Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πρόσφατα μου έκαναν δώρο το celestron firstscope 76/300 οι φίλοι μου, μιας και σκεφτομαι καιρό τωρα να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην αστρονομία. Στις πρώτες δοκιμές ανακάλυψα το εξής : Όταν αλλάζω από το προσοφθαλμιο 20mm σε 4mm, το αντικείμενο είναι πολύ εκτός εστίασης και χρειάζεται αρκετή διόρθωση (αρχικά δλδ βλέπω το άστρο σαν μια μεγάλη κηλίδα φωτός πριν ξαναεστιάσω). Είναι φυσιολογικό αυτό;

You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred.

Woody Allen

Δημοσιεύτηκε
και επισης και λογικο!

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Πρόσφατα μου έκαναν δώρο το celestron firstscope 76/300 οι φίλοι μου, μιας και σκεφτομαι καιρό τωρα να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην αστρονομία. Στις πρώτες δοκιμές ανακάλυψα το εξής : Όταν αλλάζω από το προσοφθαλμιο 20mm σε 4mm, το αντικείμενο είναι πολύ εκτός εστίασης και χρειάζεται αρκετή διόρθωση (αρχικά δλδ βλέπω το άστρο σαν μια μεγάλη κηλίδα φωτός πριν ξαναεστιάσω). Είναι φυσιολογικό αυτό;

Όποτε δεν συμβαίνει αυτό, λέμε πως τα προσοφθάλμια είναι ομοεστιακά (parfocal), συνήθως σε ακριβούτσικα προσοφθάλμια της ίδιας σειράς ενός κατασσκευαστή.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Απολύτως φυσιολογικό. Κάθε προσοφθάλμιος φακός έχει σε διαφορετική θέση το εστιακό του επίπεδο. Συνήθως όμως όλοι οι φακοί θα εστιάσουν κάπου μέσα σε ένα εύρος κίνησης 2-3 cm του εστιαστή

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης