Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πολλοί μπορεί να το έχετε σκεφτεί και άλλοι τόσοι να το έχετε κάνει…Σκεφτόμουνα ένα τρόπο ώστε το 8” dob μου να είναι σταθερό κατά την μεταφορά στο αυτοκίνητο!! Ευτυχώς είχα κρατήσει τα φενιζόλ από την αρχική συσκευασία και το μόνο που έλειπε ήταν 4 κομμάτια μεταλλικού σωλήνα . Τα 2 κομμάτια 40cm , το τρίτο 65 cm και το τέταρτο 55 cm. Ανοίγεις πανεύκολα τις τρύπες στο φενιζόλ και είσαι έτοιμος σε 5 μόνο λεπτά! Είναι πολύ ελαφρύ και οι σωλήνες βγαίνουν ανά πάσα στιγμή για αποθήκευση! Ελπίζω να βοήθησα με αυτήν την πολύ ελαφριά και εύκολη κατασκευή. Προφανώς ισχύει για όλους τους τύπους dob με μόνο περιορισμό τα πίσω καθίσματα να έχουν μήκος 1,20m. Εγώ ήμουν αρκετά τυχερός και χωράει ακριβώς!

Κόστος σωλήνα 7 euro.

1.jpg.be0947e4c6bd7b803f1a93442d20a4a9.jpg

2.jpg.dda29551eae4ab5a4c3745ba435776e0.jpg

3.jpg.b4d6864259047b96e6fd84d436b36052.jpg

Δημοσιεύτηκε
ωραια η κατασκευη σου αλλα φοβαμαι οτι με την συχνη χρηση θα σου τριφτει το φελιζολ και τελκια θα αναγκαστεις να το πεταξεις. η πιο σηγουρη λυση για ειναι σταθερο κατα την μεταφορα του στο πισω καθισμα ειναι να το δεσεις με τις ζωνες ασφαλειας στο πισω καθισμα οπως κανω και εγω οταν το μεταφερω σε μεγαλες αποστασεις. πιστεψε με δεν κουνιεται με τιποτα

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

ωραια η κατασκευη σου αλλα φοβαμαι

οτι με την συχνη χρηση θα σου τριφτει το φελιζολ και τελκια θα αναγκαστεις να το πεταξεις.

σκέφτηκα αυτό που είπες και θα βάλω μονοτική ταινία στις τρύπες αλλά και στις γωνίες που έρχονται σε επαφή , έτσι οι τριβές θα είναι πολύ λιγότερες και η αντοχή μεγαλύτερη! :)

Δημοσιεύτηκε
ωραια η κατασκευη σου αλλα φοβαμαι
οτι με την συχνη χρηση θα σου τριφτει το φελιζολ και τελκια θα αναγκαστεις να το πεταξεις.

σκέφτηκα αυτό που είπες και θα βάλω μονοτική ταινία στις τρύπες αλλά και στις γωνίες που έρχονται σε επαφή ' date=' έτσι οι τριβές θα είναι πολύ λιγότερες και η αντοχή μεγαλύτερη! :)[/quote']

Συμφωνο με τον "kookoo_gr" και εγω το εδενα με τις ζωνες, γιατι οταν κατεβαινης απο το βουνο χωρις ζωνες και σου βγη κανα.... κατσικι απο τους θαμνους,

θα σου κανη στην πλατη<< εει... ψιτ κυριος ποιο σιγα θα κανω εμετο>> :cheesy:

Μονο που αν σε σταματηση η τροχαια θα σε κοιτανε περιεργα και θα χαμογελανε "συγκαταβατικα"

:-note :cheesy:

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ. Κι εγώ, χρόνια τώρα, δένω τον σωλήνα του 10ιντσου dob μου με τις δύο ακριανές ζώνες ασφαλείας στο πίσω κάθισμα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (ούτε η ευθυγράμμιση των οπτικών του χάνεται). Μάλιστα για να εξασφαλίσω ένα επιπλέον σημείο στήριξης πάνω στο κάθισμα (εκτός από τα ακριανά), φροντίζω ο σωλήνας να ακουμπά στο κέντρο του με το ένα από τα δύο κυλινδρικά σημεία εφαρμογής της βάσης, αφήνοντας τον εστιαστή να κοιτά πάντα προς τα πάνω. Αλλά αυτό έχει να κάνει με την ανατομικότητα του καθίσματος του κάθε αυτοκινήτου και θα πρέπει να κρίνεται κατά περίπτωση. Το ίδιο επίσης πράττω και με την βάση του dob, η οποία δεν χωράει στον χώρο αποσκευών, δένοντάς την στο κάθισμα του συνοδηγού.

Πάντως, η λύση που προτείνει ο ziorange δεν είναι καθόλου άσχημη για κάποιον που θέλει να τοποθετεί τον σωλήνα στον χώρο των αποσκευών. Θα πρέπει βέβαια να τον εξασφαλίσει και από πιθανές μετακινήσεις κατά την οδήγηση. Το τρίψιμο του φελιζόλ θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με κάποια πατέντα επικάλυψης – ξέρετε όλοι εσείς του… mastrovox! :wink:

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης