Jump to content

KOSTAKIS

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    1582
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με KOSTAKIS

  • Γενέθλια 02/15/1970

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της KOSTAKIS Επιτεύγματα

  1. KOSTAKIS

    EQ-6 προβλημα για γνώστες...

    update... Η πλακετα δοθηκε καποια στιγμη στον παλιόφιλο Μανώλη, (παμπάλαιος μαστροβοξίτης), οπου διαπιστωσε ελλατωμα στο LT 1171. Το εφερε απο Αμερική, και μαλιστα αναβαθμισμένο (πολυ μεγαλυτερες ανοχες σε αποκλισεις τροφοδοσίας). Η πλακετα τοποθετηθηκε στην δευτερη βαση μου (Αθήνα) και δουλεψε αψογα. Η τελικη δοκιμη εγινε στις διακοπές μου, στην EQ6 οπου παρουσιαστηκε αρχικα το προβλημα, με επισης αψογα αποτελεσματα.Το κοστος του υλικου ηταν 10-20 ευρω...Το ενδιαφερον και η διαθεση του Μανωλη...ανεκτιμητη. ολα καλα λοιπόν, και ευχαριστω ολους του αστροβοξιτες για το ενδιαφέρον. (παρεμπιπτοντως, εκτιμαται πως η αιτια της αρχικης βλαβης ηταν η αυξημενη ταση εξοδου του τροφοδοτικού μου)... Γεια και χαρα!
  2. KOSTAKIS

    άκυρη η πώληση

    σωστά κάνεις και το κρατάς, και δεν το πουλας εν θερμώ....(ασε που μπορει να τα ξαναβρείς με τον πεθερό.... ) καλες παρατηρήσεις λοιπόν!
  3. KOSTAKIS

    EQ-6 προβλημα για γνώστες...

    ok...το τροφοδοτικό θα αποσυρθεί προληπτικά... Θα ελεγχθουν τα παντα οταν γυρίσω στην Αθήνα, (εχω και την δευτερη EQ6 για συγκριτικές μετρήσεις)...θα εχω και τεχνική συνδρομή φίλου απο το φόρουμ, οπότε η ομάδα ειναι δυνατή... Θα ενημερώσω για οποια εξέλιξη. Σε πρωτη φάση θα προμηθευτω ενα καλύτερο τροφοδοτικό...Ειναι γεγονός πως το old faithful τροφοδοτικό μου, εχει ξεφύγει λιγο (ή πολύ)...Θυμαμαι οταν το αγόρασα ειχε εξοδο 14,2V και τωρα που το μέτρησα (τυχαία λογω της ζημιάς) εχει φθασει στα 16,8V....Αποσύρεται λοιπόν προληπτικά, και θα αντικατασταθεί με καινουργιο (με ενδειξη τάσης σε real time, just in case )... Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον για αλλη μια φορά! (τα 4 A3959SLB εχουν κανονική θερμοκρασία....τιποτε ανησυχητικό...μονο το LT 1171 γίνεται τοστιέρα...)
  4. KOSTAKIS

    EQ-6 προβλημα για γνώστες...

    Το τροφοδοτικό ονομαστικά ειναι 12 Volts 4Α , αλλα στην πραξη ειναι περίπου 15Volts (ισως και παραπάνω)...Το χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα εδω και πολλά χρόνια στην αλλη μου βάση, τροφοδοτώντας (κατα καιρούς) ταυτόχρονα και μια κάμερα... Σε αυτήν την βάση το σύνδεσα για πρώτη φορά, και εφ οσον ειχε ηδη εκδηλωθεί το φαινόμενο.... Γενικώς δεν με πολυτρομάζουν οι αυξημένες dc τάσεις (σε αυτο το ευρος), και νομίζω πως η βάση αυτη εχει αποδείξει την αντοχή της σε διάφορες καταστασεις μεταβαλλόμενων τασεων (γεννητριες, μπαταριες, δικτυο ΔΕΗ σε επαρχια, δυναμό αυτοκινητου κλπ),και θα την ονομαζα ανετα "σκυλί" Θεωρείς οτι απαιτείται περισσότερη προσοχή στην επιλογη τροφοδοτικού? (δηλαδή πάω γυρευοντας???)
  5. KOSTAKIS

    EQ-6 προβλημα για γνώστες...

    Καλησπέρα σε όλους! Βαγγέλη μέτρησα στα ποδαράκια που υπεδειξες και στην εισοδο τα πραγματα ειναι μια χαρά (14,6 V). Στην εξοδο όμως μέτρησα 2,0 V (δύο Volts) και μάλλον επιβεβαιώνεται η αιτία του προβλήματος (τα μοτερ και την κοκκινη λυχνια της πολικης διόπτρας τα αποσυνδεσα για αποφυγη εσφαλμένων συμπερασματων οπως προτεινες)..... Παρεμπιπτόντως, στην διαδικασία μετρησεων διαρκειας 90'' περιπου, η θερμοκρασία του εξαρτήματος ανέβηκε απο τους περιπου 30 celsius σε 75 περίπου celsius.... Θα κοιταξω να βρω σε Ελλάδα ή εξωτερικό το εξαρτημα και θα προχωρήσω σε αντικατάσταση... Την δική μου αμυδρή υποψία μεσω πρακτικής διαδικασίας (αυξημένη θερμοκρασία), την τεκμηρίωσες με τεχνογνωσία! Σας ευχαριστω πολυ για τις γνωσεις και κυρίως για το ενδιαφέρον!(Αγγελος-Βαγγέλης) respect! (εχετε καμια ιδεα για διαθεσιμότητα LT 1171 CQ σε Ελλάδα ή εξωτερικό ???)
  6. KOSTAKIS

    EQ-6 προβλημα για γνώστες...

    Aγγελε καλησπέρα.... ναι, και στα δυο μοτερ το φαινομενο ειναι ακριβως το ιδιο,(καμία διαφορά οσο αφορα συνθηκες και χρονο εκδήλωσης)... Με συνοπτική περιγραφή εχουμε "απολύτως επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, που εκδηλώνεται ακριβώς με τον ιδιο τρόπο και στους δυο αξονες" Ξεκομπλαρισμένα εννοώ πως τα εχω αποσυνδέσει μηχανικά απολύτως. Στην ουσία ο αξονας περιστρεφεται άεργα (εχω αποσυναρμολογήσει ακόμα και την αλουμινένια βάση του μοτερ, που φέρει το μπρουτζινο γραναζι, και οι αξονες περιστρεφουν μονο τον εαυτό τους). Προφανως τα κυκλωματα RA και DEC , καπου συναντιουνται και μοιραζονται κοινά μέρη του κυκλωματος...καπου εκει πρεπει να βρίσκεται το προβλημα... Απο οτι ειδα στο google το εξαρτημα που υπερθερμενεται, ρυθμίζει την ταση λειτουργίας...Ισως η μη σωστη απόδοσή του, επηρεάζει την κινηση (λογικό και αναμενόμενο ) σε μεγιστη ταχυτητα....Η υπερθερμανση φυσικά θα μπορουσε μεν να ειναι σημαδι της αιτίας του προβλήματος, αλλα θα μπορουσε να ειναι και αποτέλεσμα αλλου προβληματικου εξαρτηματος με το οποίο υπαρχει ηλεκτρική διασύνδεση... Αν βγαλω ακρή, (οταν γυρίσω στην Αθήνα) θα ενημερώσω φυσικά το φορουμ, σχετικά με την εξέλιξη της διερευνησης-αποκατάστασης, ακόμα και αν χρειαστεί να παρω καινουργια πλακέτα... Καλή συνέχεια, Κωστας.
  7. KOSTAKIS

    EQ-6 προβλημα για γνώστες...

    Καλημέρα και καλό μήνα... Αντιμετωπιζω το εξης πρόβλημα με τη βάση μου (EQ-6 με SynScan): Ενεργοποίησα τη βάση μετά από αρκετό καιρό ακινησίας, και κατά τη διαδικασία aligment (ταχυτητα slewing) , μετα απο 2" η κινηση των μοτερ σταματά ακαριαία, ενώ παραμένει ο χαρακτηριστικός οξύς θορυβος των κινητηρων-encoders που υποδηλώνουν προσπαθεια κίνησης...Αρχικά υπέθεσα οτι προκειται για προβλημα τροφοδοσίας, διότι σε αυτή τη βάση χρησιμοποιούσα ανέκαθεν ενα μικρο τροφοδοτικό (αλλα με ελαφρά τηλεσκόπια). Αυτή τη φορά εβαλα επάνω ενα βαρύτερο διοπτρικό, με διπλα αντιβαρα κλπ κλπ, οποτε υπέθεσα πως το αυξημένο βάρος "γονάτιζε" το μικρο τροφοδοτικό. Σαν αντιμετωπιση του προβληματος, πηρα το τροφοδοτικό της αλλης ΕQ-6 που εχω, (4 Αμπερ), αλλα το προβλημα παρεμεινε. Σε διερευνηση που εκανα, το προβλημα δεν οφειλεται σε μηχανικό λόγο, αλλα αμιγως σε ηλεκτρονικό (με ξεκομπλαρισμένα τα μοτέρ, το φαινομενο παραμενει χωρίς μεταβολές). Επίσης παρατήρησα αδικαιολόγητα αυξημένη θερμοκρασία στο εξαρτημα LT 1171 cq linear , ακομα και αν η βαση ηταν απλως ενεργοποιημένη (απουσία κίνησης)....Στην διαδικασία διεξαγωγής συμπερασμάτων, δοκίμασα κίνηση με μικρότερες ταχύτητες, και στην περίπτωση αυτη,η βαση κινειται κανόνικα (παρ ολα αυτα δεν την χειριζομαι , λογω της αυξημένης θερμοκρασίας στο εξαρτημα).... Επισης εκανα μια απεγνωσμένη προσπάθεια μεσω factory reset στο χειριστηριο, αλλα προφανώς δεν βελτιώθηκε κάτι... Κατά τα άλλα, ολα δείχνουν και ακουγονται κανονικά (ενεργοποιηση, απεικόνηση, εντολές κλπ κλπ) Καμια ιδέα κανείς ??? Καλό καλοκαίρι, Κωστας
  8. καλημέρα... Σε ποιο αντικείμενο αναφέρεστε? καλη συνεχεια, Κωστας.
  9. KOSTAKIS

    ΖΗΤΗΣΗ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ

    καλως ηρθες... Το θέμα που ανοιγεις ειναι χαοτικό, και εντελώς ανεξέλεγκτο ως προς την ανάπτυξή του... Ας ξεκινήσουμε το συμμάζεμα, θέτοντας την πρώτη (και βασικότερη) παράμετρο: budjet!
  10. δεν ειναι το βέλος my friend... ο ινδιάνος είναι!
  11. KOSTAKIS

    TAKAHASHI TOA 130F (ΕΠΩΛΗΘΗ)

    μειωση τιμής 4500 ευρω..
  12. Καλησπέρα επίσης! Αν επιθυμείς να πάρεις μια DSLR κυρίως για φωτογραφικη χρήση , και περιστασιακά για αστροφωτογραφική χρήση, νομίζω πως σκεπτεσαι σωστά... Αν ομως οι απαιτήσεις σου ειναι αυξημένες, ισως πρεπει να ψαχτείς σε μια αμιγως αστρονομικη καμερα... Στην περιπτωση που θα μπεις στην διαδικασία του στησίματος της υποδομής, (σωστη βαση, καταλληλος σωλήνας, οδηγητική καμερα, προγραμματα, περιφεριακα κλπ κλπ) ειναι κρίμα να δεσμευεσαι απο τους περιορισμούς μιας DSLR... καλη ερευνα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης