Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί συμφορουμίτες,

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να γίνω συνδρομητής του αστρονομικού περιοδικού Sky And Telescope.

Παρόλα αυτά πριν προβώ σε αυτή την κίνηση θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.

1)Στην συμπλήρωση της φόρμας παραγγελίας, στο σάιτ του περιοδικού, πρέπει να εισάγω τα στοιχεία αποστολής (π.χ. διεύθυνση , πόλη) με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες?

2)Εφόσον η αποστολή θα γίνει από τις ΗΠΑ, δηλαδή εκτός ΕΕ, θα υπάρξει κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση σε κάθε τεύχος από τα συνολικά προβλεπόμενα 62$?Λόγω τελωνείου ίσως?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :)

Δημοσιεύτηκε

απ' όσο ξέρω το τελωνείο σε χρεώνει μόνο πάνω από 50ευρώ αξία κι αυτό όχι πάντα (αν είναι στο όριο). Στην περίπτωση του περιοδικού, κάθε τεύχος έχει λιγότερο από 5 δολάρια, όποτε είσαι οκ

για τις υπόλοιπες ερωτήσεις να σου πουν και οι παλιότεροι. Εγώ γράφτηκα πριν δύο εβδομάδες (με λατινικούς χαρακτήρες το όνομα) και είδα στο site ότι σκοπεύανε να μου στείλουν σαν πρώτο τεύχος το τεύχος Μαΐου και τους έχω στείλει e-mail, περιμένω από βδομάδα να μου απαντήσουν.

αν γραφτείς η φόρμα για το Customer Service είναι στο κουμπί Renew, πατάς Submit και μετά βάζεις το e-mail σου και θα σου πει τα σχετικά.

Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε
Μια συνδρομή στο S&T αξίζει πολύ, ωστόσο τσέκαρε και το εγγλέζικο Astronomy Now που έχει πάντα εξαιρετική και ενδιαφέρουσα ύλη. Εδώ και λίγα χρόνια ίσως είναι πιο ολοκληρωμένο περιοδικό από το S&T.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Μετά από 2 χρόνια συνδρομή στο S&T δε μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος. Κατ΄αρχήν οι διαφημίσεις του έχουν αρχίσει και πνίγουν την ύλη του...

Δεύτερον και σημαντικότερον τα χαμένα τεύχη... Θα δεις και σε άλλο topic τα παράπονα όλων. Αυτή την στιγμή εγώ έχω χάσει 2 τεύχη αλλά δυο χρόναι τώρα έχω στείλει τόσα e-mail που βαρέθηκα πλέον..

Ο Στέφανος έκανε μια πολύ ωραία πρόταση την οποία την σκέφτομαι όπως επίσης και το BBC sky night.

Δε θέλω να σε επηρεάσω, απλά καταθέτω την εμπειρία μου στην συνδρομή αυτού του περιοδικού.

Φιλικά,

Λεωνίδας

Δημοσιεύτηκε
Μια συνδρομή στο S&T αξίζει πολύ, ωστόσο τσέκαρε και το εγγλέζικο Astronomy Now που έχει πάντα εξαιρετική και ενδιαφέρουσα ύλη. Εδώ και λίγα χρόνια ίσως είναι πιο ολοκληρωμένο περιοδικό από το S&T.

http://www.astronomynowstore.com/uk/catalog/index.php?cPath=43

Η συνδρομή ειναι αυτη που λεει £33.00 ή 38€ ? πολυ καλη τιμη αν σκεφτεις οτι στην Ελλαδα δεν εχουν κατω απο 5euro τεοια περιοδικα

- , εχει εξοδα αποστολης ? ειναι τελικη τιμη αυτη ?

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Μετά από 1μιση χρόνο συνδρομητής στο BBC Sky At Night το έκοψα "μαχαίρι". Πάσχει και αυτό από το σύνδρομο που πάσχουν όλα τα περιοδικά και σε φλομώνουν στις διαφημίσεις αλλά...δεν ήταν αυτός ο κύριος λόγος που το έκοψα.

Καταρχήν, είναι πολύ ακριβή η συνδρομή συγκριτικά με τα αμερικάνικα περιοδικά. Οι Άγγλοι θέλουν 69 Λίρες (80 Ευρώ!) για την ετήσια συνδρομή, δηλαδή 6,6 Ευρώ το τεύχος ενώ τα αντίστοιχα αμερικάνικα ζητούν κατά μέσο όρο 3-4 ευρώ το τεύχος. Έπειτα, το περιεχόμενο ώρες ώρες στο συγκεκριμένο περιοδικό, πάσχει από άστοχα συμπεράσματα σε π.χ. review εξοπλισμού, που απορώ αν όντως τα πιστεύει ο βλάκας που τα γράφει ή είναι απλά "καθοδηγούμενος".

Συγκεκριμένα, σε συγκριτικό τεστ παρατηρησιακών φίλτρων (τεύχος 47, Απρίλιος 2009, σελ.98 ) μεταξύ των οποίων ήταν και τα Orion Ultrablock και Lumicon UHC, εκθειάζε πόσο καλά έκοβαν λέει την μεγάλη φωτορύπανση (γιατί τα τέσταρε μέσα από την πόλη) και ότι ακόμη και τα αστρικά σμήνη :shock: φαινόντουσαν με αξιώσεις μέσα από τα συγκεκριμένα narrowband φίλτρα παρόλη τη μεγάλη φωτορυπανση!!

Με συγχωρείτε πολύ, αλλά γνωρίζοντας ακριβώς τι κάνουν και τι αναδεικνύουν τα narrowband φίλτρα, με πιάνουν τα γέλια με τέτοιες γελοίες και αβάσιμες δημοσιεύσεις σε ένα κατά τα άλλα.."έγκριτο αστρονομικό περιοδικό!" Έχω και άλλα παραδείγματα αλλά ένα νομίζω φτάνει.

Και εγώ στη πιο φωτορυπασμένη πόλη της χώρας ζω και δεν είδα ποτέ να αναδεικνύεται π.χ. το Μ13 με το Ultrablock μέσα από την Αθήνα...αντιθέτως, να εξαφανίζεται...ναι το είδα! =;

Τα λέω για τον Λεωνίδα παραπάνω, που το σκέφτεται να γίνει συνδρομητής σε αυτό.. :-note

Προσωπικά επειδή τους τελευταίους 3 μήνες αγοράζω μαζί και τα 2 αμερικάνικα ανταγωνιστικά περιοδικά (Sky & Telescope - Astronomy) για να κάνω μια λογική σύγκριση διαβάζοντας και τα 2, για μένα βγαίνει νικητής το Astronomy σε παρουσιάση ύλης και ποικιλία, φωτογραφίες και ποιότητα γραπτού λόγου (πολύ σημαντικό!) και ευτυχώς, τα Αγγλικά μου είναι σε πολύ δυνατό επίπεδο για να μπορώ να το κρίνω αυτό.

Το φαινόμενο των πολλών διαφημίσεων, λίγο πολύ το έχουν όλα και δεν νομίζω να γλυτώσουμε ποτέ από αυτό, οπότε νομίζω πια πως δεν είναι κριτήριο επιλογής.

Ξεκινάω συνδρομή στο Astronomy και νιώθω πως κάνω μια πολύ καλή επιλογή.

Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι που μου είπε και ο πολύ παλιός και έμπειρος φίλος μας του forum, Fred Ley (Fred, please allow me to share this info with the rest of the forum).

Υπάρχει και περιοδικό αμερικάνικο ονόματι "Astronomy Technology Today", http://astronomytechnologytoday.com/ το οποίο ασχολείται μόνο με review εξοπλισμού και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να γίνει κάποιος συνδρομητής στην ηλεκτρονική PDF έκδοση (μόλις με 15 Δολλάρια!) για την αποφυγή συσσώρευσης χαρτούρας που μας προκαλεί οποιοδήποτε έντυπο. Η έντυπη είναι μόνο για κατοίκους ΗΠΑ και Καναδά.

Σκέφτομαι να έχω την ηλεκτρονική έκδοση από το παραπάνω, η οποία λόγω internet είναι και χαμηλού κόστους και παράλληλα το Astronomy για τα αμιγώς αστρονομικά θέματα. :wink:

Στέφανε, δε ξέρω για το Astronomy Now, μπορεί να είναι πολύ καλύτερο αλλά το Sky Αt Night δεν το ξαναγγίζω! :?

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Μπορεί κάποιος αναγνώστης του astronomy now να επαληθεύσει εάν αυτό "πάσχει" από όμοιου τυπου ανακριβειες όπως το sky at night ? Η τιμή της ετήσιας συνδρομής πάντως ειναι πάρα πολύ καλή.
Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ το Sky and telescope το καλύτερο περιοδικό του είδους, αλλά η εξυπηρέτηση πελατών είναι ιδιαίτερα προβληματική. Το 2008 είχα καθυστερήσεις 1-2 τευχών που έλαβα μετά από πολύ καιρό και μετά από αρκετά μέιλ μου προς την εξυπ/ση πελατών τους.

Για να μου στείλουν τα δώρα που υπόσχονταν με τη συνδρομή κυριολεκτικά μου "έβγαλαν το λάδι"!!! Μετά από συνεχείς ενοχλήσεις μου τα έστειλαν μετά από 10(?) μήνες.

Το τεύχος του Αυγούστου 2009 που δεν είχα λάβει ήρθε στις 25 Ιανουαρίου 2010 μετά από επανειλημμένες ενοχλήσεις μου προς αυτούς. Μάλιστα, μου απάντησαν με κάποια αγανάκτηση επειδή τους ξαναενόχλησα στις 23/1/10, όταν - επιτέλους- το είχαν στείλει.

Και μια καλή κίνηση, παράτειναν τη συνδρομή μου για μερικά τεύχη λόγω αυτού του προβλήματος.

Τα προηγούμενα χρόνια που αγόραζα το περιοδικό από τα περίπτερα δεν είχα χάσει τεύχος.

Πάντως η συνδρομή είναι και πιο εύκολη και πιο οικονομική, όμως σε αγχώνει πολύ σε περίπτωση προβλήματος.

Επίσης, αν δεν ανανεώσει κανείς πολύ νωρίς τη συνδρομή του, σίγουρα θα χάσει τεύχη. Το θεώρησα κάπως εκδικητικό, γιατί δεν καθυστέρησα ιδιαίτερα την ανανέωση μου και έχασα 3 τεύχη!!!

Μου σχηματίζεται η εντύπωση ότι το περιοδικό δεν ενδιαφέρεται για τον μέσο αναγνώστη, επειδή είναι καθιερωμένο στο χώρο.

Δημοσιεύτηκε

Tάσο σ ευχαριστώ για την ενημέρωση. Όντως θα το ξανανασκεφτώ.

Πάντως με τον Ηλία θα συμφωνήσω γιατί τα έχουμε πει και στο αντίστοιχο topic με τις καθυστερήσεις του περιοδικού.

Είμαι πλέον κι εγώ σε αναζήτηση αφού τον Απρίλιο τελειώνει η συνδρομή μου...

Φιλικά,

Λεωνίδας

Δημοσιεύτηκε

Εγώ φίλοι μου είμαι συνδρομητής και στο S&T και στο Astronomy και στο Astronomy Technology Today. Στα δύο πρώτα ανανεώνω συνεχώς για τρία έτη τις συνδρομές μου και πετυχαίνω πολύ καλές τιμές. Το τελευταίο (δυστυχώς γιατί μου αρέσει πάρα πολύ) παρ'ότι έχει πολύ καλή ύλη δίνεται μόνο σαν e-zine σε pdf format για όσους δεν μένουν στις ΗΠΑ κι αυτό δεν μου αρέσει, αλλά για $15 το χρόνο είναι μια πολύ καλή λύση.

Το S&T έχει κατά τη γνώμη μου την πιο επιστημονική ύλη απο τα τρία, το Astronomy το θεωρώ πιο κοντά στον μέσο ερασιτέχνη αστρονόμο όπως και το Astronomy technology, το οποίο έχει πολύ καλά άρθρα και δοκιμές προϊόντων που δεν θα τα βρείτε στα άλλα δύο. Ειδικά τον τελευταίο καιρό το Astronomy ζητά συνεχώς τη γνώμη μου μέσω ηλεκτρονικών ερευνών και θεωρώ ότι η ύλη του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Το S&T μπορεί να είναι γενικά πιο "αποστασιοποιημένο" απο τον αναγνώστη του αλλά οι αρθογράφοι του δεν είναι. Με έναν μάλιστα διατηρώ αλληλογραφία σε deep sky θέματα.

Όσον αφορά χαμένα τεύχη, στα πολλά χρόνια που είμαι συνδρομητής τους, μόνο μια φορά έχω χάσει τεύχος (S&T) και μετά απο ένα μήνυμα στο customer service το τεύχος ήλθε. Δύο μήνες μετά αλλά ήλθε. Να έχετε υπόψην σας ότι τόσο περίπου θα περιμένετε για χαμένο τεύχος. Αυτοί οι εκδοτικοί οίκοι λειτουργούν έτσι που δεν θα το έχετε νωρίτερα, αλλά δεν θα το χάσετε κιόλας.

Εγώ πάντως θεωρώ την τιμή τους πολύ καλή γι αυτά που μου προσφέρουν και σκοπεύω να διατηρήσω τις συνδρομές μου.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Να προσθέσω επίσης ότι αν γίνετε συνδρομητές του Astronomy Technology Today αυτοματως αποκτάτε πρόσβαση και σε όλα τα παλιά του τεύχη μέσω της ιστοσελίδας του. Πιστέψτε με, αξίζουν!!

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Είμαι συνδρομητής και στα δύο Αμερικάνικα περιοδικά. Το Astronomy είναι όντως περισσότερο εύπεπτο και έχει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ reviews (το πολύ δισέλιδα και όλα τα προϊόντα είναι καλά...). Το Sky & Telescope είναι όντως καλύτερο αν και παλαιότερα ήταν σαφώς καλύτερο. Τα reviews του είναι ένα δύο κλικ πάνω από το Astronomy κυρίως λόγω των συντακτών αλλά και του περιεχομένου.

Στο θέμα των χαμένων και καθυστερημένων τευχών έχει ένα θέμα το Sky & Telescope. Τα τελευταία 4 χρόνια που είμαι συνδρομητής και των δύο δεν είχα το παραμικρό θέμα με το Astronomy αλλά με το Sky & Telescope είχα 3 φορές χαμένο τεύχος το οποίο βέβαια μετά από αρκετά e-mails το λάμβανα με καθυστέρηση περίπου ένα μήνα και βέβαι περίπου 2 μήνες για τα διάφορα δώρα και αμέτρητα e-mails.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε
Μπορεί κάποιος αναγνώστης του astronomy now να επαληθεύσει εάν αυτό "πάσχει" από όμοιου τυπου ανακριβειες όπως το sky at night ? Η τιμή της ετήσιας συνδρομής πάντως ειναι πάρα πολύ καλή.

Δεν υπάρχει πιο έγκυρη απάντηση από το να διαβάσεις ένα-δύο τεύχη πριν αποφασίσεις τη συνδρομή.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Όσον αφορά την παραγγελία στο Sky & Telescope , στην φόρμα παραγγελίας συμπληρώνουμε greeklish? Για παράδεγμα, στην πόλη θα βάλω Katerini και στην οδό B Parodos, Onoma Odou , 32?

Ρωτάω γιατί είναι η πρώτη φορά που παραγγέλνω από το εξωτερικό :D

Δημοσιεύτηκε

Εννοείται πως θα βάλεις λατινικούς χαρακτήρες!!! Αν βάλεις ελληνικά θα δούνε "αλαμπουρνέζικα" αυτοί μιας και δε θα έχουν Ελληνικά φορτωμένα στον υπολογιστή τους..Σαν γενικό κανόνα θα έχεις την χρήση λατινικών σε οποιαδήποτε παραγγελία από το εξωτερικό! :wink:

Επίσης ο σωστός τρόπος είναι να μπαίνει πρώτα ο αριθμός με κόμμα και μετά η οδός και περιοχή κλπ.

Π.χ. TO ONOMA ΣΟΥ

32, Astronomias Street ή Str. (αν είσαι σε λεωφόρο Avenue ή Ave.)

B Parodos (περιγραφή οδού είναι και αυτό)

Aghia Paraskevi area (περιοχή)

Postal Code 117 42 (Ταχ. Κώδικας)

Katerini - GREECE

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης