eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Baader moon & skyglow φίλτρο 2" νεοδυμίου, σε εξαιρετική κατάσταση χωρίς γρατζουνιές. Το πλαστικό κουτί του έχει υποστεί ταλαιπωρία/ζημιά που φαίνεται στις φωτογραφίες. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1280Τιμή: 50 ευρώ.Ευχαριστώ,Ηλίας (6972375266).
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Καλησπέρα. Μπορείς να μου πεις τι βλέπεις με το φίλτρο αυτό, επειδή από τις ρεκλάμες της Baader δεν έχω καταλάβει ακριβώς; Για το φεγγάρι είναι, για την φωτορρύπανση, broadband για DSO's, για τα αχρωματικά;Ευχαριστώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Δουλεύει εξαιρετικά με τη Σελήνη - αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που το κράταγα αρκετό καιρό - και στην παρατήρηση πλανητών "τονίζει" τα θερμά χρώματα. Στην παρατήρηση DSO "σκοτεινιάζει" το φόντο και σε κάποιες περιπτώσεις βελτιώνει το συνολικό κοντράστ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν κάνει τόσο καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα. Την ίδια άποψη βέβαια έχω για όλα τα "ελαφρά" φίλτρα φωτορύπανσης (Celestron LPR, Baader UHC-S, Orion Skyglow κλπ).Στην αστροφωτογραφία έχει εφαρμογή ως ... "poor man's IDAS LPS". Το τελευταίο είναι φίλτρο φωτορύπανσης ειδικά σχεδιασμένο για αστροφωτογράφιση με αρκετά μεγαλύτερο κόστος.Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Ευχαριστώ.Εγώ έχω το UHC-S και απ'ότι μου λες δεν έχει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω, έτσι δεν είναι; Για το φεγγάρι θα πάρω πολωτικό φίλτρο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Δεν είναι αποκλειστικά φίλτρο φωτορύπανσης αλλά από την άλλη δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται. Με το πολωτικό θα είσαι μια χαρά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Ευχαριστώ. Ήσουν σαφέστατος. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2010 Εγώ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
babgia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2010 Βάζω την καμπύλη του φίλτρου για όσους ενδιαφέροντε να δουν τι κόβει & τι όχι. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
roryt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2010 Οι γνωμες παντα διχαζονται για αυτο το φιλτρο, κατα ποσο εχει κατι παραπανω ή οχι να προσφερει.Να πω την γνωμη μου ; ειναι ενα καλο φιλτρο και για παρατηρηση και για φωτογραφιση, και οχι μονο σαν ελαφρυ αντι-φωτορυπανσης. Εγω εχω τραβηξει με αυτο, με γεματο φεγγαρι, απο Αθηνα, γαλαξια (Μ51) και ειχα μηνει εκπληκτος - κατω απο τις συγκεκριμενες συνθηκες ειχε κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο το IDAS. Υποτιθεται οτι κανει καλη δουλεια και σε πολύ σκοτεινο ουρανο για να αυξήσει την αντιθεση και να αφαιρεσει την φυσικη λάμψη του ουρανου. Απο τελειως σκοτεινο ουρανο δεν το εχω δοκιμασει, αλλα απο ουρανο mag 4.5 - 5 ειχα μηνει πολυ ικανοποιημενος ΟΠΤΙΚΑ με ντοπς. Προσθετει "αυτην" την μικρη διαφορα στο κοντραστ χωρις να κοβει σοβαρα φως και χωρις να χαλαει τα χρωματα. Ειναι απο εκεινα τα φιλτρα στην συλογη που δεν χρησιμοποιω πολύ συχνα αλλα που δεν μου πηγαινει η καρδια να αποχωριστω (Ηλια σε καταλαβαινω )
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Ανακάλυψα και ένα δεύτερο πλαστικό κουτάκι σε καλή κατάσταση για το φίλτρο το οποίο θα ρίξω μέσα μαζί με το παλιό.Τα μεταφορικά δικά μου (συστημένο ΕΛΤΑ) σε όλη την Ελλάδα.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Μείωση στα 45 ευρώ για να φύγει
Mich Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Ηλία καλησπέρα, έχεις π.μ. Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50,
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2010 Πουλήθηκε! Ευχαριστώ Μιχάλη και καλές παρατηρήσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις