mcstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2009 επειδη αυτο τον καιρo εδω που ειμαι εχει πολυ κακο καιρο , και δεν βλεπω να χρησημοποιω το τηλ. για κανα 2 εβδομαδες θελω να σας ρωτησω τι μπορω να κανω ωστε και να ειναι προστατευμενο, και να μην πιανει χωρο εχω λοιπον μια θηκη μεταφορας geoptik και το εβαλα εδω και 2 μερες μεσα, ετσι ωστε να μην ειναι στη βαση του , επειδη σκεφτηκα οτι μπορει να καταπονουνταν η βαση αν ηταν ολη την ωρα πανω.αλλα τωρα που το εχω στη θηκη ξαπλωμενο στο πατωμα σκεφτομαι μην προκληθει καμια στρεβλωση στο σωληνα απο το ιδιο του το βαρος. τι λετε και εσει , τι ειναι πιο ασφαλες για βαση και τηλ?? τα προσοφθαλμια τα εχω στα πλαστικα σακουλακια που ηταν οταν τα πηρα.υπαρχει περιπτωση να παθουν τιποτα ?ρωταω επειδη μερικα κλεινουν αεροστεγως ps.εχω το dob gso 10"
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2009 θεωρω οτι η καλυτερη θεση ειναι στη βαση του, και σε καθετη θεση.Δεν τιθεται θεμα καταπονησης φυσικα, και σου πιανει και λιγοτερο χωρο.Το καπακι στη θεση του, και εισαι ΟΚ.(Προφανως ο χωρος που αποθηκευεις το σωληνα δεν εχει υγρασιες κλπ).Τα προσοφθαλμια καλα εκανες και τα εκλεισες αεροστεγως, μονο που θα πρεπει να προσεχεις να μην τα "σφραγιζεις" μετα απο την παρατηρηση, γιατι ετσι θα εγκλωβισεις και την υγρασια.Εγω στη βαλιτσα μου, εχω παντα 2-3 σακουλακια silica gell (κακο δεν κανουν!).Σε ακινησια διαρκειας, καλα θα ηταν να του εριχνες απο πανω και μια μεγαλη ναυλον σακουλα.Φιλικα,Κωστας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2009 Καλησπέρα φίλε mcstar, από τα γραφόμενά σου νιώθω πως αυτή τη στιγμή διακατέχεσαι από το σύνδρομο του "καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω!" Μην ανησυχείς τόσο. Δεν υπάρχει λόγος, δεν θα πάθει κάτι το τηλεσκόπιο έτσι απλά, ούτε βρίσκεσαι και σε εμπόλεμη ζώνη (ευτυχώς!) Αλήθεια, που περίπου βρίσκεσαι γεωγραφικά; Είδα που έλεγες εκτός Ελλάδος... Λοιπόν, σοβαρά τώρα μην αγχώνεσαι για το που θα το αποθηκεύσεις κλπ. Άστο στημένο στη βασούλα του το καημένο, δε θα πάθει απολύτως τίποτα, έχε και το καπάκι πάνω να προστατεύει το εσωτερικό του σωλήνα και τα κάτοπτρα από τη σκόνη και άλλα αντικείμενα και θα είσαι μια χαρά. Εγώ έχω το 12άρι SW και στέκεται μονίμως στημένο και αγέρωχο μέσα στο σαλόνι μου! Το έχω όρθιο στη μια γωνιά του σαλονιού, δεν νιώθω ότι μου πιάνει χώρο και δεν έχω και το μεγαλύτερο σαλόνι. Η βάση το κουβαλάει από τον Ιανουάριο του 2009 χωρίς πρόβλημα και ο σωλήνας ζυγίζει 20κιλά. Αν το έχεις λοιπόν όρθιο σε μια γωνιά δεν νομίζω πως θα σου πιάνει και τόσο χώρο. Εγώ δεν θα το έβαζα στο πάτωμα ποτέ, μπορεί να σκοντάψεις πάνω του ή να χτυπηθεί από έπιπλα και ηλεκτρικές σκούπες. Δεν θα το έκανα. Να ξέρεις πως τέλειο δε θα διατηρηθεί ποτέ, ότι και να κάνεις, το τηλεσκόπιο είναι "μάχιμο" εργαλείο, δέχεται απότομες και μεγάλες μεταβολές θερμοκρασίας, σκόνες, σκουντήματα, κουβαλήματα κλπ. Δε λέω πως δε πρέπει να το προσέχεις στοιχειωδώς αλλά κοίτα μόνο μη σου γίνει έμμονη ιδέα...τα ακραία να μην συμβούν θα προσέχεις...είναι περίπου όπως και με το αμάξι, χωρίς όμως το τηλεσκόπιο να είναι τόσο σκληροτράχηλο... Για τα προσοφθάλμια, έχε τα καπάκια τους πάνω, φύλαγέ τα σε τσαντάκι ειδικό ή αυτοσχέδιο και αυτά δε θα πάθουν τίποτα! Μη τα ρίξεις κάτω μόνο... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Estarian Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2009 Kαλημέρα φίλε!Και εγώ το σκέφτηκα αυτό με το νεοαποκτηθέν 10ράκι μου, αλλά κατέληξα και εγώ στη λύση όρθιο-σαλόνι. Το κοιτάω το πρωί που ξυπνάω και χαζογελάω μόνος μου από χαρά .. Πρέπει να πάω να πάρω silica gel όμως γιατί εκεί στις εξοχές έχουμε υγρασία κάργα.. Skywatcher 10 / ΝΕQ6
mcstar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2009 το ξαναστησα και το εχω στο σαλονι, του εριξα και την θηκη απο πανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα