Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,ειμαι νεος στο σαιτ και θα ηθελα να ρωτησω κατι

επειδη εχω προβλημα με μεση και αποφευγω να σκυβω στο συγκεκριμενο τηλεσκοπιο χρειαζεται σκυψημο για να δεις?απο που βλεπεις?υπαρχει τροπος να βλεπεις σε ορθια σταση?

Τι βαρος εχει το συγκεκριμενο?

Σας ευχαριστω

Μην βαράτε τα κουνούπια...άλλοι σας πίνουν το αίμα
Δημοσιεύτηκε
Το dobsonian 8” σίγουρα πρέπει να σκύψεις για να δις από μέσα όμως μπορείς να το βάλεις σε κάποιο τραπεζάκι για να είναι πιο ψιλό! βλέπεις από το πλάι του οπτικού σωλήνα στο επάνω μέρος. Ο οπτικός σωλήνας ζυγίζει 11κιλα όσο για την βάση δεν ξέρω πόσο ζυγίζει.
Δημοσιεύτηκε

* Ναι, θέλει σκύψιμο. Για ανθρώπους με πρόβλημα μέσης υπάρχει μεγάλη καταπόνηση. Ελάχιστοι βολεύονται να παρατηρούν καθιστοί. Αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να το γνωρίζεις.

* Δες αυτή τη φωτογραφία για παράδειγμα. http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=8107. Ο προσοφθάλμιος είναι από την πλευρά του Θέμη (το παιδί που είναι στη φώτο). Υπολόγισε δηλαδή πως είναι περίπου στο ύψος της βάσης του ερευνητή (το μαύρο μεταλλικό που είναι κάθετο στο σωλήνα).

* Όπως είπε και ο Adams μπορείς να κατασκευάσεις κάποιο ειδικό τραπεζάκι, μια στιβαρή κατασκευή για να μη σου γυρίσει τούμπα με το πρώτο αεράκι και να είναι προσαρμοσμένο στο ύψος σου.

* Το βάρος της βάσης πρέπει να είναι γύρω στα 15 κιλά. Ίσως και λίγο παραπάνω (για το παλιό skywatcher, δεν γνωρίζω για άλλα μοντέλα).

Δημοσιεύτηκε
στη φωτο βλεπω οτι ειναι παραληλο με την βαση και οχι καθετο,καθετο ισως να βοηθουσε καπως...με λιγο σηκωμα στο υψος του ματιου
Δημοσιεύτηκε

Μίλησα για τη βάση του ερευνητή, όχι τη βάση του τηλεσκοπίου.

Άστο, δες μια φώτο εδώ από ένα μεγαλύτερο ντομπ αλλά είναι περίπου το ίδιο (πιο χαμηλό το 8 ιντσο).

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=9362

Για το παιδάκι που κοιτάει, το ύψος είναι μια χαρά. Ο κύριος που το κρατάει με τη λευκή μπλούζα, φαντάσου πόσο πρέπει να σκύψει για να δει. Και δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο ψάχνοντας με τον ερευνητή να βρεις το στόχο. Εκεί σου φεύγει η μέση.

Προσπάθησε λίγο να το φανταστείς συνδυάζοντας τις 2 φώτο.

Δημοσιεύτηκε

σε ευχαριστω Κατερινα,καταλαβα οτι δεν θα με βολεψει καθολου δυστιχως

ετσι και σκυψω σε αυτη την θεση μετα θα θελω βαση και για μενα :P

Δημοσιεύτηκε
Εγω εχω βρει πολυ βολικο ενα τραπεζακι απο τα ΙΚΕΑ που κανει μονο 10 ευρω και φερνει το τηλεσκοπιο σε τετοιο υψος ωστε να μπορεις να βλεπεις και στο ζενιθ αλλα και σχετικα χαμηλα χωρις ουτε να τεντωνεσαι ή να καμπουριαζεις και να σε πιανει πλατη μετα. Τωρα αυτο εξαρταται και απο το υψος σου...

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε
ακριβώς το ίδιο τραπεζάκι χρησιμοποιώ και εγώ!! και μου κάνει μια χαρά! Έχω ύψος 1,84!! Και βέβαια τα πόδια κόβονται και μοντάρονται πανεύκολα για όποιο ύψος θέλετε!
Δημοσιεύτηκε
ακριβώς το ίδιο τραπεζάκι χρησιμοποιώ και εγώ!! και μου κάνει μια χαρά! Έχω ύψος 1,84!! Και βέβαια τα πόδια κόβονται και μοντάρονται πανεύκολα για όποιο ύψος θέλετε!

Εμ βεβαια! Μια βολτα απο τον Προκρουστη και καθαρισες, γλιτωνεις και το πιασιμο στην πλατη(εχουν προοδευσει και τα τεχνητα μελη)!

:P

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης