pdomazin Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2009 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα dob 10'' και με το 7αρι Nagler παίρνω 171 μεγενθύσεις. Σκέφτομαι να ανέβω στις Χ300 με κάποιο 4άρι προσοφθάλμιο για πλανητική παρατήρηση. Αξίζει τον κόπο? Θα βλέπω καλά με τις Χ300 ή τζάμπα θα το πάρω? Απο την άλλη υπάρχι και ο zoom nagler 2,5-4. Υπάρχει περίπτωση να δω σοβαρή εικόνα με 1200/2,5=480 μεγενθύσεις? 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2009 Χρησιμοποιώ κι εγώ επί χρόνια ένα 10ιντσο νευτώνειο. Σε ιδανικές συνθήκες (...εκτός ατμόσφαιρας) ένα 10ιντσο άνετα θα σήκωνε μεγεθύνσεις στην περιοχή των 400Χ-450Χ. Όμως λόγω του seeing οι εικόνες πάνω από 250Χ-300Χ είναι θολές τις περισσότερες νύχτες. Άσχετα όμως με το seeing, τις καλύτερες πλανητικές εικόνες θα έχεις στην περιοχή 250Χ (κοντράστ + λεπτομέρεια) κι όχι παραπάνω, ακόμα δηλ. κι αν το seeing είναι άριστο. Συνεπώς ένας φακός 5mm είναι ιδανικός. Μεγαλύτερες μεγεθύνσεις θα χρησιμέψουν μόνο για το διαχωρισμό πολύ κοντινών διπλών αστέρων (<1.5 arcsec) ή για την παρατήρηση πολύ αμυδρών αστέρων, στα όρια της όρασης. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
sportikus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2009 http://www.astrovox.gr/eyepiece.html ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
pdomazin Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2009 Χρησιμοποιώ κι εγώ επί χρόνια ένα 10ιντσο νευτώνειο. Σε ιδανικές συνθήκες (...εκτός ατμόσφαιρας) ένα 10ιντσο άνετα θα σήκωνε μεγεθύνσεις στην περιοχή των 400Χ-450Χ. Όμως λόγω του seeing οι εικόνες πάνω από 250Χ-300Χ είναι θολές τις περισσότερες νύχτες. Άσχετα όμως με το seeing, τις καλύτερες πλανητικές εικόνες θα έχεις στην περιοχή 250Χ (κοντράστ + λεπτομέρεια) κι όχι παραπάνω, ακόμα δηλ. κι αν το seeing είναι άριστο. Συνεπώς ένας φακός 5mm είναι ιδανικός. Μεγαλύτερες μεγεθύνσεις θα χρησιμέψουν μόνο για το διαχωρισμό πολύ κοντινών διπλών αστέρων (<1.5 arcsec) ή για την παρατήρηση πολύ αμυδρών αστέρων, στα όρια της όρασης. Μάλλον κλείνω προς τον 5mm και πιθανότατα nagler. Κυρίως για πλανητική παρατήρηση τον θέλω. Με 240 μεγενθύσεις νομίζω θα είμαι καλά. Τι λέτε? 10'''''''' Skywatcher DOBNagler EyepiecesNagler Barlow x2
aristotelis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2009 Και εγω εχω κατασταλαξει σε αυτη την μεγεθυνση. (περιπου.) απο εκει και πανω ναι μεν μαγαλωνει το θεμα αλλα χανεις σε αντιθεση.. ολα αυτα με ενα ντομπ 8ιντσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα