Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
καλησπερα εχω 2 φακουσ το ενα 9mm και το αλο 25mm και θα ηθελα να πρατηρω πλανητες πιο καθαρα και πιο κοντα .και διαφορα αλλα στο διαστημα πχ νεφελωματα.βλεπω την αφροδιτη αλλα ειναι σαν μια κουκιδα.γινεται να βλεπω πιο καλα και σε μεγαλυτερη μεγενθυση.προτηνεται προσοφθαλμιο η κατι αλο.ευχαρηστω
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου skoudg :D

Δυστυχώς με την Αφροδίτη δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Έχει μεγάλη φωτεινότητα και ακόμα κι αν χρησιμοποιήσεις πλανητικά φίλτρα δεν θα υπάρξει κάποια βελτίωση. Έτσι κι αλλιώς λόγω των νεφών της δεν μπορείς να δεις κάποια δομή.

Εστιάσου καλύτερα στους υπόλοιπους πλανήτες και κυρίως στον Δία και τον Κρόνο που προσφέρουν αρκετά εντυπωσιακές εικόνες.

Για πλανητική παρατήρηση, ενδείκνυνται οι ορθοσκοπικοί προσοφθάλμιοι. Μια οικονομική και αξιόλογη αγορά από Ελλάδα, είναι οι Baader Genuine Ortho.

Για D.S.O's (Deep sky objects), υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές. θα πρέπει να κατασταλάξεις ποια είναι η επιθυμητή μεγέθυνση που θέλεις να παίρνεις αλλά και πόσα λεφτά προτίθεσαι να διαθέσεις.

Αν ο προϋπολογισμός σου είναι μικρός, ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτόσουν την αγορά ενός καλού barlow (διπλασιαστής) για να εκμεταλλευτείς τους ήδη υπάρχοντες προσοφθάλμιους.

Δημοσιεύτηκε
εκτοσ απο τον διπλασιαστη, χ2 τη λες ειναι καλος, για το δικο μου τη προτινης κατι αλο.λες να ειχα αποτελεσματα και με ενα μικροτερο προσοφθαλμιο πχ 4mm .για βοηθησε λιγο να παρω μια αποφαση γιατι με αυτα δεν ειμαι και πολυ καλος. ευχαρηστω για το ενδιαφερον.....
Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς, αν δεν γίνεις πιο συγκεκριμένος, δεν μπορούμε ούτε κι εμείς να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. :(

Διαφορετικά θα σου γράψουμε 100 άτομα, 100 διαφορετικές προτάσεις. Πιστεύεις πως θα σε βοηθήσει αυτό ή θα σε μπλέξει ακόμα περισσότερο;;;

Υποθέτοντας πως γνωρίζεις τα βασικά για τους προσοφθάλμιους ( αν όχι, ρίξε μια ματιά εδώ http://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82 ) και με τη γνώση της αίσθησης του τι σου αρέσει ήδη να βλέπεις, θα βρεις σιγά σιγά ποιες μεγεθύνσεις σου ταιριάζουν.

Δεν φθάνει ένας και μόνο προσοφθάλμιος για DSO's.

Για την πλανητική τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ορθοσκοπικός ή ένας καλός plossl 4, 5, ή 6 mm. Πόσο θα τον βολευτείς τον 4, δεν μπορώ να ξέρω.

Για DSO's.

Προτάσεις.

Α. Οικονομική. Ένας barlow 2X.

Β. Οικονομική. Ένας ζουμ. Διάβασε περισσότερα εδώ : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7308

Γ. Μεσαία. Αν δεν κάνεις κάτι από τα παραπάνω, θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 προσοφθάλμιους, για να καλύψεις το κενό μεταξύ των 9 και των 25 που ήδη έχεις.

Εδώ όμως έχεις πάμπολλες επιλογές. Από baader hyperion, από plossl διαφόρων εταιριών, vixen lvw, swa της william optics και... και... και...

Δ. Ακριβή. Εδώ πάμε πια στα καλύτερα της αγοράς που θα σου ελαφρύνουν όμως την τσέπη, κατά πολύ. televue και pentax.

Aν δεν είσαι αποφασισμένος αν σε καλύπτει αυτό το χόμπυ, ξεκίνα καλύτερα με οικονομικές λύσεις...

Δημοσιεύτηκε

Zoooooooooom! x2=Πλανήτες

Ένας zoom 24-8 (Πρόταση: Baader Hyperion Zoom), με έναν καλό Barlow 2x (Televue, Celestron Ultima, Orion Shorty θεωρούνται καλοί) θα αξιοποιήσει την μέγιστη μεγέθυνση του Nexstar ανάλογα με το seeing (ορασιμότητα; ) της στιγμής και της περιοχής. Μεγεθύνεις μέχρι εκεί που βλέπεις καλά.

Με τον barlow βλέπεις και δύσκολα διπλά άστρα, με τον zoom μόνο του κάνεις όλες τις άλλες δουλειές.

Όποια μεγέθυνση διαπιστώνεις πως σε βολεύει την αγοράζεις και σε ένα σταθερό καλό προσοφθάλμιο, όταν θέλεις και μπορείς.

Ξεκινάς με τον Barlow και τα προσοφθάλμια που ήδη έχεις και παίρνεις τον zoom αργότερα αν σε βολεύει.

Απλώς μία από τις 100 προτάσεις.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ναι έχω διαβάσει τις πληροφορίες για τα προσοφθαλμια,οσο για το Barlow x2 πιστεύω πως είναι μια καλή λύση για εμενα.εχθες παρατηρούσα τον Κρόνο όπως με είπε η κατερηνα,και έπαθα πλάκα έβλεπα τον Κρόνο βέβαια σαν μια καρφίτσα και το δαχτυλίδι από γύρο αλλά το θέαμα ήταν εντυπωσιακο ,υπάρχει περιπτώσει τον Κρόνο ας πούμε να τον δω πιο μεγάλο και καθαρα.ενταξει όχι υπερβολές αλλά πόσο μπορώ να τον δω και με τη προσοφθαλμια.ευχαρηστω για τις πληροφορίες,με εσάς που ξέρετε κάτι παραπάνω μαθαίνω και εγώ το διάστημα καλύτερα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης