Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Vixen 12.5mm, εντελώς αχρησιμοποίητο σε άριστη κατάσταση.

Είναι αυτό: http://www.planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1056

Έχει διπλό σταυρόνημα, με ρυθμιζόμενο κόκκινο φωτισμό και ρυθμιζόμενη εστίαση. Ορθοσκοπική σχεδίαση 12.5mm. Συνοδεύεται με την πλήρη συσκευασία του και τις μπαταρίες του. Made in Japan. Σταμάτησε να παράγεται πριν λίγο καιρό, τρέχουσα μέση τιμή Ελλάδας 100 ευρώ. Τιμή πώλησης 59 ευρώ, τα έξοδα αποστολής δικά μου.

556627599_Vixenortho-reticle.jpg.b1bdc5432ca0dadb0732dfc9ad460116.jpg

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Μήπως ξέρεις τι πεδίο έχει (γύρω στις 40 μοίρες πρέπει να είναι νομίζω) και πως τα πάει με Barlow? Θέλω ένα για την ευθυγράμμιση του τηλεσκοπίου αλλά επειδή δεν κάνω αστροφωτογραφία θα ήθελα να κάνει και μια δεύτερη δουλειά για να το πάρω. 12,5mm x2 δίνει 240x στο τηλεσκόπιό μου και σαν ορθοσκοπικό θα πρέπει να είναι καλό για τους πλανήτες. Είναι έτσι ή η έμφαση είναι στο σταυρόνημα και δεν λέει και πολλά για παρατήρηση;

Σε παρακαλώ, αν δεν το έχεις ήδη δώσει, κράτα το μέχρι να μου απαντήσεις, ενδιαφέρομαι σοβαρά.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Κωνσταντίνε, πράγματι το οπτικό πεδίο του φακού είναι περ. 40°. Με barlow δουλεύει πολύ καλά όμως για την ευθυγράμμιση (των οπτικών) του τηλεσκοπίου μπορεί να χρησιμεύσει μόνο για εξέταση του αστρικού ειδώλου κι όχι επειδή έχει σταυρόνημα. Για πλανητική παρατήρηση δεν συνιστάται αφού το διπλό σταυρόνημα θα εμπόδιζε τη θέα ενός πλανήτη στο κέντρο του οπτικού πεδίου. Ωστόσο αν το θέλεις ειδοποίησέ με.

Γιώργο, αν δεν το θέλει ο Κωνσταντίνος είσαι ο επόμενος υποψήφιος αγοραστής.

Ευχαριστώ

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι το θέλω, όταν λέω ευθυγράμμιση εννοώ star alignment ρομποτικού τηλεσκοπίου, όχι οπτικών. Νόμιζα πως το σταυρόνημα είναι ορατό μόνο με τον φωτισμό. Τώρα που το σκέφτομαι είναι χαζομάρα γιατί θα χαλάει το κόντραστ, ακόμη και αν δεν φαινόταν. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί σε Finder ή σε Rich Field τηλεσκόπιο, πάλι σαν finder. Χώρια η οδήγηση (για το μέλλον).

Στέλνω λοιπόν πμ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Πωλήθηκε, ευχαριστώ πολύ.

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης