Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Baader moon & skyglow φίλτρο 2" νεοδυμίου, σε εξαιρετική κατάσταση χωρίς γρατζουνιές. Το πλαστικό κουτί του έχει υποστεί ταλαιπωρία/ζημιά που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1280

Τιμή: 50 ευρώ.

Ευχαριστώ,

Ηλίας (6972375266).

IMG_2762.thumb.JPG.d1d0725803299c019c399f0f3e737c6d.JPG

IMG_2763.thumb.JPG.f7d3fd0cf00fa1d310734aade1b2183c.JPG

IMG_2764.thumb.JPG.2d0aa244739b2f376e7cff24701cfb0a.JPG

IMG_2765.thumb.JPG.12b89665a6807e0fb6ea580818ee4cbc.JPG

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Μπορείς να μου πεις τι βλέπεις με το φίλτρο αυτό, επειδή από τις ρεκλάμες της Baader δεν έχω καταλάβει ακριβώς; Για το φεγγάρι είναι, για την φωτορρύπανση, broadband για DSO's, για τα αχρωματικά;

Ευχαριστώ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Δουλεύει εξαιρετικά με τη Σελήνη - αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που το κράταγα αρκετό καιρό - και στην παρατήρηση πλανητών "τονίζει" τα θερμά χρώματα. Στην παρατήρηση DSO "σκοτεινιάζει" το φόντο και σε κάποιες περιπτώσεις βελτιώνει το συνολικό κοντράστ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν κάνει τόσο καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα. Την ίδια άποψη βέβαια έχω για όλα τα "ελαφρά" φίλτρα φωτορύπανσης (Celestron LPR, Baader UHC-S, Orion Skyglow κλπ).

Στην αστροφωτογραφία έχει εφαρμογή ως ... "poor man's IDAS LPS". Το τελευταίο είναι φίλτρο φωτορύπανσης ειδικά σχεδιασμένο για αστροφωτογράφιση με αρκετά μεγαλύτερο κόστος.

Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν :D

Δημοσιεύτηκε
Βάζω την καμπύλη του φίλτρου για όσους ενδιαφέροντε να δουν τι κόβει & τι όχι.

baader_moon_2.png.faa47745c3e054015a3a6d0e5aa776dd.png

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Οι γνωμες παντα διχαζονται για αυτο το φιλτρο, κατα ποσο εχει κατι παραπανω ή οχι να προσφερει.

Να πω την γνωμη μου ; ειναι ενα καλο φιλτρο και για παρατηρηση και για φωτογραφιση, και οχι μονο σαν ελαφρυ αντι-φωτορυπανσης. Εγω εχω τραβηξει με αυτο, με γεματο φεγγαρι, απο Αθηνα, γαλαξια (Μ51) και ειχα μηνει εκπληκτος - κατω απο τις συγκεκριμενες συνθηκες ειχε κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο το IDAS. Υποτιθεται οτι κανει καλη δουλεια και σε πολύ σκοτεινο ουρανο για να αυξήσει την αντιθεση και να αφαιρεσει την φυσικη λάμψη του ουρανου. Απο τελειως σκοτεινο ουρανο δεν το εχω δοκιμασει, αλλα απο ουρανο mag 4.5 - 5 ειχα μηνει πολυ ικανοποιημενος ΟΠΤΙΚΑ με ντοπς. Προσθετει "αυτην" την μικρη διαφορα στο κοντραστ χωρις να κοβει σοβαρα φως και χωρις να χαλαει τα χρωματα. Ειναι απο εκεινα τα φιλτρα στην συλογη που δεν χρησιμοποιω πολύ συχνα αλλα που δεν μου πηγαινει η καρδια να αποχωριστω (Ηλια σε καταλαβαινω :) )

Δημοσιεύτηκε

Ανακάλυψα και ένα δεύτερο πλαστικό κουτάκι σε καλή κατάσταση για το φίλτρο το οποίο θα ρίξω μέσα μαζί με το παλιό.

Τα μεταφορικά δικά μου (συστημένο ΕΛΤΑ) σε όλη την Ελλάδα.

Δημοσιεύτηκε
Ηλία καλησπέρα, έχεις π.μ.

Orion Amateur Observatory Langadas

GSO-ASTROTECH 16,

Meade LXD 55 S/N 8,

S/W ED 100,

William Optics Zenith Star

ED 70/420,

Guide Scope :Meade 70/600,

TS Guide Finder 9x60,

Celestron SkyMaster 15x70,

Bresser 10x50,