kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Καλορίζικος vlahmapoutras Άσε τους άλλους να αγοράζουν τους υπερίωνες με το κιλό κι από την πολλή "κόμη" σε λίγο θα βλέπουν παντού...τρίχες! Ω! Διακρίνω έναν ελιτισμό αξιότιμη κυρία; Λαός και Κολωνάκι και στον ουρανό;Sol lucit omnibus! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 ...Όποτε παρατήρησα με έναν Vixen LVW 22mm πάντα μου άφηνε τις καλύτερες εντυπώσεις. Άλλωστε νομίζω πως εγώ έπεισα μερικούς να τον αγοράσουν. Θα ήθελα πολύ να παρατηρήσω και με τον Tele Vue Panoptic 24mm ο οποίος αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τον καταργηθέντα (και πολύ καλό) Panoptic 22mm. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Panoptic 24mm δεν θα είναι τουλάχιστον τόσο ποιοτικός όσο ο LVW 22mm. Κι ακόμα αναβάλλω την αγορά κάποιου φακού για το κενό της συλλογής μου ανάμεσα στον Nagler 16mm και τον LV 30mm... Τί λέτε, δεν οργανώνουμε κανένα συγκριτικό; Τον LVW 22mm τον βρίσκω εύκολα, αλλά θα άξιζε να δοκιμαστεί με τους Panoptic 24mm, Hyperion 24mm, Pentax 20mm ή 30mm ή και ό,τι παρόμοιο προτείνετε.Αν τελικά το οργανώσουμε, η δοκιμή θα μπορούσε να γίνει από περισσότερους από έναν παρατηρητή.Στα δικά μου τηλεσκόπια υπάρχουν οι εξής εστιακοί λόγοι:f/4.8, Orion Optics 250mm λ/10f/7.5 Vixen ED81Sκαι ...σε λίγες μέρες f/14.3 Orion Optics OMC 140mm λ/8 (το ζαχάρωνα για ηλιακή παρατήρηση στο λευκό φως κι όχι μόνο από χρόνια).Κύριοι, ο καιρός για τη δοκιμή μας έφτασε! Υπενθυμίζω ότι η δοκιμή θα αφορά ποιοτικούς ευρυγώνιους φακούς στην περιοχή των 20-25 mm με βαρελάκι 1,25", οι οποίοι θα αναμετρηθούν για να αποδείξουν αν προσφέρουν αυτά που υπόσχονται οι κατασκευαστές τους και σε ποιά τηλεσκόπια ταιριάζουν καλύτερα. Όσοι φίλοι έχουν ήδη προσφερθεί να διαθέσουν τους φακούς τους, θα λάβουν pm στις επόμενες 1-2 μέρες για τον τρόπο και διεύθυνση αποστολής. Λάβετε θέσεις! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
GL Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 καλημερα και απο εμενα.Τελος του μηνα ερχεται το 12αρι lightbridge και θελω να αγορασω ενα προσοφθαλμιο μεσαιας και ενα χαμηλης μεγενθυσης.Τωρα εχω εναν panoptic 24mm, εναν nagler 7mm και εναν nagler 13mm και σκεφτομαι να παρω εναν 17αρι nagler και εναν 35αρι panoptic.Θελω να μου πειτε γνωμες για οποιον τα εχει χρησιμοποιησει σε τετοιο τηλεσκοπιο ή αν το 12αρι dob χρειαζεται προσοφθαλμια διαφορετικων εστιακων αποστασεων.!!?? -Γιώργος- Κατάστημα αστρονομικού εξοπλισμού http://skyandweather.gr/Νίκαια http://nikaia-davis.meteoclub.gr/ , Αιγάλεω http://aigaleo-davis.meteoclub.gr/ , Μενίδι http://menidi-davis.meteoclub.gr/
babgia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Εστιακή ... Προσοφθ ...... Χ ....... πεδίο arcmin1524 .............. 7 ....... 217,71 ....... 22,601524 ............ 13 ....... 117,23 ....... 41,971524 ............ 17 ........ 89,65 ....... 54,881524 ............ 24 ....... 63,50 ....... 77,481524 ............ 35 ....... 43,54 ....... 112,99 Έχω κάνει λάθος στο υπολογισμό του πεδίου στο 24 & τον 35 τους υπολόγισα σαν του Nagler με 82 μοίρες. Τον 17μμ θα τον χρειαστείς σίγουρα, τώρα για τον 35μμ όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει & στα λάχανα. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Δεν έχω 12ρι ακόμη (τυχερούλη! ), έχω 6ρι f10, άρα ίδιες μεγεθύνσεις με 12ρι f5 (εστιακή 1500mm). Το ETX έχει 1900, άρα θα πέσεις σε μεγέθυνση κάπως (θα ανέβεις φυσικά σε όλα τα υπόλοιπα). Νομίζω πως χρειάζεσαι και το 17ρι αλλά και κάτι που να δίνει ωραία μεγάλα πεδία, κάτι στα 35-40mm σαν τον Panoptic. Για να μην σου λείψει και η πλανητική σε μεγάλες μεγεθύνσεις θα χρειαστείς ίσως αργότερα κάτι στα 4-6mm, όπως Radian 4, 5 ή 6mm ή TV zoom 3-6mm ή έναν Powermate 2.5x για χρήση με τον 13ρι. ''Πράσινος'' είσαι, κάτι τέτοιο θα σε ικανοποιήσει. Μάλλον ο zoom φαίνεται η πιο ευέλικτη επιλογή. Σιγά σιγά. Νομίζω πως καλύτερα να καλύψεις πρώτα κάποιο από τα άκρα και μετά το μέσο, καθώς ο 13ρης θα κάνει τις δουλειές του 17ρη σε σημαντικό βαθμό προς το παρόν.Ως Πειραιώτης σε ρωτώ: που θα το χρησιμοποιήσεις το 12''; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
GL Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.Εχω μεταφορικο για να το μεταφερω στο χωριο μου κοντα στην Βονιτσα Αιτωλοακαρνανιας.Εχει ελαχιστη φωτορυπανση εκει (η γραμμη του γαλαξια φαινεται πολυ καθαρα με γυμνο ματι).Τωρα στον Πειραια δεν νομιζω να εντυπωσιαστω και τοσο, αλλα σιγουρα θα παρω καλυτερες εικονες απο το ETX 125 που ειχα πριν!!Μαλλον στον 17αρη nagler και 35αρη panoptic θα καταληξω. -Γιώργος- Κατάστημα αστρονομικού εξοπλισμού http://skyandweather.gr/Νίκαια http://nikaia-davis.meteoclub.gr/ , Αιγάλεω http://aigaleo-davis.meteoclub.gr/ , Μενίδι http://menidi-davis.meteoclub.gr/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Φίλοι, οι βασικές δοκιμές για το συγκριτικό μας έχουν γίνει. Απομένουν μερικές δοκιμές με powermate 2.5X (δυστυχώς δεν έχω κάποιoν barlow 2X), οι φωτογραφήσεις και ...το κείμενο! Κάπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι φακοί θα ταχυδρομηθούν πίσω στους ιδιοκτήτες τους, με ταυτόχρονη ειδοποίησή τους. Ελπίζω πως δεν καταχράστηκα (πολύ) την υπομονή σας. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και σε κάποιες περιπτώσεις ανατρεπτικά... Θα προσπαθήσω να τα αποτυπώσω σε ένα συνολικά μικρότερο κείμενο απ' ότι στη δοκιμή των zoom, αλλά με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Ομολογώ πως το γράψιμο είναι το πιό βαρετό μέρος της δοκιμής. Μήπως να το άφηνα? "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Στέφανε ήταν χαρά μας, και νομίζω πως εκπροσωπώ και τους υπόλοιπους που βοηθήσαμε στην πραγματοποίηση του συγκριτικού Υπομονή υπήρχε άπλετη, μην ανησυχείς, άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Αν το ήξερα ότι χρειαζόσουν Barlow 2x θα σου τον έστελνα μαζί με τον φακό...κρίμα! Τον είχα και καθόταν όλο αυτό τον καιρό. Σε ευχαριστούμε και πάλι για την συνεισφορά και ανυπομονούμε για τα αποτελέσματα. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Απολογούμαι που δεν έχω ταχυδρομήσει ακόμη τους προσοφθάλμιους της δοκιμής στους κατόχους τους, αλλά ο ουρανός είναι πολύ θολός και με αραιή νέφωση τις τελευταίες μέρες. Αν έχω ακόμη μία καλή βραδιά, η δοκιμή θα ολοκληρωθεί και θα σταλούν πίσω στους υπομονετικούς ιδιοκτήτες τους. Ευχαριστώ... "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Πες μας τουλάχιστον ποιοί ήταν οι αντίπαλοι... 2 γνωρίζω και 2 υποθέτω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Απολογούμαι που δεν έχω ταχυδρομήσει ακόμη τους προσοφθάλμιους της δοκιμής στους κατόχους τους, αλλά ο ουρανός είναι πολύ θολός και με αραιή νέφωση τις τελευταίες μέρες. Αν έχω ακόμη μία καλή βραδιά, η δοκιμή θα ολοκληρωθεί και θα σταλούν πίσω στους υπομονετικούς ιδιοκτήτες τους. Ευχαριστώ...Στέφανε δεν χρειάζεται ν απολογείσαι.Κάνεις μία κοπιαστική δουλειά που θα βοηθήσει πολλούς από εμάς στις επόμενες αγορές.Τα δικά μου κράτησε τα όσο θες. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Κώστα, εκτός από τον δικό σου Hyperion 24mm, έφτασαν ένας Panoptic 24mm, δύο LVW 22mm, ένας Pentax ΧW 7mm (εκτός συναγωνισμού) και δύο φακοί 2 ιντσών, ο Harry Siebert 19mm και ο ΤΜΒ Paragon 30mm. Το βασικό συγκριτικό είναι μεταξύ των φακών που εκμεταλεύονται πλήρως ή σχεδόν πλήρως το βαρελάκι των 1,25", αλλά ωστόσο θα σχολιαστούν όλοι.Παναγιώτη, όσο θέλω έ; Ο Pentax θα μείνει μαζί μου ένα-δυό χρονάκια ακόμα! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Παναγιώτη, όσο θέλω έ; Ο Pentax θα μείνει μαζί μου ένα-δυό χρονάκια ακόμα! Εεεχχμμ.Ηθελα να πω "Τα δικά μου κράτησε τα όσο θες." Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα