Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Στις αρχές του Δεκέμβρη, γύρω στις 10 του μηνός, παρήγγειλα ένα μεταχειρισμένο φίλτρο από ιδιώτη από την Μεγάλη Βρεττανία (Lumicon Deep Sky 2"). Το δέμα ταχυδρομήθηκε στις 18 του Δεκέμβρη με τη Royal Mail (first class) και αφού πέρασε αρκετός καιρός δεν είχα παραλάβει το φίλτρο. Υπέθεσα ότι συνέβη καθυστέρηση λόγω εορτών, γιατί από άλλες αγορές που είχα κάνει σε μια εβδομάδα το αργότερο παραλάμβανα το δέμα. Είχα αρχίσει να έχω κάποιες ανησυχίες, μέχρι που σήμερα το πρωί, πήρα τελικά το δέμα, για να διαπιστώσω ότι πέρασε Βρεττανικό τελωνειακό έλεγχο - το δέμα είχε ανοιχτεί - αν και ανήκουμε στην Ε.Ε. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή νέα τακτική της χώρας αυτής ή αδυνατό να πιστέψω ότι ο υπάλληλος θεώρησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Αφρική ή την Ασία. Θεωρησα καλό να σας γνωρίσω το γεγονός μιας και αρκετοί ερασιτέχνες κάνουν τις παραγγελίες τους από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Υ.Γ.

Πάνω στην επιφάνεια του φακέλου πλην της διεύθυνσης μου και του τέλους που πληρώνεται για την αποστολή, υπήρχε δίπλα κολλημένο ένα χαρτί από Τελωνείο (Customs Declaration), το οποίο πάνω είχε περασμένη την τιμή πώλησης του φίλτρου. Ασφαλώς δεν θα αναφερόμουν στο περιστατικό εάν είχε ταχυδρομηθεί το δέμα από ΗΠΑ ή άλλη τρίτη χώρα εκτός Ε.Ε.

Φιλικά

Μιχάλης

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Δημοσιεύτηκε

Το customs declaration το συμπληρώνει ο αποστολέας όταν πρόκειται για αποστολή προς χώρα εκτός ΕΕ. Στη συγκεκριμένη δε χρειαζόταν, ήταν κάτι που περίσσευε και δε σημαίνει ότι επειδή συμπληρώθηκε θα ανοίχτηκε από το τελωνείο.

Το ότι το δέμα σου πέρασα από τελωνειακό έλεγχο το συμπεραίνεις από κάποια σήμανση που είχε πάνω; Αν δεν υπάρχει κάτι σαφές, δεν είμαι σίγουρος ότι το δέμα σου ανοίχτηκε από το τελωνείο. Μπορεί να ανοίχτηκε για άλλο λόγο στα πλαίσια δειγματοληπτικών ελέγχων ασφαλείας ή κάτι άλλο.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Αν και η φωτογραφία είναι από το κινητό φαίνεται το επικολλημένο χαρτί (Customs Declaretions), το οποίο δεν γνωρίζω αν το τοποθετεί ο πωλητής ή κάποια αρχή, εν πάσι περιπτώσει είναι η πέμπτη φορά που αγοράζω από Αγγλία και η πρώτη που έχει τέτοια ειδοποίηση το δέμα. Συμπεραίνω ότι ανοίχτηκε το δέμα επειδή ο φάκελος στα πλάγια και από τις δύο πλευρές είναι κομμένος και επικολλημένος με τη καφέ φαρδιά ταινία συσκευασίας. Ενδεχομένως για λόγους ασφαλείας όπως είπες να έγινε κάποιος έλεγχος.

HPIM0372.thumb.jpg.abd48cc342e3b5543eba8c8d184602e2.jpg

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,

Δημοσιεύτηκε

Μην ψαχνεις μαγισσες. Το οτι εχει customs declaration πανω ειναι πιθανων υπερβαλων ζηλος (αν οχι αγνοια) του τοπικου Εγγλέζου ταχυδρομου , δεν σημαινει οτι περασε απο τελωνιο εδω. Αν δεν πληρωσες το 3ευρο ή το 6ευρω του ΕΛΤΑ και δεν εχει χαρτι απο Βενιζελο σημαινει οτι δεν περασε. Τωρα γιατι καθυστερησε.... δυο πραγματα : 1) Χριστουγεννα 2) τα Βρετανικα ταχυδρομεια με τις απεργιες που ειχανε (εχουν ; δεν το παρακολουθω) εχουν βαρεσει λιγο διαλυση.

Μην το ψαχνεις, αφου σου ειρθε.....

Δημοσιεύτηκε
Μην ψαχνεις μαγισσες. Το οτι εχει customs declaration πανω ειναι πιθανων υπερβαλων ζηλος (αν οχι αγνοια) του τοπικου Εγγλέζου ταχυδρομου , δεν σημαινει οτι περασε απο τελωνιο εδω. Αν δεν πληρωσες το 3ευρο ή το 6ευρω του ΕΛΤΑ και δεν εχει χαρτι απο Βενιζελο σημαινει οτι δεν περασε. Τωρα γιατι καθυστερησε.... δυο πραγματα : 1) Χριστουγεννα 2) τα Βρετανικα ταχυδρομεια με τις απεργιες που ειχανε (εχουν ; δεν το παρακολουθω) εχουν βαρεσει λιγο διαλυση.

Μην το ψαχνεις, αφου σου ειρθε.....

Παίξανε και κάτι τρελές ακυρώσεις και αναβολές πτήσεων λόγω καιρού στην Αγγλία -- αυτός μπορεί να είναι και ένας άλλος λόγος γιατί άργησε. Αλλά όπως λέει και ο φίλος πάνω, αφού ήρθε, μην το ξύνεις άλλο :cheesy:

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε

Η δική μου εμπειρία... Σε ένα ταξείδι μου στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Nottingham αγόρασα κάποια πραγματάκια και στο τέλος ο υπάλληλος μου έφερε μια φόρμα που έπρεπε να συμπληρώσω για το ΦΠΑ και τον εκτελωνισμό. Του είπα ότι είμαι κάτοικος segen και ότι είμαι από την Ελλάδα.

Ο υπάλληλος ρώτησε "Where is Greece ???" !!!!! όχι δεν είναι ανέκδοτο είναι αλήθεια και είχα και την γυναίκα μου μαζί. =D>

Δημοσιεύτηκε

Τι λες τώρα ρε Νίκο;;; :shock: :shock: έτσι σε ρώτησε;; απίστευτο!!! ](*,) ](*,)

Εκεί που μπεκροπίνετε και τα σπάτε κάθε καλοκαίρι πέστου...Zakinthos και Hersonissos....θα καταλάβαινε σίγουρα :cheesy: :cheesy: :lol: :lol:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης