wildmas7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για ενα τηλεσκοπιο που θελω να αγορασω καθως ειμαι καινουργιος στο χωρο.Κοστιζει μολις 199Ευρω και ειναι το εξης:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691Ευχαριστω[/url][/code]
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Φίλε καλώς ήρθες στο forum! Το έχω το τηλεσκόπιο αυτό. Διάβασε λίγο στο παρακάτω threadhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10483&postdays=0&postorder=asc&highlight=truss+130mm&start=15 «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για ενα τηλεσκοπιο που θελω να αγορασω καθως ειμαι καινουργιος στο χωρο.Κοστιζει μολις 199Ευρω και ειναι το εξης:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1691Ευχαριστω[/url][/code] Το έχει ο Τάσος Βράτολης και μου είπε πολύ καλά λόγια. Μετά από αγορά κάποιων προσοφθαλμίων θα το πάρω και εγώ μάλλον.Το έχεις δει από κοντά; είναι πολύ όμορφο. μπορείς να το στήσεις και στο γραφείο σου σαν διακοσμητικό. Διαβάζοντας τα ονόματα των αστρονόμων στην γλώσσα του καθενός χαζεύεις.Βέβαια με άλλα 150 παίρνεις το 8'' που είναι καλύτερο αν είναι το μόνο σου τηλεσκόπιο.Αν το θέλεις όμως για να το χρησιμοποιείς παράλληλα με ένα μεγαλύτερο, για μεγάλα πεδία, νομίζω πως είναι πολύ καλό. Έχει διπλάσια διάμετρο από αυτό του Lidl, χωρίς χρωματικό σφάλμα και η στήριξη είναι απλούστερη, άρα καλύτερη. Οπότε παίρνεις αυτό τώρα και αν σου αρέσει μπορείς να διπλασιάσεις τις ίντσες και να το κρατήσεις και αυτό σαν δεύτερο που κουβαλιέται εύκολα παντού.Μόλις δει το post ο Τάσος, πιστεύω θα σου απαντήσει αμέσως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Φίλε καλώς ήρθες στο forum! Το έχω το τηλεσκόπιο αυτό. Διάβασε λίγο στο παρακάτω threadhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=10483&postdays=0&postorder=asc&highlight=truss+130mm&start=15 Τι σου έλεγα; Γράφαμε μαζί και πρόλαβε μάλιστα να απαντήσει πρώτος.Για σου Τάσο.Μετά από 1-2 ευρυγώνια έρχεται η σειρά του. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Γειά σου Κωνσταντίνε... Ναι, μπορώ να πω ότι το cosmaκι με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο για τις 5.1 ίντσες του! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
wildmas7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Eυχαριστω για την βοηθεια παιδια αλλα μηπως ξερετε που μπορω να δω πουθενα τι μπορει να "συλλαβει" ενα dob130???
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2010 Αν διαβάσεις το link που σου έδωσα, κάπου λέω ορισμένα αντικείμενα που είδα πολύ καλά με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο...κοίτα είναι μια κλασσική διάμετρος 5.1 ιντσών, μη περιμένεις και το super wow αποτέλεσμα, δεν είναι δα κάνα τέρας φωτοσυλλεκτικότητας, αλλά κάνει αυτό που κάνει πολύ καλά για τα κυβικά του. Βέβαια, στο τέλος γράφω εκεί, ότι καλύτερα να το πάρεις σαν 2ο μετά από κάποιο μεγαλύτερο αλλά..τώρα είναι η άποψή μου αυτή..αν εσύ σκέφτεσαι τη μεταφορικότητά του που είναι και το "δυνατό " του σημείο...είναι ασυναγώνιστο! Εγώ πάντως το πηρα για 2ο και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Φυσικά δεν έχω τις απαιτήσεις που έχω από το 12ιντσο! Είναι μεγάλη συζήτηση τώρα αυτή..αν ψάξεις στο forum θα βρεις αμέτρητους με τα ίδια διλήμματα..και αντίστοιχες πολλές διαφορετικές απαντήσεις. Βάλε κάτω τις προτεραιότητές σου, σκέψου τι θες και ύστερα αγόρασε. Επιδίωξε να τα δεις όλα από κοντά, και ακόμη καλύτερα...σε δράση! Δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος για σωστή επιλογή από το δικό σου προσωπικό test drive! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα