Fred Ley Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2009 Hi, Besides having famous astronomers, observatories, celestial objects, telescopes and other interesting items in this field depicted on postage stamps, it is by no means limited just to postage stamps. Bank notes and coins also depict astronomical themed events from time to time. Below is a coin issued by the Vatican for the International Year of Astronomy. There might some astro-numismatists out there that might enjoy this. Clear Skies, -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
Antonis G Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2009 Ανάλογη σειρά, για τον εορτασμό του IYA 2009 έχει βγάλει και η Εθνική Τράπεζα στην τιμή των 35 Ευρώ, αν και δεν είμαι συλλέκτης το πήρα όταν μου το πρότεινε ένας συλλέκτης φίλος μου. Όσο για την έκδοση του Βατικανού, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο κοστίζουν αλλά νομίζω είναι κάπου στα 100 Ευρώ. Πάντως δεν ακούγεται κάπως… το Βατικανό να γιορτάζει τα 400 χρόνια από την πρώτη παρατήρηση με τηλεσκόπιο από το Γαλιλαίο…
japetus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 Να το βαλουμε σε λιγο μεγαλυτερη αναλυση για να φανει καλυτερα.Δεν εκδοθηκε απο την Εθνικη τραπεζα φυσικα, αλλα απο την Τραπεζα της Ελλάδας.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2009 Ανάλογη σειρά, για τον εορτασμό του IYA 2009 έχει βγάλει και η Εθνική Τράπεζα στην τιμή των 35 Ευρώ, αν και δεν είμαι συλλέκτης το πήρα όταν μου το πρότεινε ένας συλλέκτης φίλος μου. Όσο για την έκδοση του Βατικανού, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο κοστίζουν αλλά νομίζω είναι κάπου στα 100 Ευρώ. Πάντως δεν ακούγεται κάπως… το Βατικανό να γιορτάζει τα 400 χρόνια από την πρώτη παρατήρηση με τηλεσκόπιο από το Γαλιλαίο…Έχουν ζητήσει συγνώμη έκτοτε.Διαθέτουν και δικό τους τηλεσκόπιο, το Vatican Observatory Advanced Technology Telescope, 1.8 μέτρων. Ο συγγραφέας του Turn Left at Orion (καλόγηρος!) το δουλεύει... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα