astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Το 2009, παγκόσμιο έτος αστρονομίας, μας αποχαιρετά με μια μερική έκλειψη Σελήνης. Το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς φέτος πέρα από εορταστικό θα είναι και αστρονομικό καθώς στις 21:23 περίπου κορυφώνεται το φαινόμενο. Η έκλειψη δε θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή καθώς μόνο ένα μικρό κομμάτι της Σελήνης (με τόξο περίπου το 1/15 της διαμέτρου) θα βρεθεί στη σκιά της Γης. Περισσότερες πληροφορίες στη συνημμένη εικόνα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2009 Ενας πολυ ωραιος τροπος να αφησουμε πισω μας το "ετος των Εκλειψεων" <για εμας τους εκλειπτισμενους > Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2009 Τώρα αν πω ότι θα ήθελα ολική (σελήνης, μην υπερβάλλουμε κιόλας) θα ήμουν περίεργος ή δύστροπος?? Τέλος πάντων.. έτσι για αποχαιρετισμό του διεθνους έτους αστρονομίας θα την δεχτώ έστω και μερική... με τόσο μικρό ποσοστό κάλυψης... Αντε και ευτυχισμένο το 2010!!!
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Ευχαριστούμε για την ενημέρωση astrovox Πάντος και εγώ απογοητεύτηκα λίγο καθώς περήμενα κάτι παραπάνω από το 1 / 15 ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Ουσιαστικα μιλαμε για Εκλειψη Παρασκιας...παρα για μερικη Εκλειψη Σεληνης... αλλα αφου προκειτε για το τελευταιο Αστρονομικο Γεγονος του 2009 μπορουμε να του δωσουμε μια ευκαιρια (ισως περισσοτερο φωτογραφικα, γιατι παρατηρησιακα.... ) Μην ξεχναμε...σε μερικες ωρες ειναι!!! Ελπιζω ο καιρος να εχει φτιαξει μεχρι τοτε... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Hengeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η Πανσέληνος έχει και άλλη μία ιδιαιτερότητα, είναι η δεύτερη αυτού του μήνα, κάτι που συμβαίνει κάθε 2 με 3 χρόνια, εξ'αιτίας του γεγονότος ότι 12 σεληνιακοί μήνες είναι περίπου 11 μέρες μικρότεροι από 12 κανονικούς μήνες. Οι Άγγλοι αυτή την έξτρα πανσέληνο τη λένε blue moon, και από εκεί βγαίνει η έκφραση once in a blue moon, που σημαίνει σπάνια. Εδώ στην Αθήνα έχει μόνο κάποια υψηλά νέφη, που μάλλον δεν θα εμποδίσουν την παρατήρηση. Καλή χρονιά!
Despet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Πραγματικά η εικόνα της σημερινής Πανσελήνου ...έχει κάτι ξεχωριστό παρατηρώντας την.. Δείτε και αυτό το Link....http://shadowandsubstance.com/ Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
Vagg Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 θα εχουμε το νου μας ευχαριστουμε! -παω στη βεραντα μου- Τα παντα ρει...
bsp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 μου φαινεται η εχει ηδη αρχισει?
Peri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Ναι οντως εχει αρχισει να σκιαζεται μερος της σεληνης! Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
pepito Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δεν ξερω αν εσεις βλεπετε κατι,παντως απο Θεσνικη δεν φαινεται τιποτα λογω πυκνης νεφωσης. Ελπιζω οι υπολοιποι να ειστε πιο τυχεροι... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Peri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δωρακι για τους ατυχους! Δεν νομιζω να καλυφθει αλλο... Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
bsp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 και εγω απο θεσσαλονικη ειμαι και συγκεκριμενα ευοσμο και φαινεται αρκετα καλα μπορω να πω, οχι οπως θα φαινοταν οπως μια νυχτα χωρις συννεφα αλλα παλι φαινεται ικανοποιητικα
bsp Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 και εγω απο θεσσαλονικη ειμαι και συγκεκριμενα ευοσμο και φαινεται αρκετα καλα μπορω να πω, οχι οπως θα φαινοταν οπως μια νυχτα χωρις συννεφα αλλα παλι φαινεται ικανοποιητικα
pepito Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 και εγω απο θεσσαλονικη ειμαι και συγκεκριμενα ευοσμο και φαινεται αρκετα καλα μπορω να πω, οχι οπως θα φαινοταν οπως μια νυχτα χωρις συννεφα αλλα παλι φαινεται ικανοποιητικαΙσως επειδη βρισκομαι κοντα στη θαλασσα.Δεν φαινονται ουτε καν οι στροβοσκοπικες λυχνιες των αεροπλανων που κατεβαινουν για προσγειωση...Peri,ευχαριστουμε ...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Η έκλειψη φαίνεται πολύ καλά από Βόλο και Λάρισα. Στο Βόλο όπου βρίσκομαι τώρα ο ουρανός είναι εξαιρετικά καθαρός (καθόλου υγρασία) και ξεχωρίζουν πολύ άνετα σκιά και παρασκιά. Ωραίος αποχαιρετισμός για το Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
nicktremoulis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 αν και μερική πολύ καλή αρχή για το 2010 http://tiemathasimera.blogspot.comhttp://parnonas1420.blogspot.comhttps://erasitexnisprogrammatistis.blogspot.com/
Hlias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Στην θεσσαλονικη ο ουρανος δεν ειναι καθολου καθαρος
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Την είδα από ένα ξενοδοχείο στο ξυλόκαστρο με τα Skymaster 15x70. Ήταν υπέροχη, έμοιαζε σαν να την δάγκωσε ένας Γίγαντας (με τέλεια οδοντοστοιχία) λίγο έξω από τον Tycho. Είχα μια λάμπα δρόμου 2 μέτρα αριστερά στο ύψος του ματιού και το Μεγάλο Νεφέλωμα του Ωρίονα ήταν ''ξεπλυμένο'' αλλά ορατό. Το φεγγάρι όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Λίγο fringe (ορατό περισσότερο με το μάτι και λιγότερο με τα κυάλια) και περαστικά ημιδιάφανα σύννεφα μόνο. Το μεσημέρι ήμουν στα Τρίκαλα Κορινθίας (ξενώνες με ονόματα Πλειάδες, Υάδες, Ουρανοδρομίες κλπ) και λίγο παραπέρα βρίσκεται το αστεροσκοπείο Κρυονερίου αλλά το βράδυ κατέβηκα στο επίπεδο της θάλασσας και είχα μόνο τα κυάλια μαζί. Ξεράθηκαν τα χέρια μου αλλά χαλάλι. Εύχομαι συγκλονιστικές πααρατηρήσεις σε όλους και διάφανους ουρανούς. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Κι εμείς στην Αθήνα είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Μπορεί να είναι μικρή η κάλυψη της Σελήνης, αλλά η γενικότερη εικόνα της μέσα σε αυτό το πέπλο υγρασίας απόψε, σε υποβάλλει. Έχει μια κάποια «γεύση» από μια πρόσφατη ηλιακή έκλειψη… Καλή Χρονιά σε όλους!
ourania Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Όμορφη και μελαγχολική η σελήνη σήμερα με μια εντυπωσιακή άλω. Δε γνωρίζαμε ότι θα έχει μερική έκλειψη αλλά τυχαίως την πετύχαμε στην κορύφωση του φαινομένου.Καλή χρονιά σε όλους. Να στε καλά.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Νομιζω οτι το Παγκοσμιο ετος Αστρονομιας μας αφησε με τον καλυτερο τροπο!! Το φαινομενο απο την Κερκυρα ηταν αρκετα ομορφο, αν και ειχαμε ενα ελαφρι πεπλο απο συννεφα (το οποιο θυμιζε την εκλειψη στην Κινα) η εκλειψη αν και 1/15 ηταν αρκετα εντονη!!! Τα λεμε του χρονου τωρα, καλα να περνατε και προσοχη στους δρομους <κυκλοφορουν αρκετοι μεθυσμενοι> 2010 Blue Moon Eclipse Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
supernovus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Ήταν πραγματικά το κάτι άλλο το φεγγάρι σήμερα και πέρα απ' το φαινόμενο. Ήταν μια μικρή αποζημίωση για τις τόσες μέρες συννεφιάς. Κάπως έτσι το είδα από κυάλια και από τηλεσκόπιο: [fullalbumimg]9904[/fullalbumimg][fullalbumimg]9905[/fullalbumimg] Και λίγο πριν τελειώσει το έτος, μέσα στο οποίο άρχισα να ασχολούμαι με την αστρονομία και την παρατήρηση, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για ότιμου χαρίσατε αυτό το χρόνο - συμβουλές, γνώσεις, εμπειρίες - και να ευχηθώ ένα ευτυχισμένο 2010 με υγεία και .... καθαρούς ουρανούς ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
supernovus Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Απίθανη έμπνευση και σύνθεση το "2010", Βασίλη. Καλή χρονιά. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Peri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2009 Καθαρους Ουρανους παιδια! Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα