Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ο πιο ευκολος τροπος να μεταφερεις το ντομπ ειναι αναμφισβητητα το αυτοκινητο. Ομως εγω δεν οδηγω ουτε υπαρχει αυτοκινητο στην οικογενεια. Μονο ενας φιλος μου που ενδιφερεται(και οδηγει) και ολο λεμε να παμε κιθαιρωνα και ολο κατι προκυπτει.

Ετσι λιγο πολυ αποφασισα οτι η μοναδικη μου ελπιδα να ξεφυγω απο την φωτορυπανση ειναι το χωριο(οπου παω καθε καλοκαιρι), τωρα η ερωτηση ειναι ποιος ειναι καλος τροπος να ερθει το τηλεσκοπιο μαζι μου στο κτελ. Σκεφτηκα να διαλυσω την βαση και να την βαλω στις αποσκευες και τον σωληνα να τον τυλιξω σε κλουβερτα και να το βαλω σε σακ-βουαγιαζ που θα το εχω μαζι μου απανω.

Καμια αλλη ιδεα?

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε

Kαι εγω σε τετοια φαση ειμαι .

Συντομα (σε 1-2 μερες) θα αποκτησω και γω εναν ντοπσονιαν 8" :) (καιρος ηταν :P)

Και'μενα με προβληματιζει η φωτορυπανση και σκεφτομαι να παω τουλαχιστον μια φορα την βδομαδα χωριο .

Και εγω κατι τετοιο σκεφτομουν να κανω .

Εχεις κοιταξει για καμια θηκη-βαλιτσα ? Θα με(-μας) βολευε πολυ :P

Δημοσιεύτηκε
παλιοτερα καπιος εδω ειχε αναφερει οτι το ''λουκανικο'' απο τον στρατο εχει τις σωστες διαστασεις και ισως λιγο μεγαλυτερες του dob 8'' οποτε οποιος το εχει ακομα εκανε την τυχη του. αν οχι υπαρχουν θηκες που πουλαει το αστεροσκοπιο θεσσαλονικης

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Εχει το πλανηταριο κατι θηκες, αλλα προσωπικα δεν θελω/δεν μπορω να σκασω αλλο ενα εκατοσταρι για θηκη που ουσιαστικα ειναι ενα κοινο σακ βουαγιαζ με επενδυση αφρολεξ. Τωρα απο σ/κ θα παω σε κανενα praktiker να δω τι εχει, γιατι δεν ξερω και που αλλου μπορω να βρω σακιδια και τετοια

Αντε βρες λουκανικο τωρα... Λες να ακυρωσω την αναβολη και να παω στρατο :P

Περικλης

Δημοσιεύτηκε

Ναι , λιγο(ειρωνικο λιγο :P) υψηλες οι τιμες για ενα σακιδιο ...

Kαλη θηκη αλλα ακριβη..

Λες ? Ακυρωσε την αναβολη και πανε .:P

Εκει δεν θα εχει και πολυ φωτορυπανση .

Πανε να φυλας σκοπια με το τηλεσκοπιο , ξερεις τι παρατηρησεις θα κανεις ?:P

Kαλη τυχη να βρεις κατι που θα κανει .

Α , βασικα υπαρχουν διαφορα καταστηματα με στρατιωτικα ειδη , κυνηγιου και διαφορα τετοια .

Εκει ισως να βρεις .

Δημοσιεύτηκε

Έλα βρε Περικλή, σακκίδια παντού μπορείς να βρεις, τόσα μαγαζιά έχουμε. Εγώ στη θέση σου θα μετρούσα ακριβώς τις διαστάσεις του ενιαίου σωλήνα και θα έψαχνα για αντίστοιχο σακκίδιο στα βαλιτσάδικα που να είναι και λίγο πιο μακρύ σε μήκος..Σίγουρα θα βρεις κάτι σε λουκανικοειδές σχήμα ! :mrgreen:

Το στουμπώνεις και με κάμποσο αφρώδες αντικραδασμικό υλικό από Praktiker και είσαι έτοιμος. Θα έχει και λουριά για να το "φοράς" στην πλάτη φαντάζομαι...

Δες εδώ κάποια links που σου βρήκα..ίσως βοηθήσουν!

http://www.outdoorshop.gr/catalog/bags

Σε αυτούς εδώ http://www.extremepro.gr/ δε ξέρω αν έχουν, πάρε και ρώτα.

Κάνε και μια βόλτα στα βαλιτσάδικα στην Στοά του Βιβλίου (Σταδίου κέντρο)

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Peri για δες το ποστ μου όταν είχα και εγώ το ίδιο θέμα, ίσως σε βοηθήσει :D :D

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7925&highlight=%E3%E9%E1%E3%E9%DC

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Θέμη δε το είχα δει!!!

ΑΠΑΙΧΤΗ πατέντα! :shock: =D> =D>

Μας "έσβησε" η γιαγιά σου!!! :mrgreen:

Περικλή νομίζω ότι ο Θέμης σου έδωσε τη λύση με το παραπάνω! Ποιός στη χάρη σου!!

Θέμη, νομίζω η γιαγιάκα σου αξίζει να ονομασθεί και επισήμως..επίτιμο μέλος του Mastrovox!! :mrgreen: :-({|= :-({|=

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
παντως σε οποιαδηποτε θηκη και αν μπει ο σωληνας θελει ιδιαοτερη προσοχη καθως ο ογκος του και το βαρος του ευκολα μπορουν να δημιουργησουν προβληματα,ειτε με το χτυπησει απο απροσεξια καπου το τηλεσκοπιο ειτε ακομα και να χτυπηθει -σπρωχθει το κατοπτρο σε καποια γωνια,κατι απο το οποιο η θηκη δεν το προφυλασσει.
Δημοσιεύτηκε

Ναι, να μπει κανα μαξιλαρακι απο κατω για να μπορει και το ακουμμπαει για να ξαποστασει ο κουβαλητης και κανενα λουρι που να το συγκρατει απο κατω μην σχιστει το αδιαβροχο και αδειασει το ντομπ στον δρομο.

Ε ρε δουλεια που θα πιασουν οι γιαγιαδες...

Περικλης

Δημοσιεύτηκε

Εγω παντως προτιμω την δυσκολια μεταφορας της ξυλινης βασης παντως.

Η ασφαλεια που παρεχει η ακαμπτη κατασκευη στην αποθηκευση/μεταφορα/στιβασία ειναι ασυγκριτως

βελτιωμενη σε σχεση με μια μαλακη θηκη.

Απο βαρος, (για κατασκευη νοβοπαν 8μμ) υπολογιστε περιπου 9 κιλα+ βαρος αφρολεξ και

κοστος περιπου 40€ (με τα "σιδερα"....δηλ. μεντεσεδες, κουμπασα, καταβατες, λαστιχο στεγανοποιησης, ιμαντες μεταφορας).

8) 8)

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ παιδεύομαι με το τι $$!$#!@ θήκη θα βάλω στο 10ρι, αλλά τελικά αποφάσισα να φτιάξω μια ξύλινη για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..

Πρέπει να βάλω μπρός σύντομα όμως γιατί θα μας πάρει Πάσχα όπως πάμε και το τηλεσκόπιο έχει βγει μόνο 4 φορές έξω ...

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε
Καλές οι ξύλινες θήκες, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν, όμως, μήπως η αναλογία όγκου – συνολικού βάρους τις καθιστούν δύσχρηστες για την περίπτωση ενός dob των 10 ιντσών?
Δημοσιεύτηκε
ουτως ή αλλιως ενα τηλεσκοπιο 10 ιντσων ειναι απο μονο του αρκετα βαρυ (περιπου 15-20 κιλα ο σωληνας αν δεν κανω λαθος) και με μηκος περιπου 1,2 μετρα καθισταται αρκετα ογκωδες ,οποτε καλυτερα μια ξυληνη θηκη και το κεφαλι σου ησυχο παρα μια μαλακη θηκη με κινδυνο να χαλασει το τηλεσκοπιο!:!:
Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά νομίζω πως μια καλή λύση για τη μεταφορά ενος DOB 8'' ή 10'' είναι μία μαλακή θήκη και όλο μαζί μέσα στη χάρτινη κούτα του (αρχική συσκευασία) που μειώνει αρκετα το βάρος, σε σχέση με μία ξύλινη θήκη και μπαίνει εύκολα στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μετακίνησής του

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης