Jump to content

ΑΓΟΡΑ ΚΥΑΛΙΩΝ


DIMITRIS12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοι φιλοι της αστρονομιας γεια σας! Ειμαι καινουργιος στο astrovox αλλα παντα με γοητευε ο νυχτερινος ουρανος. Στην παρουσα φαση εχω αγορασει το βιβλιο nightwatch το οποιο και ολοκληρωνω... Το βιβλιο με βοηθησε να καταλαβω οτι δεν ειναι απαραιτητη η αγορα τηλεσκοπιου για καποιον που τωρα αρχιζει να ασχολειτε με την αστρονομια και ετσι δεν σκοπευω να αγορασω τηλεσκοπιο ακομα αλλα θα προτιμησω την αγορα ενος καλου ζευγαριου κυαλιων. Για θα ηθελα να με βοηθησετε στο τι κυαλια να παρω, ποσο κοστιζει ενα καλο ζευγαρι κυαλια και τελος αν ειναι δυνατον να μου πειτε τις δυνατοτητες του. Σας ευχαριστω.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημήτρη, καλώς ήρθες!

 

Τα κιάλια είναι ένα όργανο, (όπως διάβασες και στον Dickinson) εισαγωγικό για τους αρχάριους και πολύ χρήσιμο και απολαυστικό για τους προχωρημένους (όταν με το καλό γίνεις και εσύ!). Γι αυτό θέλει προσοχή η αγορά τους. Θα ακούσεις πολλούς να λένε πως είναι πεταμένα χρήματα και καλύτερα να πάρεις τηλεσκόπιο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τον ουρανό (και όχι μόνο αυτό), αφού φυσικά μάθεις με γυμνό μάτι τους βασικούς αστερισμούς και αστερια καθοδήγησης.

Όλα εξαρτώνται από το πόσο θα τα χρησιμοποιήσεις τώρα και αργότερα.

Επειδή είναι νωρίς και δεν ξέρεις κατά πόσο θα σου κολλήσει το "μικρόβιο", καλύτερα μην ξοδέψεις πολλά χρήματα. Μέχρι 100+ Ευρώ είναι καλά. Θα σου συνιστούσα να μην πας σε φθηνά κινέζικα, έχουν πολύ χαμηλή οπτική και μηχανική ποιότητα καθώς και μικρή αντοχή στο χρόνο. Προσωπικά πιστεύω ότι για πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που σταμάτησαν την ενασχόληση με αυτό το τόσο όμορφο χόμπυ, ο λόγος μεταξύ άλλων είναι η κακή ποιότητα των οργάνων που χρησημοποίησαν.

 

Καλές προτάσεις κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι:

 

VIXEN ASCOT 10X50 CFW 132 Ευρω

 

NIKON ACTION VII 10X50 CF 77 Ευρώ

 

OLYMPUS 10X50 DPS I 85 Ευρώ

 

TS 10X60 93 Eυρώ

 

Εγώ θα σου πρότεινα τα τελευταία μιας και τα έχω (μαζί με άλλα 4 ζευγάρια πολύ ακριβότερα βέβαια) και ακόμα τα χρησημοποιώ.

 

Αν διαθέτεις τα 300 Ευρώ που κοστίζουν σου προτείνω τα Vixen Ultima 9X63 που είναι πολύ ανώτερα από τα παραπάνω. Εαν δεν θέλεις να πας σ αυτή την τιμή, κάποιο από τα προηγούμενα είναι πολύ καλή επιλογή.

 

Φυσικά θα περιμένεις λίγο για περισσότερες προτάσεις από τα άλλα παιδιά εδώ μέσα, που δεν γνωρίζω εγώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε ένα search στο site, θα βρεις πολλά σχετικά νήματα.

 

Ελπίζω να βοήθησα και καλή αρχή!

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ξέχασα να σου πω πως ότι πάρεις θα είναι καλύτερα να το δοκιμάσεις πρώτα έστω στο κατάστημα για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σε ευχαριστω πολυ deep blue για τις πληροφοριες. Σχετικα με τα τηλεσκοπια ναι μεν εχουν πολλες δυνατοτητες αλλα ειναι ιδιαιτερα περιπλοκα εργαλεια και πολυ πιο ακριβα για καποιον που τωρα αρχιζει να ασχολειτε με την ερασιτεχνικη αστρονομια. Αφηστε που δεν ειναι και λιγες οι περιπτωσεις που καποιοι αγοραζουν αμεσως τηλεσκοπιο και δεν ξερουν να το χειριζονται με αποτελεσμα να παρατανε την αστρονομια.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημήτρη, τα τηλεσκόπια δεν είναι τόσο πολύπλοκα εργαλεία όσο φαίνονται. 2 -3 πράγματα να καταλάβεις για το σωστό στήσιμο και τη λειτουργία τους και με λίγη πρακτική είσαι ΟΚ.

Το θέμα είναι πως (αντίθετα με αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι) τα κιάλια δεν είναι απλώς μικρότερα τηλεσκόπια. Είναι άλλο όργανο. Έχει σχεδιαστεί για άλλη χρήση. Δεν συναγωνίζεται το τηλεσκόπιο, αλλά το συμπληρώνει. 'Αλλωστε η Αστρονομία, όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι μόνο εικόνες και ευτυχώς που δεν είναι γιατί όλοι θα πετούσαμε τα τηλεσκόπιά μας, όσες ιντσες και αν είναι, αφού δεν έχουν την μεγέθυνση και το contrast του Hubble!

Έιναι ένα όργανο που η απλότητά του, η αμεσότητά του και η φορητότητά του το κάνουν ιδανικό για το ξεκίνημα του αρχάριου, που δεν καλείται ξαφνικά να βρίσκεται με ενα τέρας των 30+ κιλών να παιρνει βραδιάτικα τον δρόμο για τα βουνα.

Aut dosce, aut disce, aut discede

(Ή δίδαξε, ή μάθε, ή φύγε...)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης