Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Καλησπέρακλασσικά ξεκίνησα και εγω με Skywatcher Dobson 8" και φυσικά και έπαθα σοκ με το πρώτο φώς. Μετά κοπάνισα και με ισημερινή HEQ5 και όλα καλά...Όμως, όπως πολλοί, ελάχιστος χρόνος και στα 2 χρόνια που έχω τον εξοπλισμό το έχω βγάλει κανά 20αρι φορές σαν dob και μόλις 5 φορές με την ισημερινή. Μένω και Τριπολη και να στήνεις βάσεις με -5 το χειμώνα είναι κομμάτι πακέτο. Οπότε χτύπησα από Γερμανία τον Skywatcher Mskutov 127/1500 BlackDiamond με GoTo και μαζί στο πακέτο θα έρθουν και κάποια φίλτρα φωτορύπανσης ένα επιπλέον προσοφθάλμιο για ευρύ πεδίο συν ένα ηλιακό φίλτρο που παρείγγειλα..(από άποψη τιμής το πακέτο είναι πολύ καλό http://www.astroshop.eu/skywatcher-maksutov-telescope-mc-127-1500-travelmax-blackdiamond-az-s-goto-set/p,18030 ) 1. Επειδή δε βρήκα κριτικές για αυτό το μηχάνημα, το έχει κανείς?2. Σαφώς και δεν αναμένω εικόνες του Dob, αλλά για παρατήριση τύπου "στήνω-βλέπω-ξεστήνω" θα είναι οκ? εμπιστεύτηκα την κρίση του ότι η Skywatcher σε σχέση με τις τιμές έχει καλά οπτικά και σαν μέγεθος το συγκεκριμένο με βόλεψε. Ευχαριστώ!Κυριάκος ΥΓ1: Θα μου πείτε "ρε μεγάλε το πήρες τώρα, τί ρωτάς?"ΥΓ2: Φυσικά και δε παρατάω το dob απλά για τις δύσκολες μέρες που θέλω να βγώ για παρατήριση αλλά η μέση και η κούραση δεν μου επιτρέπουν να στήνω αστεροσκοπείο, το μικρό αδερφάκι θα φανεί χρήσιμο
koulosb Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Καταρχας..... επιτελους ενας ακομα απο Τριπολη εδω μεσα....!!! Θα σου στειλω τηλεφωνο σε pm να τα πουμε μηπως κανονισουμε καμια παρατηρηση παρεα. Οσο για το τελεσκοπιο η αληθεια ειναι οτι θα δεις λιγοτερα απο το dob αλλα...... θα ειναι καλυτερο στην πλανητικη με καλυτερο contrast και θα ειναι πιο ευκολο στο στησιμο και στο ξεστησιμο. Δεν ξερω αν τα Maksutov-Cassegrain εχουν καλυτερη εικονα σε σμηνη αστρων. Καποιος πιο εμπειρος θα σου πει. Κι εγω χρησιμοποιω ενα 120 ED της skywatcher και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με το θεμα κουβαληματος.....!!! ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Καλησπέρα πατριωτη...ναι το ξέρω οτι οι θυσια φορητοτητας/ιντσες/τιμη είναι αναγκαία,αλλά πάντα υπάρχει το dob...ελαβα το μηνυμα και θα σου στειλω κ δικο μου κινητο...Κυριάκος
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Κυριάκο καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Καλώς ήρθες στο forum! Για μένα πολύ καλά έκανες και το πήρες και μη νιώθεις καθόλου άσχημα, ούτε να αναρωτιέσαι. Οι περισσότεροι έχουμε και ένα 2ο μικρό "τερατάκι" για να το κουβαλάμε πιο εύκολα σε μέρη που δεν μπορεί να έρθει μαζί μας το κυρίως τέρας! Την ίδια οδό ακολούθησα και εγώ και εκτός από το κύριο θηρίο των 12", πήρα αργότερα και ένα SW mini dob 5.1" που είναι καταπληκτικό για τα λεφτά του και τη μεταφορικότητά του. Δε το έχεις καταλάβει ακόμη; Δε μπορούμε ρε παιδί μου να κάτσουμε στα αυγά μας, θέλουμε να έχουμε όλων των ειδών και μεγεθών τα οπτικά!! Είμαστε άρρωστη φάρα όλοι εμείς εδώ μέσα... Με το καλό να το λάβεις και να το χαρείς σου εύχομαι στο έπακρο! Καλορίζικο. Υπάρχει καλύτερο shopping therapy από αυτό με τα αστρονομικά είδη;; ΔΕΝ υπάρχει! Τάσος «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Έχεις πολύ δίκιο Τάσο...κοίταζα κάτι 20ιντσα πάντως και χτύπαγα το κεφάλι μου...φαντάσου τί μπορείς να δείς από αυτά...αλλά ένα μικρό "τέρατάκι" ικανοποιεί τη χαρά να βγαίνεις (καιρού και χρόνου θέλοντος) κάθε βράδυ... Άντε να κερδίσω ένα λαχείο να στήσω καναν ΑΡΙΣΤΑΡΧΟ!!!!χαχαχ
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Κυριάκο αυτό είναι ένα site με το οποίο εγώ χτυπάω ΜΟΝΙΜΩΣ το κεφάλι μου μέχρι να ραγίσει!!! http://www.obsessiontelescopes.com/ ειδικά για αυτό το 22" Ultra Compact (UC).... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Ευχομαι να χαρεις το καινουριο σου Τηλεσκόπιο και οπως είπαν και τα παιδια όλοι έχουμε και μικρα τηλεσκόπια και τα χρησιμοποιούμε όταν δεν μπορούμε μετα απο κουραστική πχ μερα να κουβαλήσουμε το μεγάλοΠαράδειγμα έχω μια ΝEQ6 PRO SKY-SCAN με vc200l Για κύριο τηλεσκόπιο για διαφορες εφαρμογες πχ ΦωτογράφησηΚαι ένα Μακξτούτοφ 90mm/1250 με Μία Στήριξη CG-5 GOTO CELESTRON Για Μικρότερο Τηλεσκόπιο.
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Ευχαριστώ παίδες....θα δώ...αναμενω με αγωνία να έρθει...πιστεύω σε 2-3 μέρες θα το έχω οπότε με το που έρθει λόγω ηλιακού φίλτρου το πρώτο που θα δώ θα είναι ο Ήλιος ..
aristotelis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2009 Κυριακο καλημερα και απο εμενα και χρονια πολλα!!! Το ιδιο εκανα και εγω αγοραζοντας το meade etx-125AT... (127mm)Σου ευχομαι να το χαρεις.!!!!
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2009 Κυριάκο,πιστεύω ότι θα ευχαριστηθείς το τηλεσκόπιο αυτό μιας και έχω το 4" και έχει δώσει εξαιρετικές εικόνες.Πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε να ψάξεις λίγο περισσότερο στην εγχώρια αγορά μιας και την προηγούμενη εβδομάδα είδα αυτό το τηλεσκόπιο στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης 100 ευρώ φθηνότερα από την τιμή του γερμανικού καταστήματος. ας μην καταφεύγουμε σε καταστήματα του εξωτερικού πριν κοιτάξουμε τον Έλληνα αντιπρόσωπο του οποίου η εξυπηρέτηση είναι σαφώς πιο άμεση. ΥΓ. Είμαι στην 124 ΠΒΕ εδώ και ενάμιση μήνα και πραγματικά ο καιρός της Τρίπολης δεν βοηθάει το χόμπυ μας. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2009 Ο καιρός της Τρίπολης όντως δεν βοηθά καθόλου...Την μέρα που το έκλεισα στο Πλανητάριο δεν υπήρχε η προσφορά. Αλλά από το κατάστημα στν Γερμανόια δεν πήρα μόνο τον οπτικό σωλήνα...είναι πλήρες πακέτο. Όπως και να έχει δεν αναιρώ την Ελληνική αγορά είμαι ήδη πελάτης στο Πλανητάριο και έχω πάρει και το Dob και ισημερινή και πολλά άλλα. Απλά μερικές φορές η τσέπη υπερτερεί...
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Εγώ πάντως πέρασα την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα και είδα αυτό το τηλεσκόπιο ακριβώς όπως το πουλάει ο Telescope Service δηλαδή πλήρες πακέτο με GOTO στήριξη στην τιμή που είπα.Όπως και να έχει μεγειά το τηλεσκόπιο και καθαρούς ουρανούς. Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2009 Δεν αντιλέγω,αλλά η τιμή που λές δεν υπάρχει στο ιντερνετ στο Πλανητάριο και χρόνο για να πάω Αθήνα η Θεσσαλονίκη δεν έχω. Μάλιστα το μοντέλο δεν υπάρχει κάν στην ιστοσελίδα. Ας βάζουν τις τιμές και στο e-shop για όλους εμάς που δεν μπορούμε να πάμε στο κατάστημα. Στο optcom οι τιμές είναι ακόμα καλύτερες αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω την άφιξη του τηλεσκοπίου με πολύ φθηνά μεταφορικά. Δεν ξέρω όμως γιατί τόσος ντόρος περί ελληνικής αγοράς. Σε κάποια αντικείμενα είναι πολύ καλές οι τιμές στο εν λόγω ελληνικό κατάστημα και σε κάποια άλλα είναι πιο φθηνή αγορά στη Γερμανία γιατιί πολύ απλά είναι άλλα τα μεγέθη και τα stock αλλά και πολύ μγαλύτερος και ποιοτικότερος ο ανατγωνισμός που απλά συμπιέζει τις τιμές.
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Έφτασε σήμερα το μικρό τερατάκι σε πολύ προσεγμένη συσκευασία. Το πακέτο πέρα από τη βάση τον σωλήνα και τον τρίποδα περιείχε ενα επιπεδόσφαιρο, το βιβλίο secrets of strgazzing φίλτρο φωτορύπανσης, φίλτρο μεαβλητού γκρί και ένα προσοφθάλμιο wide των 6mm. Από την Skywatcher μαζί με το σωλήνα ήρθαν τα κλασσικά προσοφθάλμια 10 και 25 mm μαζί με ανορθωτή ειδώλου, μια πυξίδα, φίλτρο σελήνης και ένας barlow 2x. Ο σωλήνας είναι χάρμα οφθαλμών, με μαύρο σώμα και μικρα "διαμαντάκια" μέσα στο χρώμα, στιβαρός και με έναν εστιαστή πολύ ομαλό και απαλό. Η βαση goto με μονό πιρούνι είναι εντυπωσιακά στιβαρή και τοποθετείται πολύ γρηγόρα όπως και το τηλεσκόπιο πάνω της. Μένει να δούμε και πόσο ακριβής είναι αλλά ο καιρός δεν ευνοεί για το πρώτο φώς. Μέχρι να φτιάξει ο καιρός θα προσαρμόσω το ηλιακό φίλτρο (τη γνωστή μεμβράνη) ώστε να είμαι έτοιμος να δώ τον ήλιο κατάματα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ενώ και Άρης αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε πολύ καλές στιγμές. Με αγωνία θέλω να δω και αστρικά σμήνη που πάντα με εντυπωσίαζαν. Πλέον με ένα 8ιντσο, ισημερινή βάση και βάση Dob και το μικρό goto προς το παρόν έκλεισα με όργανα παρατήρισης. Μένει τώρα να αρχίζω να μαζεύω καλύτερα προσοφθάλμια αφού προς το παρόν έχω τα μαμίσια του κάθε σωλήνα και το γνωστό βαλιτσάκι της Celestron καθώς και μια σειρά από φίλτρα για πλανητική παρατήριση. Εντυπωσιάστηκα πάντως, τόσο από την σχεδιααστική όσο και από τη ποιοτική πλευρά του skywatcher και ελπίζω αυτή να συνεχιστεί και στη ποιότητα της παρατήρισης (αν και αυτή επηρεάζεται από τα μεσαίας κατηγορίας προσοφθάλμια που έχω). Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από το πρώτο ηλιακό και αστρικό φώς λοιπόν
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Κυριακο με γεια το εργαλειο.... Ποτε μη λες οτι εκλεισες απο σωληνες...... παντα βγαινουν επιθυμιες με τον καιρο.Παντως ναι πρεπει να κανεις μια συλλογουλα απο καλα προσοφθαλμια γιατι χρειαζεται οτι σωληνα και να εχεις..... ειναι κατι που πρεπει να κανω κι εγω...!!! ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Φυσικά και θα θελήσω κάτι αλλο αργότερα,τουλάχιστον 12" και αν πετυχω κανά λαχείο εκείνα τα 50" της Orion είναι απόλυοτσ στόχος
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Κυριάκο, μη ξεχνάς και τη μίσθωση του γερανού κάθε φορά που θα πηγαίνεις για παρατήρηση!!470 κιλά είναι αυτά..χιχιχι «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Kiriakostripoli79 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Αααα το έχω σκεφτεί...θα μπεί μόνιμα στη κορυφη του Μαινάλου...χσχσχσχσ
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2010 Καλοριζικο !!!Τουλαχιστον οσο αφορα τον σωληνα, ειναι ενα παρα πολυ ωραιο τηλεσκοπιο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα