ioannisb Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Σκέφτομαι να αγοράσω το προσοφθάλμιο SWA 38mm, Ø50.8 2" για Deep space. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και κριτικές σε σχέση με την τιμή. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1557 Το ευρύ φαινόμενο πεδίο 70ο δίνει την αίσθηση στον παρατηρητή ότι βυθίζεται στο διάστημα. Το προσοφθάλμιο SWA (Super Wide Angle) 38mm παρέχει εκπληκτική χρωματική διόρθωση και εικόνες εξαιρετικής οξύτητας, εφάμιλλες αντίστοιχων προσοφθαλμίων υψηλότερου κόστους. Διαθέτει πολυεπιστρωμένα οπτικά, με γυαλί υψηλού δείκτη διάθλασης για αύξηση του contrast. Το αναδιπλούμενο ελαστικό παρέκταμα απαλλάσσει από το διάχυτο ενοχλητικό φως, ενώ ορίζει την απόσταση του οφθαλμού (eye relief) στα 20mm. Δέχεται φίλτρα της τυπικής διαμέτρου 50,8mm (2") τι γνώμη έχετε? έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτήν την τιμή πάνω κάτω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά!!!! The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Q70, αν και σε Dob μάλλον θα δεις κάποια κόμη. Μου το είχαν προτείνει ο Laskos (38mm) και ο Χρήστος Παζαρένκας (32mm). Τελικά αποφάσισα να πάρω Hyperion 31mm επειδή είχα και άλλους ομόσταυλους και στο Cloudy Nights το θεωρούσαν καλύτερο όσοι το είχαν συγκρίνει άμεσα. Για σένα με 60 ευρώ διαφορά παίρνεις το 36mm, ενώ τα Televue σε αυτά τα μεγέθη πάνε πολύ παραπάνω.Κυκλοφορεί και από άλλες εταιρίες στα 26, 32 και 38mm, πχ:http://www.astroshop.eu/?q=q70http://www.agenaastro.com/Agena-Super-Wide-Angle-Eyepiece-38mm-p/e-ag-swa38.htmΕίναι ακριβώς τα ίδια με άλλο TM. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Φίλε μου για το 8" που έχεις δεν κάνει αυτό το προσφθάλμιο.Καλύτερα να επενδύσεις σ ένα προσοφθάλμιο που θα σου δίνει 100Χ με 130Χ.Αυτό θα είναι κ το προσοφθάλμιο που θα χρησιμοποιείς περισσότερο.Εναν 10mm με 13mm θα έπρεπε να κοιτάξεις. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Φίλε μου για το 8" που έχεις δεν κάνει αυτό το προσφθάλμιο.Καλύτερα να επενδύσεις σ ένα προσοφθάλμιο που θα σου δίνει 100Χ με 130Χ.Αυτό θα είναι κ το προσοφθάλμιο που θα χρησιμοποιείς περισσότερο.Εναν 10mm με 13mm θα έπρεπε να κοιτάξεις.Ξέχασες να αναφέρεις την μάρκα Ξέρω, είναι αυτονόητο... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2010 Παιδιά για τα συγκεκριμένα έχει κανείς άποψη;;; http://www.universityoptics.com/2inch.html#WS7080 Γράφει κάτι που με ψιλοεκνευρίζει και μου φαίνεται εντελώς "μαρκετίστικη" δήλωση! "Ι have never seen finer quality machined aluminum components. Optical quality? The wide field images leave nothing to be desired be it an F/4.5 or F/10" ....και όλα αυτά ισχυρίζεται ότι θα τα αποκτήσουμε με 90 Δολλάρια;;;; Χαλάρωσε μεγάλε εκεί στην University Optics...χαλάρωσε... Μακάρι να βγει κάποιος ρε παιδιά να με διαψεύσει, που τα έχει όμως τα συγκεκριμένα και ξέρει ότι είναι όντως έτσι και εγώ τότε...θα αγοράσω όλη τη σειρά και θα το βουλώσω! ! Να πουλήσω και Panoptic και Nagler και να πάρω μόνο U.O.!!!!! Για τους ορθοσκοπικούς βέβαια έχω και τον 5mm και τον 6mm HD και του "βγάζω το καπέλο".. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Τάσο, είναι το παλαιό Moonfish το οποίο πουλάει και η Agena και ένα Πορτογαλικό site. Το έψαξα πολύ και βρήκα και ένα test του Sky at Night που το βγάζει καλύτερο του Nagler 31mm! Στο Cloudy Nights όλοι μου είπαν πως είναι καλούτσικο για τα λεφτά του, που λέει και ο filiatra, δηλαδή μάλλον καλό για μένα, αλλά μάλλον κακό για σένα. Το έχει ο roryt σαν Night Owl, είναι ακριβώς το ίδιο. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9783&highlight=30mmΔες το review (moonfish pdf).Ας μας πει ο roryt, 45 ευρώ το έδινε, μπορείς να το δοκιμάσεις. Πασατέμπος είναι σε σχέση με τον Nagler (1/13.333 της τιμής). moonfish_30mm_2.pdfΕίμαι και ο πρώτος; moonfish_30mm_1.pdfΠίσω σπυριάρη! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Ξέρω, είναι αυτονόητο... Δεν έχεις καταλάβει ένα πράγμα.Οσα προτείνω τα προτείνω γιατί πολύ απλά έχω κάτσει κ έχω δει μέσα απ τα προσοφθάλμια.Εχω θυσιάσει ολόκληρες βραδιές στον Πάρνωνα για να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.Δεν στηρίζομαι στην γνώμη κανενός απ το ίντερνετ.Για την ακρίβεια δεν μ ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι εκτός κ αν γνωρίζω το άτομο(κυρίως απ το φόρουμ μας).Σίγουρα όταν μιλάνε πολλοί για ένα προιών μετράει κ μπορεί να με σπρώξει στο ν αγοράσω αλλά ποτέ στο να προτείνω.Τώρα όσο αφορά τον moonfish κ το τεστ που παραθέτεις τι να πω.Στην κατηγορία optics που μας ενδιαφέρει κ περισσότερο ο nagler έχει 97% κ ο moonfish 77%.Τι να το κάνω το value for money άμα το πεδίο είναι σαν οτ-ωμ-αγ. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
takis63 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Παιδιά για τα συγκεκριμένα έχει κανείς άποψη;;; http://www.universityoptics.com/2inch.html#WS7080 Τάσο, έχω αγοράσει τα 11 & 15 σε διάσταση 1.25" και μπορώ ότι η απόδοσή τους στο f/4 S/N που είχα δεν ήταν η αναμενόμενη. Έβγαζαν πολλή κόμη σχεδόν απο το 40% του πεδίου!!! ενώ και το κοντράστ δεν ήταν και το καλύτερο. Μια βραδυά στον Πάρνωνα δεν άντεξα και δανείστηκα απο τον alepohori τον Pentax 10XW και η σύγκριση ήταν αποκαλυπτική. Στις ίδιες συνθήκες, την ίδια ώρα και με το ίδιο τηλεσκόπιο ο Pentax ήταν πολλές σκάλες ανώτερος απο τα συγκεκριμένα UO. Απλώς δεν μπορούσες να τα συγκρίνεις. Απογοητεύτηκα πολύ γιατί είχα (κι ακόμη έχω) σε υπόληψη την εταιρεία αυτή, αλλά όσα διαφημίζει για τη συγκεκριμένη σειρά προσοφθαλμίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τουλάχιστον σε γρήγορα τηλεσκόπια. Τώρα έχω πάρει και τον 38mm στις 2" και σε μια πρώτη γρήγορη δοκιμή στο C-11 ήταν καλός. Αλλά αυτό είναι f/10... Για αυτό λέμε και προτείνουμε "πράσινα" σε όσους έχουν τηλεσκόπια μικρού εστιακού λόγου. Γιατί είναι μεν ακριβά αλλά όσα λένε τα πραγματοποιούν. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Ξέρω, είναι αυτονόητο... Δεν έχεις καταλάβει ένα πράγμα.Οσα προτείνω τα προτείνω γιατί πολύ απλά έχω κάτσει κ έχω δει μέσα απ τα προσοφθάλμια.Εχω θυσιάσει ολόκληρες βραδιές στον Πάρνωνα για να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.Δεν στηρίζομαι στην γνώμη κανενός απ το ίντερνετ.Για την ακρίβεια δεν μ ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι εκτός κ αν γνωρίζω το άτομο(κυρίως απ το φόρουμ μας).Σίγουρα όταν μιλάνε πολλοί για ένα προιών μετράει κ μπορεί να με σπρώξει στο ν αγοράσω αλλά ποτέ στο να προτείνω.Τώρα όσο αφορά τον moonfish κ το τεστ που παραθέτεις τι να πω.Στην κατηγορία optics που μας ενδιαφέρει κ περισσότερο ο nagler έχει 97% κ ο moonfish 77%.Τι να το κάνω το value for money άμα το πεδίο είναι σαν οτ-ωμ-αγ. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι έχω καταλάβει και τι όχι. Εγώ νομίζω πως δεν κατάλαβες το χιούμορ μου, άρα θα πάψω να το απευθύνω σε σένα και σε όποιον άλλον δεν μπορεί να το αντιληφθεί: Vir prudens non contra ventum mingit. Δεν κατανόησες ούτε το γεγονός πως δεν προτείνω τίποτε αλλά απλώς ενημερώνω όσους προβληματίζονται γι' αυτά που προβληματίζουν και εμένα, παρ' όλο που στο εξήγησα όσο απλά γίνεται.Δεν θα πάψω όμως να επικοινωνώ και με τους υπόλοιπους, εκτός αν μου το ζητήσει ο Ανδρέας ή το θελήσω εγώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
achille66 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 το προσοφθαλμιο το εχω ενα χρονο και με το c9.25 παει γαντιδεν εχει κομη στις ακρες και το χρησιμοποιω περισσότερο απο τους baader hyperion σε 21mm και 13mmβεβαια το τηλεσκοπιο ειναι αργο (f/10) σε dobsonian μαλλον θα εχει θεμα, αλλα και παλι για τα λεφτα του ειναι κουκλικαλη επιλογή
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2010 Εγώ νομίζω πως δεν κατάλαβες το χιούμορ μου, άρα θα πάψω να το απευθύνω σε σένα και σε όποιον άλλον δεν μπορεί να το αντιληφθεί:Ε καλά δεν είναι ανάγκη να παρεξηγηθούμε.Βάλε κ εσύ μία φατσούλα σαν αυτή ρε παιδί να καταλάβω κ εγώ.Ο γραπτός λόγος έχει τις δυσκολίες του.Κ επειδή την έχω πατήσει θα συνεχίσω να απευθύνομε σ εσένα όπως κ σε κάθε άλλο μέλος του φόρουμ. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2010 Δυστυχώς, κανένας από τους μεγάλους και ευρυγώνιους προσοφθάλμιους (μεγαλύτερους από 20mm και με πεδίο 60° και πάνω) πέντε ή τεσσάρων στοιχείων δεν μπορεί να δώσει καλές εικόνες με γρήγορα νευτώνεια. Πολύ απλά δεν γίνεται με λίγα στοιχεία να διορθωθεί ο αστιγματισμός και η κόμη του προσοφθάλμιου φακού πέρα από την ευρύτερη κεντρική περιοχή του πεδίου. Ακόμη και σε φακούς που είναι κατασκευαστικά προσεγμένοι (π.χ. William Optics SWA) το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και κατώτερο των προσδοκιών ακόμη και μη απαιτητικών χρηστών.Με λίγα λόγια, όλοι οι μεγάλοι και ευρυγώνιοι φακοί 2" που κυκλοφορούν με σχεδίαση πέντε ή τεσσάρων στοιχείων είναι ακατάλληλοι για γρήγορα νευτώνεια (πρακτικά για το 99% των νευτωνείων) και προορίζονται κυρίως για καταδιοπτρικά και «αργά» διοπτρικά. Σ΄αυτά μπορούν να δώσουν όμορφα αποτελέσματα αφού ο οπτικός κώνος φωτός που εισέρχεται στους φακούς είναι στενός και δεν «δυσκολεύει» ιδιαίτερα. Σημ. Να μην ξεχνάμε ότι στα πιό γρήγορα από τα νευτώνεια δεν έχει νόημα η χρήση φακών μεγαλύτερων από περίπου 32mm γιατί τότε η κόρη εξόδου (exit-pupil) γίνεται μεγαλύτερη από τη διάμετρο της διεσταλμένης κόρης του ματιού (που είναι 6,5-7mm) με κύριο αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσληψη όλου του φωτός που βγαίνει από τον προσοφθάλμιο φακό. Επιλέον είναι πολύ αισθητή η κόμη του παραβολικού κατόπτρου. Υπάρχουν κι άλλες αρνητικές επιπτώσεις όπως ότι αρχίζει να γίνεται ενοχλητική κατά την παρατήρηση (σχεδόν ορατή) η κεντρική παρεμπόδιση - ιδίως όταν υπάρχει φωτορύπανση - αλλά και όλες οι ατέλειες του ματιού. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2010 Απόψεις για το Widescan 30mm, που είναι, νομίζω, το ίδιο με το University Optics UWA. Από ανθρώπους που πραγματικά το χρησιμοποίησαν (όπως λένε τουλάχιστον).http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Board/Eyepieces/Number/3715288/page/0/view/collapsed/sb/5/o/o/fpart/allΕγώ θα συμφωνήσω με το κινέζικο Plossl των 4mm (Celestron kit). Είναι χειρότερο και από πλαστικά Huygens ιαπωνικής ίντσας, που έχω από ένα τηλεσκόπιο- παιχνίδι του Jumbo. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα