kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Άντε πάλι. Πάνω που διορθώθηκε το πρόβλημα της υγρασίας έχω πρόβλημα με το Hand Control του Nexstar. Δεν θέλω να σας ζαλίζω με όλες τις λεπτομέρειες, οι οποίες είναι διαθέσιμες για όποιον ενδιαφέρεται, οπότε να πω εν συντομία πως κατά την απόπειρα ενημέρωσης με το HCupdate παίρνω μήνυμα πως το HCupdate δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το Hand Control (USB to Serial adapter χρησιμοποιώ και μου δίνει μόνο μια θύρα: COM3 με την οποία το Nexremote λειτουργούσε άψογα). Το μείζον πρόβλημα είναι πως το HC έχει κολλήσει σε Programing Mode (γράφει Transmit Data...) και πουθενά δεν βρίσκω πως να το επαναφέρω. Να γίνει η αναβάθμιση αδύνατον, να λειτουργήσει έστω όπως πριν αδύνατον.Μήπως ξέρει κανένας αν υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω RESET ή κάτι τέτοιο; Έγραψα στην Celestron αλλά δεν έχω απάντηση ακόμη (και ποτέ με άλλες εταιρίες δεν βρήκα άκρη έτσι, υποψιάζομαι πως θα μου πουν να τους το στείλω εκεί).Επειδή και της Meade και της Skywatcher τα HC λειτουργούν παρόμοια, μια ιδέα και από ιδιοκτήτες αυτών ίσως μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση.Ευχαριστώ πολύ... Programming Mode Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Why does my NexStar SE hand control say TRANSMIT DATA? It appears that your hand control is stuck in programming mode. Fortunately, the fix is easy. First, try cycling the power of your scope. This will often clear the condition. If you have an RS-232 cable (the cable that attaches between your computer's serial port and the port on the bottom of the hand control) you will be able to download the HCUpdate program that will allow you to reprogram the hand control. This is available for free download off of our web site, celestron.com/downloads Complete instructions on how to do the reflashing are elsewhere in the Knowledgebase, “How to Flash Update your Hand Control and Motor Control Firmware“. If you are unable to program the hand control or this problem continues after attempting to program it, your hand control needs to be replaced. Παντως ειναι περιεργο...που εχει κολλησει εκει.Τα data που θελει τα περασες? ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
xaralam Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δοκίμασε να κάνεις power on πατώντας ταυτόχρονα τα γνωστά πλήκτρα το 0 και το Undo αν σου γράψει initialazing ασε τα πλήκτρα και θα μπεί σε data transmition αν όχι τότε δοκίμασε αν επικοινωνεί με το PC (με το nexremote π.x) αγνοώντας το μήνυμα στο hand controller . Σιγουρέψου ότι συνδέεις το καλώδιο με το hand control και όχι με την βάση δηλαδή PC --- Hand Control (στη βάση του έχει extra υποδοχή )
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Μπες και γινε μελος στο Yahoo Group http://tech.groups.yahoo.com/group/nexstar/ θα βρεις λυσεις σιγουρα.Το φαινομενο υπαρχει και στα Synscan controls και συνηθως ειναι απο την υγρασια.Τωρα πως το δικο μου control καλοκαιριατικα 3 μηνων χαλασε απο υγρασια και δεν δειχνει το lcd ενας θεος ξερει http://pegasusastro.com/
xaralam Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Εχοντας συνδέσει τον adapter και χωρίς να ανοίξεις το HC δες στο control panel --- device manager --- usb to serial properties σε ποια θύρα αντιστοιχεί ( com3 ή κατι άλλο σε εμένα είναι com8 ) To software της Celestron για το update δίνει από default com3 δεν σημαίνει ότι είναι και ή σωστή κοίταξε στις επιλογές αν έχεις και αλλη com κάτω από το com3
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Χμ επειδη ανεφερες για υγρασια νομιζα πως το προβλημα ηταν εκει οποτε και λαθος η αναφορα μου στο παραπανω Post μου Δες αυτο που σου λεει ο xaralam στο device manager των windows για τα Port ειναι κλασικη περιπτωση http://pegasusastro.com/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Προς Sporticus:Αυτά που λέει το παράθεμα τα έκανα:1. Όποτε κλείνω και ανοίγω την βάση (έβγαλα και την μπρίζα- μπαταρίες 2-3 φορές) ξανανοίγει σε programming mode2. Το HCupdate δεν επικοινωνεί με το HC για να βάλει το νέο firmwareΣκέφτομαι να δοκιμάσω και με άλλον ένα υπολογιστή, αλλά δεν έχω πια κανέναν με Serial Port. Θα ξαναπεράσω και τα drivers του USB to Serial Cable για να δούμε.Προς xaralamΤο πρόβλημα είναι πως είναι συνέχεια σε data transmission και δεν μπορεί να βγεί. Ο συνδιασμός να μπείς είναι UNDO & INFO αλλά πως βγαίνεις; Στο mode αυτό δεν επικοινωνεί με κανέναν και με τίποτα, κάνει μόνο ενδοσκόπηση (μα τον Γαλιλαίο, το Nexstar μου έγινε ψυχαναλυτής!!!). Το καλώδιο είναι στην σωστή θύρα (καλού και κακού το δοκίμασα και στην λάθος αλλά μία από τα ίδια).Προς AggelosΣε ευχαριστώ για το link θα ψάξω και εκεί.Η οθόνη δείχνει κανονικά, απλώς δείχνει συνέχεια: "Transmit Data"Δεν πρέπει να φταίει η υγρασία. Οι υγροί κρύσταλλοι στερεοποιούνται σε χαμηλή θερμοκρασία (παύουν να είναι υγροί με λίγα λόγια) και τότε η οθόνη δεν δείχνει καλά. Το δικό μου πρόβλημα είναι σχετικό με την επικοινωνία δεδομένων και το πως βγαίνεις από Program ModeΗ άμεση απάντησή σας με γεμίζει περηφάνια για την κοινότητα των ερασιτεχνών αστρονόμων. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Φίλε xaralam μου δίνει μόνο COM 3 και καμμία άλλη. Στον Device Manager που βλέπω την θύρα USB Serial Port όπου είναι προεπιλεγμένη η COM 3. Λες να δοκιμάσω να την αλλάξω; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
xaralam Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Φίλε xaralam μου δίνει μόνο COM 3 και καμμία άλλη. Στον Device Manager που βλέπω την θύρα USB Serial Port όπου είναι προεπιλεγμένη η COM 3. Λες να δοκιμάσω να την αλλάξω; Δοκίμασε να ΄την αλλάξεις με το HC κλειστό πάντα και επανέλαβε τα βήματα
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 http://www.nexstarsite.com/Στειλε μαιλ και στον http://swanson.michael@usa.net κατι θα ξερει σχετικα με το θεμα σου.Εμενα συνηθως μου απανταει την επομενη μερα. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δημοσιεύθηκε: 01/11/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα Θέμα δημοσίευσης:http://www.nexstarsite.com/ Στειλε μαιλ και στον http://swanson.michael@usa.net κατι θα ξερει σχετικα με το θεμα σου.Εμενα συνηθως μου απανταει την επομενη μερα. Του έστειλα και αυτού Δημοσιεύθηκε: 01/11/2009, ημέρα Κυριακή και ώρα Θέμα δημοσίευσης: Re: COM Portskkokkolis έγραψε:Φίλε xaralam μου δίνει μόνο COM 3 και καμμία άλλη. Στον Device Manager που βλέπω την θύρα USB Serial Port όπου είναι προεπιλεγμένη η COM 3. Λες να δοκιμάσω να την αλλάξω; Δοκίμασε να ΄την αλλάξεις με το HC κλειστό πάντα και επανέλαβε τα βήματα Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω μόλις μπορέσω Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Δοκίμασα COM3, COM4, COM8, άλλαξα τα baud rates & latency με χαμηλότερα αλλά μία από τα ίδια ("No response from HC).Το HC το χαβά του. Εσωστρέφεια απόλυτη.Είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάποιο (hard ή soft) reset?Εν έτει 2009 παιδευόμαστε ακόμη με Serial Ports (η Meade έβαλε πρώτη USB στο ETX-LS, προφανώς όλοι θα ακολουθήσουν, αλλά εγώ τι κάνω τώρα Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2009 Τελικά αφού μου έφαγε όλη μου την Κυριακή... "- ΓΥΝΑΙΚΑ: Όλο με αυτό το τηλεσκόπιο θα ασχολείσαι; - ΑΝΤΡΑΣ: Μα αγάπη μου, έχω ένα πρόβλημα...- ΓΥΝΑΙΚΑ: Το πρόβλημα είναι πως τα κάνω όλα μόνη μου εδώ μέσα... (αν προσθέσω ένα "σχεδόν όλα" δεν έχει και άδικο)..."...το πρόβλημα λύθηκε.Άφησα τον Πτολεμαίο (Acer One Netbook) και πήρα τον Βροντόσαυρο (Sony Vaio 17"). Άλλες θύρες εκεί. Δοκιμάζω, COM3... rien, COM4... rien, COM5... rien, βρίζω (από μέσα μου). Ανοίγω NexRemote, ανοιγοκλείνω το Hand Control, λέω να τα παρατήσω, τα κλείνω όλα, επιστρέφω την θύρα στο COM4 όπως την είχε αποδώσει το USB to Serial Driver, πάω να κλείσω το HCUpdate και πατάω Begin Programming... από συνήθεια. Πάω να κλείσω το HC και βλέπω Δεκαεξαδικά!!! Τι γίνεται ρε παιδιά; (Δυσπιστία). Κυττάω πάλι τον Βροντόσαυρο και βλέπω την πράσινη γραμμούλα να γεμίζει αργά - αργά.Δεν το πιστεύω... Χοροπηδάω, κάνω τούμπες, δίνω ένα φιλί στην ΓΥΝΑΙΚΑ (σταυροκοπιέται), βεβαιώνομαι πως όλα είναι ΟΚ (ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ δείχνει το νέο Firmware sto HC) αντιστέκομαι ατην παρόρμηση να ενημερώσω και το Motor Control (don't push your luck creep) και κάνω αυτό το Post. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε (κάτι με τις θύρες φυσικά, αλλά είχα ξαναδοκιμάσει ακριβώς την ίδια θύρα, κάποια λεπτομέρεια θα μου ξέφυγε που την άλλαξα τυχαία) Η βοήθειά σας ήταν καταλυτική και το πρόβλημα λύθηκε πριν ο Michael Swanson τεντωθεί, πλυθεί, ξυριστεί, φτιάξει τον καφέ του και διαβάσει το πανικόβλητο email από την Greece.Σας ευχαριστώ πολύ Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα