οπότε τέτοιες στάσεις την αγριεύουν.

Πρέπει επίσης να αγγαρέψω τον πατέρα μου να φτιάξουμε μια σκληρή θήκη (θα ξετρελλαθεί από τη χαρά του ο μαστοράτζας..)

Να τον αγγαρέψεις για "sofologian table" η "papgeo stand" :D

Αξίζει το κόπο!

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1538&highlight=%F4%F1%E1%F0%E5%E6%DC%EA%E9

&

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1522

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά μια ερώτηση λίγο άσχετη.Tο μπροστινό καπάκι του SW έχει δύο μικρότερα καπάκια από τα οποία το ένα ξεκουμπώνει κι αυτό.Για ποιό λόγο;

Για να μπορείς να παρατηρείς το φεγγάρι πιο εύκολα. Αφήνεις το μεγάλο και βγάζεις το μικρό.

Δημοσιεύτηκε
Για να μπορείς να παρατηρείς το φεγγάρι πιο εύκολα. Αφήνεις το μεγάλο και βγάζεις το μικρό.

Σωστός.Ευχαριστώ.

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε

Χαχαχαχαχα Sofologian... :D

εξαιρετική ονομασία. Προτείνω στον κ.Σοφολόγη να το κάνει brand :D

=D> =D>

Πρέπει να αρχίσουμε τα μαστορέματα σιγά σιγά όμως.. (να τελειώσουν πρώτα οι περίπου 1500000 δουλειές που έχουμε και ελπίζω μέσα στα Χριστούγεννα..)

Skywatcher 10 / ΝΕQ6

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης