Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
γεια σας εχω λιγο καιρο που αρχησα να ασχολουμαι με τα τηλοσκοπια εχω παρει ενα το celestron nexstar slt 114 απο μερικες παρατηρησεις στον ουρανο το βραδυ μου αρεσε πολυ.ειμαι απο γρεβενα απο ενα χωριο και το καλο δεν εχει και πολλα φωτα.αλλα εχω ενα προβλημα στην τοποθεσια θελω να περασω τισ συντεταγμενες της περιοχης και δεν μπορω.ετσι μου τισ εχει το κομπιουτερ Ε'000'00'00 ΚΑΙ Ν 00'00'00.αν ξερει κανεις να με πει κατι για αυτο'ευχαρηστω.
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Skoudg, και καλως ηρθες στο Astrovox!

Δεν καταλαβα καλα: δεν ξερεις τις συντεταγμενες ή δεν ξερεις πως να τις βαλεις στο τηλεσκοπιο?

Οπως και να χει για το πρωτο θα ελεγα να βρεις το χωριο σου πχ στο Google Earth και να δεις τι συντεταγμενες εχει, για το δευτερο δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω :(

Αντε τυχερακια που δεν εχεις και φωτορυπανση

Καλες παρατηρησεις, και με γεια το τηλεσκοπιο!

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε
ευχαρηστω ξερω πως να περασω τις συντεταγμενες απλα που να της βρω δεν ξερω.οσο πιο σκωτηνα τοσο πιο καλα να σαι καλα.
Δημοσιεύτηκε
Βρες το χωριο σου στο google earth. Εχει τις συντεταγμενες σε μοιρες, λεπτα και δευτερολεπτα, οπως τις παιρνει και το χειριστηριο σου. Που μπερδευτηκες??
Δημοσιεύτηκε

Παντως αμα βαριεσαι να κατεβασεις το google earth τα γρεβενα εχουν συντεταγμενες

40° 5'0.92"N

21°25'34.31"E

Αν θες, πες που ειναι το χωριο σου να σου πω ακριβως

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε

Καλωσήρθατε στο Astrovox!

Κι εγώ το ίδιο τηλεσκόπιο έχω! Θα ξαναπάτε εκεί που σας έβγαλε τα Ε0000'00" κτλ. και θα αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις συντεταγμένες όπως σας δόθηκαν. Ελπίζω να βοήθησα!

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
τι να πω τετοιο ενδιαφερον τις βρηκα τις συντεταγμενες αλλα ειναι στα αγγλικα το χειρηστηριο και παλευω να το ευθυγραμησω.μου λεει για ευθυγραμηση με δυο αστερες μου ζητα αν καταλαβα να βρω καπια αστερια και να τα περασω μεσα.για αρχη γιατι εχω και κατι αλλες αποριες αλλα σιγα σιγα . :-k παντως μεσα απο θεματα απο αλλα παιδια αρχιζω να το μαθαινω.και ξερεις οσο το μαθαινεις τοσο ψαχνεις.
Δημοσιεύτηκε
σχετικα με την ευθυγραμμιση, αν και δεν εχω το ιδιο τηλεσκοπιο ή το hand controller, αφου εχεις βαλει τις συντεταγμενες της τοποθεσιας που εισαι και αφου εχεις κανεις πολικη ευθυγραμμιση (επειδη ειναι alt-az η βαση σου σου προτεινω να στρεψεις την βαση προς τον βορρα χοντρικα) απλα με το χειριστηριο σου πες στο τηλεσκοπιο να παει σε ενα γνωστο αστερα. αφου κενταρεις τον αστερα αυτο στο προσοθφαλμιο τοτε κανεις συγχρονισμο του αστερα με το χειριστηριο σου. επαναλαμβανεις με αλλους δυο ή Ν αστερες για μεγαλυτερη ακριβεια. μετα οταν θα δινεις στο χειριστηριο σου ενα στοχο τοτε αυτο λογικα θα σε πηγαινει καρφι στον στοχο σου

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν κάνω λάθος το 114 SLT πρέπει να έχει και το πολύ ευκολότερο SkyAlign (εκτός αν είναι παλιότερο). Το διαλέγεις (αφού περάσεις την ώρα και τις συντεταγμένες, όλο και κάποιος στο χωριό θα έχει GPS για να τις βρεί με ακρίβεια, πέραν του Google Earth), επιλέγεις 3 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ λαμπρά αστέρια ή πλανήτες, τα κεντράρεις ένα ένα και είσαι ΟΚ. Δουλεύει τέλεια και μόνο αν βάλεις λάθος ώρα θα έχεις πρόβλημα.

Τέλος, από εκεί που πήρες το τηλεσκόπιο θα πρέπει να είχαν και ελληνική μετάφραση του manual. Εμένα μου έδωσαν από εκεί που αγόρασα το 6SE.

www.celestron.com/c3/images/files/downloads/NexStar_SLT_manual.pdf

Στην παραπάνω διεύθυνση μπορείς να διαβάσεις το εγχειρίδιο. Εκτός αν δεν γνωρίζεις αγγλικά.

Μην εγκαταλείπεις.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
θα ψαξω και τον δυο σας τις σημβουλες με προσοχη για να τελειωνω με αυτο και να παω παρακατω.πολυ συμαντικα τα λογια σας ευχαρηστω και παλη......δεν τα παρατω τωρα που βρηκα και παρεα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης