Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

To basiko problhma pou 8elo na ek8eso edo einai oti exo amfibolies gia to an phgame sthn selhnh kai 8elo ean uparxei kapoios na mou tis lusei bebaia to exo psa3ei to 8ema arketa logo kapoion ergasion pou pira (spoudazo fusiko kai melethsa ligo thn ektokseush genika oxi psagmena pragmata). Ena pragma pou uposthrizo genika an pigame einai oti oi 6 fores mesa se 3 xronia mou fainontai polles gia ekeinh thn epoxh akomh kai gia shmera.

 

Ta diasthmoploia pou stelnoume makria ta dinoume thn kuria o8ish apo thn gh kai ayta ekmetaleuontai thn barythra diaforon planhton kai ta3ideueoun. to proo8itiko uliko pou exoun einai mono gia mikrodior8oseis poreias kai oxi ikano na ala3ei kateu8unsh sto diasthmoploio..

 

(mia petra an tin doseis dunamh mporeis na thn steileis opoudhpote etsi stelnoun ta diasthmoploia makria ta 'sproxnoun apo thn gh kai auta pane me thn dunamh pou piran kata thn apogeiosh' gia na kaneis mia petra na 3anagurisei piso an thn peta3eis 8a prepei na egkatastiseis pano tis proo8itires ikanous na sikousoun to baros autonoma kai para polla e3arthmata gia thn eusta8eia , eidhka an exei kai uposthri3h zois ginetai akoma pio duskolo.

oi purauloi pou metaferoun ta diasthmoploia apo thn gh einai polu terastioi kai kanoun terastia eklhsh energeias mono gia na fugoun. Sthn selhnh den eixan kan puraulous bebaia polloi 8a poun oti exei ligh barythta alla exei to 1/3 ths ghs to opoio pali einai megalo mege8os dhladh 8elei arketa megalo puraulo gia na fugei apo thn selhnh oxi oso ths ghs alla oxi kai ka8olou..

 

Telos panton an 3erei kaneis kamia plhroforia genika me to ti puraulous xrhshmopoihsan ta apollon gia na fugoun apo thn selhnh meta se troxia guro apo thn selhnh na sunde8oun me to kurio diasthmoploio kai meta na gurisoun oloi sthn gh as apantisei giati to mono pou brika einai oi puraloi pou xrhshmopoihshan gia na ginei h ektokseush apo thn gh meta den brika tipota alllo

Δημοσιεύτηκε
To basiko problhma pou 8elo na ek8eso edo einai oti exo amfibolies gia to an phgame sthn selhnh

 

Αμα θες να τις εχεις εχε τες!!!!!! αμαν πια παρατραβηξε το πραγμα!

 

Telos panton an 3erei kaneis kamia plhroforia genika me to ti puraulous xrhshmopoihsan ta apollon gia na fugoun apo thn selhnh

 

Αυτα μπορεις να τα βρεις με ενα search στο google!

 

 

Καλες διακοπες!

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Φιλε Τσακαλε

 

οι αμφιβολιες που εκφραζεις νομιζω οτι παιρνουν απαντηση απο τα τεραστια ποσα που δαπανηθηκαν,τον τεραστιο αριθμο ανθρωπων που εργαστηκαν για αυτον το σκοπο(τα λαμπροτερα μυαλα της επιστημης τοτε), την ακορεστη διψα που ειχαν οι Αμερικανοι να προλαβουν τους Σοβιετικους,την απηχηση που ειχε αρχικα το εγχειρημα στον αμερικανικο λαο,κ τις καταπληκτικες επιστημονικες πληροφοριες που αντλησαν απο αυτον το νεο κοσμο(αυτο σχετικα με το ποσες φορες πηγαν στα 4 χρονια).Σχετικα με τις ερωτησεις σου για τις προωθητικες συσκευες ξερω οτι υπαρχουν,ψαξε στο ιντερνετ κ θα το βρεις.Δεν προλαβαινω να ψαξω για λινκς τωρα.

 

Κ να σου πω την αληθεια πιο πολυ εγω σκεπτομαι κ ψαχνω αποψεις κ θεωριες που εχουν να κανουν με τα video κ τις επικοινωνιες της των αποστολων,γιατι απο κει ισως να αποδεικνυοταν οτι κατι δεν παει καλα.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνώ με όλα αυτά που λες. Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικά τα δύο παραδείγματα με τα σκάφη που φεύγουν προς το άγνωστο και με αυτά που προσγειώθηκαν στη Σελήνη. Εγώ δεν ήθελα να συγκρίνω αυτές τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Εφόσον όμως διαθέταμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία να εκμεταλλευτούμε τη βαρύτητα άλλων πλανητών (Voyager) και επισκεφτήκαμε με ευκολία περισσότερους πλανήτες του εξωτερικού ηλιακού συστήματος, γιατί να μην έχουμε την αντίστοιχη τεχνογνωσία και τεχνολογία για να έχουμε προσγειωθεί στο φεγγάρι 30 και κάτι χρόνια πριν;
Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν να πώ οτι το θέμα της συζήτησης είναι

'Μηπως τελικα δεν πηγαμε Σεληνη!!;;'

το οποίο όσοι ξέρουν απο Ελληνική Γραμματική κάνει μια ερώτηση και εκφράζει μια αμφιβολία, το να μπαίνουν άτομα μέσα και να λένε να μήν έχουμε αμφιβολίες και άλλους συναφείς παλιμπαιδισμούς προσβάλλει τα ίδια άτομα τα οποία μάλλον δεν πολυκοιτούν το θέμα απλώς μπαίνουν για καζούρα .

 

έκανα και την ερώτηση

"

Telos panton an 3erei kaneis kamia plhroforia genika me to ti puraulous xrhshmopoihsan ta apollon gia na fugoun apo thn selhnh meta se troxia guro apo thn selhnh na sunde8oun me to kurio diasthmoploio kai meta na gurisoun oloi sthn gh as apantisei giati to mono pou brika einai oi puraloi pou xrhshmopoihshan gia na ginei h ektokseush apo thn gh meta den brika tipota alllo"

 

Που σημαίνει οτι ψάχνω κάτι ειδηκό δεν θέλω τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν απο γη για να στείλουν τα apollo στην σελήνη αλλα τους πυραύλους που είχε η κάψουλα που προσγειώθηκε στην σελήνη και τους πυραύλους που είχε το μητρικό διαστημόπλοιο το οποίο ήταν σε τροχιά γύρω απο την σελήνη σε αυτό προσδέθηκε η κάψουλα και όλα μαζί πήγαν στην γη.

Στο google και στο yahoo φυσικά έψαξα και δεν βρήκα τίποτα όλα λένε για τους μεγάλους πυραύλους .

 

 

Σε πολλά site στο ίντερνετ υπάρχουν και αναλύσεις απο φωτογραφίες που δεν είναι πολύ σωστές (όπως η ύπαρξη ατμόσφαιρας στην σελήνη σε μερικές φωτογραφίες φαίνεται αν κοιτάξεις στο βάθος, οι λάθος φωτισμοί σε παρα πολλές έχουμε περισσότερους απο δύο ήλιους φαίνεται και απο τις σκίες και αλλα λάθη όπως κάτι ίχνη απο τζίπ που δεν συμπίπτουν με το οχήματάκι που είχαν εκεί μέχρι χαραγμένα γράμματα σε πέτρες)

άλλα είπα να το πάμε λίγο πιο επιστημονικά και λογικά κυρίως..

 

 

Οι διαφορές επανδρωμένης με επιστροφής εκτοξεύσεις σε σχέση με μη επανδρωμένες μη επιστροφής είναι τεράστιες.. βλέπετε το

Ντισκάβερι για να πάει 400 κμ ψηλά και μετα να κάνει ελεύθερη πτώση για να προσγειωθεί είδατε τι προετοιμασίες θέλει και πάλι λάθη γίνονται 2005 με υπολογιστές και αυξήμενες τεχνολογικές ικανότητες

ποσο το 1969 να παέι επανδρώμενη πτήση 300000 κμ μακριά να προσγειωθεί και να γυρίσει καμία σχέση η μια με την άλλη .

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Tsakalos,

 

Σκέψου παρόλα αυτά ότι κάποια δύσκολα εγχειρήματα που σήμερα απαιτούν και χρησιμοποιούν υψηλότατη τεχνολογία, όπως ο διάπλους ενός ωκεανού, ένα ταξίδι στους πόλους ή μιά εγχείρηση, γίνονταν και στο παρελθόν με επιτυχία (αιώνες πρίν) απλά με διαφορετική προσέγγιση και μέσα.

 

Η τεχνολογία για μιά επανδρωμένη πτήση στο φεγγάρι πρίν από 30-40 χρόνια, απαιτούσε λύσεις στα θέματα της ακρίβειας της αεριοπροώθησης, της τεχνητής ατμόσφαιρας, της διατροφής, των τηλεπικοινωνιών, του ελέγχου των συστημάτων, της τεχνολογίας υλικών, της ακρίβειας των υπολογισμών. Όλα αυτά ήταν ήδη κατακτημένα σε υψηλό βαθμό τότε, άσχετα αν δεν υπήρχαν τα σημερινά πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα (υπήρχαν άλλα απλούστερα και ποιό χρονοβόρα που έκαναν παρόμοια δουλειά με περισσότερο «κόπο».) Το ζήτημα ήταν τα υπάρχοντα συστήματα και οι άνθρωποι να δουλέψουν σωστά και χωρίς σημαντικά λάθη. Κι αυτό έγινε. Σίγουρα ήταν και η τύχη με το μέρος τους, ενώ αργότερα δεν ήταν στην περίπτωση του Challenger και του Columbia.

 

Χρησιμοποιώντας άλλη μιά «χαζή» αναλογία σκέψου ό,τι ένα σύγχρονο Mercentes θα ανεβεί άνετα στις Άλπεις προσφέροντας μεγάλες ανέσεις στους επιβάτες και εκπληκτικές εφαρμογές για την αξιόπιστη λειτουργία του, αλλά επίσης θα ανεβεί ένας σκαραβαίος του ΄40 ή ένα Ντεσεβώ.

 

Μόνο που οι Apollo και η τεχνολογία γύρω απ' αυτούς δεν ήταν Ντεσεβώ, αλλά σύγχρονα θαύματα της μηχανικής και της τότε ηλεκτρονικής. Ενισχυμένα από χιλιάδες επιστήμονες σε υπερδιέγερση και από ανεπανάληπτα αποθέματα θέλησης και περηφάνειας, που όλα μαζί παρήγαγαν έργο.

 

[Το πιό παράξενο στην όλη υπόθεση δεν είναι η επιτυχία των τότε επανδρωμένων αποστολών αλλά το πως κατήντησε αυτό το έθνος, να ικανοποιείται κατακτώντας εύκολους (τεχνολογικά), επίγειους στόχους φονεύοντας χιλιάδες δικά του παιδιά του και χιλιάδες αλλοεθνείς].

 

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

 

[Το πιό παράξενο στην όλη υπόθεση δεν είναι η επιτυχία των τότε επανδρωμένων αποστολών αλλά το πως κατήντησε αυτό το έθνος, να ικανοποιείται κατακτώντας εύκολους (τεχνολογικά), επίγειους στόχους φονεύοντας χιλιάδες δικά του παιδιά του και χιλιάδες αλλοεθνείς].

 

 

Πόσο δίκιο έχεις...

Δημοσιεύτηκε

 

[Το πιό παράξενο στην όλη υπόθεση δεν είναι η επιτυχία των τότε επανδρωμένων αποστολών αλλά το πως κατήντησε αυτό το έθνος, να ικανοποιείται κατακτώντας εύκολους (τεχνολογικά), επίγειους στόχους φονεύοντας χιλιάδες δικά του παιδιά του και χιλιάδες αλλοεθνείς].

 

 

Πόσο δίκιο έχεις...

 

Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό -ο θεός να το κάνει- "έθνος" που χρησιμοποίησε την τεχνολογία για καταστροφές, την ίδια πορεία ακολούθησε κι ένα άλλο ευρωπαικό πριν απο καμμιά 50αριά χρόνια.

Μοιάζει λιγάκι σαν το πεπρωμένο της επιστημονικής προόδου, ή τουλάχιστον αποτελεί κύριο επιχείρημα πολλών καταστροφολόγων των ημερών μας.

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε
Η ειρωνία είναι οτι διάφορα "έθνη" δεν δέχονται συνθήκες που απαγορεύουν τη χρήση προωθητικών αερίων που βλάπτουν το όζον της ατμόσφαιρας. Παρόλα αυτά όμως προσπαθούν να βρούν τρόπο να "δραπετεύσουν" από τον πλανήτη μας όταν αυτοί οι ίδιοι θα τον έχουν καταστρέψει.
Δημοσιεύτηκε
Η ειρωνία είναι οτι διάφορα "έθνη" δεν δέχονται συνθήκες που απαγορεύουν τη χρήση προωθητικών αερίων που βλάπτουν το όζον της ατμόσφαιρας. Παρόλα αυτά όμως προσπαθούν να βρούν τρόπο να "δραπετεύσουν" από τον πλανήτη μας όταν αυτοί οι ίδιοι θα τον έχουν καταστρέψει.

 

...και συνομωσιολογικό ΚΑΙ καταστροφολογικό...

Τι λέγαμε;

Χρήστος Μαρινός
Δημοσιεύτηκε

Μάλιστα...

 

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός οτι ο φίλος Tsakalos έχει αμφιβολίες σχετικά με το αν η NASΑ έστειλε ή όχι επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Και το λέω αυτό επειδή ο Tsakalos δεν είναι τυχαίος - έχει γνώσεις και οι απορίες του είναι βάσιμες.

 

Πριν ξεκινήσω την άποψή μου, να επισυμάνω οτι οι θέσεις μου για τα καζίνο της σκοτεινής πλευράς της σελήνης υπάγονται σε μια νοερή ενότητα που τιτλοφορείται ως "χιούμορ". Το να είσαι σοβαρός ή να συζητάς σοβαρά δεν αποκλείει το χιούμορ.

 

Φίλε Tsakalos (λίγο γελοίο ακούγεται αυτό αλλά δεν έχω πρόχειρο το μικρό σου όνομα και ο πληθυντικός ας μείνει στους ιερείς και τους αυτοκράτορες), εγώ προσωπικά δεν έχω στοιχεία να σου δώσω για τους προωθητικούς πυραύλους που είχε η κάψουλα που προσεληνώθηκε.

 

Αυτό όμως που έχει σημασία εδώ και νομίζω πως ξεφεύγει από όλους μας, είναι η κοινή λογική. Και εγώ παρασύρομαι πολλές φορές σε συνωμοσιολογίες. Δεν μπορώ να ξεχάσω πόσο είχα συγκλονιστεί από τις απαράδεκτες (ποιοτικά) ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έδειχναν πυραμίδες αλλά και το "πρόσωπο" στην επιφάνεια του Άρη. Υπήρχαν αναλύσεις που έδειχαν πως η απόσταση μεταξύ των πυραμίδων στην επιφάνεια του Άρη ήταν σχετικές με τις αποστάσεις των πυραμίδων της Γκίζας.

 

Τα χρόνια πέρασαν και οι αποστολές στον Άρη είχαν την δυνατότητα να μας φέρουν πίσω έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής πιστότητας. Μαντέψτε! Δεν υπάρχει πυραμίδα στον Άρη. Σε αυτό το σημείο εγώ έκανα πίσω. Είπα λάθος. Κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως η NASA μας δίνει ψεύτικες εικόνες της εν λόγω περιοχής για να μην αποκαλυφθεί με λεπτομέρεια η περιοχή με τις πυραμίδες.

 

Για να επανέλθουμε στο θέμα που συζητάμε, έχω μια απλή ερώτηση, κοινής λογικής.

 

Αν ήθελα να δείξω σε όλο το κόσμο οτι έστειλα επανδρωμένη αποστολή στην σελήνη, θα έβαζα μερικούς ηθοποιούς σε ένα ένα στούντιο και θα τραβούσα τα πλάνα μου για να σας κοροϊδέψω. Πριν δώσω το υλικό σε σας, φυσικά θα το έλεγχα. Από την στιγμή που γνωρίζω οτι είμαι απατεώνας και θέλω να σας κοροϊδέψω, ΔΕΝ θα άφηνα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΑΚΙ να με προδώσει, έτσι δεν είναι; Δεν θα επέτρεπα περίεργες αντανακλάσεις, ούτε δύο ήλιους ούτε λάθος σκιές. Όλα θα τα έφτιαχνα ΑΨΟΓΑ, γιατί όλα θα τα έφτιαχνα μέσα στο studio. Δεν θα επέτρεπα στον Neil Armstrong να πει την ατάκα του λάθος (That's one small step for a man; one giant leap for mankind), πολύ απλά γιατί θα τον έβαζα να την πει εκατό φορές μέχρι να την πει σωστά.

 

Νομίζω πως γίνομαι κατανοητός. Μερικές φορές, ως γνήσιοι άνθρωποι, αρεσκόμαστε στο μυστήριο και όπου αυτό δεν υπάρχει, το δημιουργούμε μόνοι μας. Αυτό ισχύει παντού - ακόμα και για τις ερωτικές σχέσεις μας με το άλλο ή το ίδιο φύλο.

 

Μηνάς

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης