Jump to content

aristotelis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    275
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από aristotelis

  1. Έχω ένα MEADE ETX 125 . Με καλή ευθυγράμμιση το Autotracking του είναι άψογο. Θα το δοκιμάσω όμως να δω!! Ευχαριστώ πολύ!!
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Το ASIStudio ή το FireCapture ????
  3. Γεια σας! Μετά από πάρα πολύ καιρό αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με την πλανητική φωτογράφηση δοκιμάζοντας για άλλη μια φορά την τύχη μου και την υπομονή μου με την ελάχιστα χρησιμοποιημένη μου κάμερα ZWO ASI 120. Μιας και έχω καινούργιο υπολογιστή , δεν έχω τίποτα εγκατεστημένο , θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο software για την αγαπημένη μου κάμερα. Είδα ότι πρέπει να εγκαταστήσω και τους drivers .. Μετά, με το registax θα κάνω τα υπόλοιπα.. Βοήθηστε με..!!
  4. Με εδιαφέρει το φόκαλ.. μπορείς να μου δωσεις το τηλ σου?
  5. Είναι παλιά η απόφαση, ακόμα δεν έχει βγει προκήρυξη.. Από μέρα σε μέρα θα βγει. Καλή επιτυχία σε όσους δώσουν! SV1RVG
  6. aristotelis

    Philips spc900

    UP ( τελευταίο )
  7. aristotelis

    Philips spc900

    Νέα τιμή στα 50 ευρώ
  8. aristotelis

    Philips spc900

    Πωλείται Philips SPC900nc σε άριστη κατάσταση χωρίς το λογισμικό της ( CD ) τιμή 60 ευρώ
  9. έχεις κάτι να προτείνεις?
  10. Τι γνώμη έχετε για αυτό??? http://www.ebay.com/itm/5-0MP-Telescope-Digital-Eyepiece-Camera-USB-Image-Sensor-CMOS-w-Adapter-/222215874962?hash=item33bd192992:g:YJEAAOSw65FXq-jp Αξίζει τον κόπο ή να μείνω στη Plilips SPC900nc??
  11. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!
  12. Γιώργο καλημέρα , σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Θα δοκιμάσω με την spc αρχικά αλλά αν έχεις να μου προτείνεις κάποια κάμερα θα το εκτιμούσα!
  13. Μάλλον δε χρειάζεται!! Στέλιο! Σε ευχαριστώ πολύ!!! κατέβασα το wxAstroCapture και έχει τέτοια ρύθμιση βλέπω!!
  14. Δυστυχώς για κάποιο λόγο δε με αφήνει να επισυνάψω φωτογραφία..
  15. Στέλιο καταρχάς συγχαρητήρια για την υπέροχη φωτογραφία σου..!! είναι πράγματι εντυπωσιακή!! Εννοείται πως έχω αφαιρέσει το φακό από μπροστά , θα σας παραθέσω 3 φωτογραφίες με Δία Κρόνο και Άρη.. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το VLounge.. Δεν έχω ψαχτει και δεν γνωρίζω το πρόγραμμα που μου προτείνεις.. Απ΄ότι κατάλαβα με το wxAstroCapture θα μπορώ να πειράξω το exposure??? Δλδ, δε θα χρειαστεί να " κατσαβιδιάσω " την κάμερα??? Αν ναι τότε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περαιτέρω πειραματισμό..
  16. Κατάλαβα.. δε φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο.. Σκοπός μου είναι να πειραματιστώ με το Meade ETX-125 , είναι μικρό σε όγκο και μου είναι πιο εύκολο να το χρησιμοποιήσω.. Δεν περιμένω πολλά από το MAK127mm , 1900mm αλλά όπως είναι ο χρόνος και ο χώρος που διαθέτω δε μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο.. Το θέμα είναι τι μπορώ να βάλω στο Meade εκτός από web camera που να μπορεί να εφαρμόσει και να μου δώσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη έκθεση... καμιά ιδέα????
  17. Καλησπέρα σε όλους! Ερώτηση.. έχω την Phillps SPC900nc και θα ήθελα να πειραματιστώ με μεγαλύτερες εκθέσεις.. είδα στο Youtube κάποια βίντεο και θεωρώ πως αξίζει η προσπάθεια.. Για την ώρα Κρόνο Δία Άρη Σελήνη καλά τα πάει η καημένη!! Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να ρυθμίσω long exposure??? Στο ίντερνετ λίγο που έψαξα κατάλαβα ότι γίνεται με τη βοήθεια κάποιας εφαρμογής.. (?) Γίνεται χαμός όμως και χάθηκα... Υπάρχει κάποιο λίνκ? κάποια εφαρμογή ή κάποια ρύθμιση που δεν την έχω πάρει χαμπάρι?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..
  18. Το Skyscout έφυγε, καλορίζικο Βασίλη!
  19. Πωλείται Celestron Skyscout σε άριστη κατάσταση τιμή 100 ευρώ.
  20. Ψάχνω να κατεβάσω το Registax 5 ή 6 αλλά δεν.. μονο uptdates βρηκα..
  21. aristotelis

    Βοήθεια..

    Είναι μια χαράααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!!! Ένα μικρό κομμάτι από ελενίτ που δεν το είχα δει μου έκανε όλη τη ζημιά Ευχαριστώ πολύ όσους αφιέρωσαν χρόνο να μου γράψουν!!!
  22. aristotelis

    Βοήθεια..

    Καλημέρα και πάλι.. Αν υπάρχει κανείς εδώ στην Αθήνα που να έχει MEADE ETX 125. Παρατηρώ ένα πρόβλημα στα οπτικά του σωλήνα.. ( ξαφνικά πολύ στενό πεδίο από τα 26mm. ο σεληνιακός δίσκος δεν χωράει στον 26αρι.. μια μικρή κουκκίδα πεδίο.. υπόψιν , ήρθε ξανά στην κατοχή μου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα το τηλεσκόπιο.. ) έχω ανοίξει σχετικό θέμα χθες.. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=229125#229125 Πήγα στον Νομικό αλλά δε με βοήθησε.. ούτε έχει εκθεσιακό κομμάτι να τα συγκρίνουμε, μου είπε πως δεν μπορεί να ανοίξει καινούργιο μόνο και μόνο γι αυτή τη δουλειά.. ούτε μπορούμε να το στείλουμε στην MEADE.. Αν υπάρχει κάποιος, παρακαλώ πολύ, να βρεθούμε με τα τηλεσκόπια μας να καταλάβω το μέγεθος του προβλήματος..
  23. aristotelis

    Ερώτηση.

    Ακριβώς αυτό!!! μένει μία μικρή κουκίδα που και αυτό ειναι όλο κι όλο το οπτικό μου πεδίο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης