Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σίγουρα ένας full frame αισθητήρας λόγω μηχανικού shutter χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ένα interline που έχει ηλεκτρονικό. Έχω όμως την εντύπωση ότι ακόμα και σε interline αισθητήρες είναι καλό να έχεις έκθεση flat 2-3-4 δεύτερα. Τον λόγο δεν τον ξέρω (βλέπε βαριέμαι να ψάξω και να διαβάσω) αλλά οι χρόνοι των flats "μεγάλων" αστροφωτογράφων, εντός και εκτός, ακόμα και με interline αισθητήρες, είναι τέτοιοι (2-3-4 δεύτερα) και όχι msec.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

• Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν το μαραφέτι τραβάει 200mA στα 12V

στα 5V που είναι η τάση τροφοδοσίας απο USB κατεβαίνει κάτι λιγότερο οπότε νομίζω οτι μπορεί να τροφοδοτηθεί απο USB με δεδομένο οτι το μέγιστο ρεύμα που μπορείς να πάρεις απο USB

είναι περίπου 500mA.

Ενα προβληματισμό : Ο Flatman δίνει και ένα πρόγραμμα που μπορείς να ρυθμίζεις την φωτεινότητα

συνδέοντάς τo απλά στην USB , καμιά ιδέα πως να το κάνει ?

Όσο για τους χρόνους στα flats όταν υπάρχει ηλεκτρονικό shutter δεν υπάρχει πρόβλημα σε μικρούς

χρόνους.

Αν είναι μηχανικό θα πρέπει να το δεί κανείς κατά περίπτωση.

H STL11000 χρησιμοποιεί και ηλεκτρονικό και μηχανικό και γενικά δεν έχει πρόβλημα με μικρούς χρόνους είτε γίνεται χρήση του μηχανικού είτε του ηλεκτονικού shutter.

ΥΓ : Αγόρασα απο Media Market ένα τροφοδοτικό πολύ μικρό 21 Ευρώ που ρυθμίζει την τάση εξόδου με ένα μηχανικό slider στα 12 , 9 , 7.5 , 6 , 4.5 , 3 V και δουλεύει μια χαρά.

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε
Ενα προβληματισμό : Ο Flatman δίνει και ένα πρόγραμμα που μπορείς να ρυθμίζεις την φωτεινότητα συνδέοντάς τo απλά στην USB , καμιά ιδέα πως να το κάνει ?

Πρεπει να εχει ενα κυκλωμα απο την αλλη, καποιον embeded μικρουπολογιστη πχ, που να ρυθμιζει την ταση, να κανει δηλαδη PVM ή κατι αναλογο, πχ ενα ηλεκτρονικο διακοπτη για διακριτες τασεις. Δεν αρκει να το συνδεσεις, δεν μπορεις να το ρυθμισεις την ταση ετσι απλα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πηρα και εγω στα χερια μου την φωτιζομενη Α4 και το μεσημερι θα δοκιμασω να δω ετσι οπως ειναι με την μεγιστη ισχυ του ποσα adu βγαζει με την qhy9 και το ed120.Με μια πρωτη ματια αναβοντας το βλεπω πως ειναι αρκετα φωτεινο και το βλεπω να καρφωνει στα 30-40k.

Για να δουμε θα φανει στο χειροκροτημα 8-[

Δημοσιεύτηκε

Τελικα κυριοι τζαμπα κοβαμε ραβαμε κλπ για να φτιαξουμε lightbox αργησαμεν αλλα επηραμεν χαμπαριν.

Δουλευει το εργαλειο μια χαρα αλλα σε full 12v δινει 65κ Οποτε απο το τροφοδοτικο μου του εδωσα μολις 3volt και με 1.9sec εκθεση πηγε 21κ (με φιλτρο ir).

Οποτε θελουμε ενα ποτενσιομετρο σε τροφοδοτικο με επιλογεα volt ετσι ωστε να πουμε πως το ντιμαρουμε για να γινει δουλεια.Θα το ψαξω κι'αλλο το θεμα για να καταληξουμε .

untitled.thumb.jpg.7786800f49f4a8c4895b076c47c3c471.jpg

Δημοσιεύτηκε
Τελικα κυριοι τζαμπα κοβαμε ραβαμε κλπ για να φτιαξουμε lightbox αργησαμεν αλλα επηραμεν χαμπαριν.

Δουλευει το εργαλειο μια χαρα αλλα σε full 12v δινει 65κ Οποτε απο το τροφοδοτικο μου του εδωσα μολις 3volt και με 1.9sec εκθεση πηγε 21κ (με φιλτρο ir).

Οποτε θελουμε ενα ποτενσιομετρο σε τροφοδοτικο με επιλογεα volt ετσι ωστε να πουμε πως το ντιμαρουμε για να γινει δουλεια.Θα το ψαξω κι'αλλο το θεμα για να καταληξουμε .

Άγγελε

Μιά άμεση λύση είναι αυτή που έχω πεί και παραπάνω.

Απο Media Market (μπορεί να το βρείτε και αλού βέβαια)τροφοδοτικό πολύ μικρό όσο μια πρίζα 21 Ευρώ και ρυθμίζει την τάση εξόδου με ένα μηχανικό slider στα 12 , 9 , 7.5 , 6 , 4.5 , 3 V και δουλεύει μια χαρά.

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε
Μιά άμεση λύση είναι αυτή που έχω πεί και παραπάνω.

Απο Media Market (μπορεί να το βρείτε και αλού βέβαια)τροφοδοτικό πολύ μικρό όσο μια πρίζα 21 Ευρώ και ρυθμίζει την τάση εξόδου με ένα μηχανικό slider στα 12 , 9 , 7.5 , 6 , 4.5 , 3 V και δουλεύει μια χαρά.

Αν τροφοδοτεις απο μπριζα. Ακομη καλυτερα απο το Power tank. Συνεχες ρευμα δεν θελει; 12V/200mA (και λιγοτερο dim-αρισμένο) μπορει ανετα να το αντεξει ενας σταθεροποιητης πχ LM7805, χωρις απωλειες στο ποτενσιόμετρο. Ή ακομη καλυτερα ενας μεταβλητος σταθεροποιητής πχ ενα LM378 .

Ωρα να κανω και εγω την παραγελεια - Αγγελε, απο το http://posterpoweruk.co.uk το αγορασες;

Δημοσιεύτηκε

@roryt εχω στειλει μαιλς στους Αγγλους posterpower, το πρωτο απο αρχες του μηνα αλλα τιποτα! Παιρνω τηλεφωνο και βγαινει τηλεφωνητης!!

Τελικα πηρα απο εδω , Α4 περιπου 70 ευρω.

απορω πως ο Αγγελος τους πετυχε τους Αγγλους και αγορασε απο εκει!!!

Α βρε μαστορα!! :D

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε

Εκατσα και εγω και εφτιαξα κατι παρομοιο με του Γιωργου.

Εκοψα λιγο μεγαλυτερο απο Α4 κοντρα πλακε θαλασσης το εβαψα μαυρο και βιδωσα γαλακτωδες plexiglass και αναμεσα τους σαντουιτς την φωτεινη Α4. Στην συνεχεια πηρα και ενα μπρατσο απο φωτιστικο γραφειου και voila!

2.jpg.4a52228b4bdc9a129b1430fb681aa1ad.jpg

Ξεβιδωνει μονο το πανελ οποτε θελω για εξορμησεις :wink:

1.1.jpg.b86cc2a334860dd2f955ba8ea1208935.jpg

Φτανει να κολλησει στο σκιαδι των τηλεσκοπιων.

Δημοσιεύτηκε

Ax τα βλέπω και στεναχωριέμαι,

τσάμπα οι κόποι μας για τα φλατόκουτα (και να φανταστείς να είχα δει αυτά τα !%#@χάρτα αλλά δεν τους έδωσα την πρέπουσα σημασία)

Αυτά εδώ από ebay είναι πολύ φτηνά , για ρίξε μια ματιά μας κάνουνε ?

http://cgi.ebay.co.uk/5-x6-EL-Panel-Sheet-Pad-Back-Light-Display-Backlight-W_W0QQitemZ280466464340QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item414d1a9e54

Δημοσιεύτηκε

Το ιδιο πρεπει να ειναι Αντρεα.

Τεμπελης γαρ, το παραγγειλα απο αυτον (την εκδοση με το ετοιμο πλαισιο συν τον 12V inverter)

οποτε θα σας πω εντυπωσεις οταν ερθουν

Δημοσιεύτηκε

Τεμπελης γαρ, το παραγγειλα απο αυτον (την εκδοση με το ετοιμο πλαισιο συν τον 12V inverter)

Γιάννη μια από τα ίδια.Τεμπέλης γαρ Νο2 το παρήγγειλα απο posterpoweruk.Φυσικά δεν ασχολήθηκα να στείλω μειλ απλά το παρήγγειλα όπως και ο Άγγελος και ελπίζω να το στείλουν και να μην περιμένω κάνα μήνα. :D :D

Δημοσιεύτηκε

Παντως παιδια να ξερετε πως το Plexiglass δεν το γλυτωσατε με αυτο που πηρατε απο εδω http://www.gerdneumann.net/v2/english/eng_flatfield_foil.html

Το πανελ ειναι αρκετα φωτεινο και δεν κανει δουλεια ετσι οπως ειναι και μαλιστα γραφει απο κατω "The brightness of the EF foil can not be controlled electronically. If the foil is too bright for your setup (very fast instruments), you should place one or more sheets of paper or a piece of white plexiglass between the foil and your telescope. The brightness is very even across the whole surface. It works well for the most critical observations, even photometry or spectroscopy"

Οποτε με λιγα λογια 2-3 ριζοχαρτα και Plexiglass για να πεσει η φωτεινοτητα.

Δημοσιεύτηκε

Αστον να λέει, το ίδιο υλικό είναι, με μειωμένη τάση εισόδου πρέπει να μπορείς να το ρυθμίζεις

Είμαι διατεθιμένος να το ρισκάρω.

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη μια από τα ίδια.Τεμπέλης γαρ Νο2 το παρήγγειλα απο posterpoweruk.Φυσικά δεν ασχολήθηκα να στείλω μειλ απλά το παρήγγειλα όπως και ο Άγγελος και ελπίζω να το στείλουν και να μην περιμένω κάνα μήνα. :D :D

Τεμπέλης γαρ Νο3, περίμενα στην άκρη να δω τι θα κάνετε όλοι σας και να διαλέξω την πιο φθηνή λύση έτοιμη, χωρίς ψάξιμο :mrgreen: :mrgreen: :cheesy:

Υ.Γ. Μπράβο Άγγελε για την πολύ καλή έρευνα στο θέμα! :D

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης