Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

το θεωρείς καλύτερο από αυτό;

http://www.nomadelectronics.com/PocketPC/PocketStars/default.aspx

τα έχεις συγκρίνει; Αν ναι, πες μου γιατί έχω το Pocket Stars και θέλω να ξέρω αν αυτό που λες είναι καλύτερο :wink:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Το AstroNavigator II είναι καλό μόνο σαν επιπεδόσφαιρο. Είναι πολύ όμορφο, αλλά κάνει την δουλειά του εξάντα, κατάλληλο για ναυτικούς. Τα λιγότερο λαμπρά άστρα είναι τυχαία σκορπισμένα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Το PocketStar είναι σαφώς πιο χρήσιμο σε έναν αστρονόμο. Εγώ προτιμώ από όλα το Planetarium που χρησιμοποιώ σχεδόν 10 χρόνια, αλλά και το TachyonNET (δωρεάν) είναι φοβερό όταν τρέχει (πολλύ βαρύ), όπως και το Astromist.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Στο HTC D2 με windows mobile 6.1 έχω ή είχα εγκαταστήσει τα Astromist, PocketStar, AstroNavigator, το Tachyon δεν έχω καταφέρει να το εγκαταστήσω. Το AstroNavigator κατά τη γνώμη μου έχει λίγα features και περιορισμένες δυνατότητες αλλά είναι αρκετά γρήγορο και εύχρηστο για να δεις απλά τον ουρανό, δεν σου δίνει άλλες πληροφορίες πέρα από το όνομα και συντεταγμένες, δεν έχει καν τα messier, μόνο τα φωτεινά άστρα, ηλιακό σύστημα και αστερισμούς. Μεταξύ pocketstars & astromist προτίμησα τελικά το astromist όχι επειδή έχει ωραία γραφικά για ουράνια απεικόνιση αλλά επειδή έχει ένα σωρό άλλα χρήσιμα εργαλεία (πχ εφημερίδες, στοιχεία φάσεις και διαγράμματα πλανητών, φαινόμενα, σελήνη, δορυφόρους κλπ) περισσότερα και καλύτερα, όπως θεώρησα, από το pocket. Εμένα πάντως δεν μου είναι βαρύ όταν τρέχει, ενώ αυτό με τη θέση των αμυδρών αστέρων δεν το έχω παρατηρήσει (βέβαια στην παρατήρηση προτιμώ έντυπους χάρτες) ούτε ακούσει ξανά.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Το PocketStar δεν το έχω δοκιμάσει. Δοκίμασα διάφορα, αλλά ή ήταν αργά στο ASUS P535 overclock 624Mhz ή δεν μου έβρισκαν το GPS. Το AstroNavigator έχω βολευτεί. Είναι αρκετά γρήγορο.

LoginImage.png

The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !

https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας

Δημοσιεύτηκε
Το Astromist είναι καλό μόνο σαν επιπεδόσφαιρο. Είναι πολύ όμορφο, αλλά κάνει την δουλειά του εξάντα, κατάλληλο για ναυτικούς. Τα λιγότερο λαμπρά άστρα είναι τυχαία σκορπισμένα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Μιλαμε για το ιδιο πραγμα; Εχω το astromist (σε PALM αλλα δεν αλαζει τιποτα) αγορασμενο εδω και 1+ χρονο, του εχω αλαξει τα φωτα και το εχω φορτωσει με οτι χαρτη εχει και ποτε δεν παρατηρησα αυτο που λες. Μπορει να μην εχει τους χαρτες του USNOSA, αλλα με ολα τα messier, ngc, ic, abell, tycho εχει οτι χρειαζομαι απο κατι τσεπης. Απ οεκει και περα εχω το CDC στο λαπτοπ. Ισα ισα που το astromist μερικες φορες ειναι ποιο σωστο απο το CDC , με αποτελεσμα το τελευταιο 6μηνο να το χρησιμοποιω και σαν χειριστηριο και για να κανω goto στην κεφαλη μου (μεσω bluetooth). Παντα καρφι το goto του !! Συν ολα τα αλλα φοβερα και τρομερα καλουδια που εχει, που με βοηθανε φοβερα στο σχεδιασμο της εκαστοτε βραδιας. Και σε ενα παλιο Treo 600 τρεχει μια χαρα. Εισαι σιγουρος οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα;

Δημοσιεύτηκε
Το Astromist είναι καλό μόνο σαν επιπεδόσφαιρο. Είναι πολύ όμορφο, αλλά κάνει την δουλειά του εξάντα, κατάλληλο για ναυτικούς. Τα λιγότερο λαμπρά άστρα είναι τυχαία σκορπισμένα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Μιλαμε για το ιδιο πραγμα; Εχω το astromist (σε PALM αλλα δεν αλαζει τιποτα) αγορασμενο εδω και 1+ χρονο, του εχω αλαξει τα φωτα και το εχω φορτωσει με οτι χαρτη εχει και ποτε δεν παρατηρησα αυτο που λες. Μπορει να μην εχει τους χαρτες του USNOSA, αλλα με ολα τα messier, ngc, ic, abell, tycho εχει οτι χρειαζομαι απο κατι τσεπης. Απ οεκει και περα εχω το CDC στο λαπτοπ. Ισα ισα που το astromist μερικες φορες ειναι ποιο σωστο απο το CDC , με αποτελεσμα το τελευταιο 6μηνο να το χρησιμοποιω και σαν χειριστηριο και για να κανω goto στην κεφαλη μου (μεσω bluetooth). Παντα καρφι το goto του !! Συν ολα τα αλλα φοβερα και τρομερα καλουδια που εχει, που με βοηθανε φοβερα στο σχεδιασμο της εκαστοτε βραδιας. Και σε ενα παλιο Treo 600 τρεχει μια χαρα. Εισαι σιγουρος οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα;

Mea Culpa! :shock:

Για το AstroNavigator II ισχύουν όλα αυτά φυσικά. Το Astromist ανήκει στα καλύτερα προγράμματα. Το δε βαρύ είναι το TachyonNET, σε καμμία περίπτωση το Astromist.

Τα περισσότερα post τα κάνω στα όρθια με το iPaQ 214 και στα γρήγορα, οι παραδρομές είναι συχνές και δεν βλέπω το πλήρες κείμενο όταν δηλώνω υποβολή.

Διόρθωσα ήδη την ανάρτηση. :oops:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης