giannhss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Προσφατα αποκτησα ενα az3 90mm,εχω ηδη δει πολυ ομορφα πραγματα,οπως το νεφελωμα του Ωριωνα,τις πλειαδες,τον Σειριο..Θα ηθελα να μαθω μεχρι τι μπορω να δω με αυτο το τηλεσκοπιο.π.χ μπορω να δω τα δαχτυλιδια του Κρονου?Ευχαριστω!
DrChaos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Βεβαίως και μπορείς να δείς τον κρόνο με το τηλεσκόπιό σου! Αν ο καιρός το επιτρέψει σήμερα κατά τις 12 θα τον βρεις νοτιοανατολικά γύρω στις 120 μοίρες και γύρω στις 20 μοίρες ύψος την ώρα που ανατέλει η σελήνη, στον αστερισμό της παρθένου. Βρες τον πρώτα με το προσοφθάλμιο 25mm , κέντραρε στο οπτικό σου πεδίο και βάλε το 10mm που δίνει μεγάλη μεγέθυνση (90Χ) για να δείς και το δαχτυλίδι του.Φέτος ο δακτύλιος είναι σε μικρή κλίση (τώρα είναι 4 μοίρες) οπότε είναι λιγότερο εντυπωσιακός. Αν είσαι νυχτερινός τύπος μετά από λίγες ώρες η σελήνη θα είναι σε καλό ύψος για παρατήρηση. Κατέβασε το stellarium από εδώ www.stellarium.org για να βλέπεις κάθε μέρα και ώρα τι μπορείς να δεις στον ουρανό. Εδώ http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=sky βλέπεις κάθε εβδομάδα τι "παίζει" στον νυχτερινό ουρανό. Γράψου στο newsletter για να στο στέλνουν email κάθε εβδομάδα. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη διάβασε αυτό το βιβλίο για υα πρώτα σου βήματα στην ερασιτεχνική αστρονομία http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598. Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται που θα είναι ο κρόνος την ώρα που σου είπα (από το stellarium)Στην πρώτη φαίνεται πως θα δεις τον κρόνο (πάνω κάτω) με το τηλεσκόπιό σου You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
DrChaos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2010 Βέβαια όλα αυτά ισχύουν αν είσαι Παριζιάνος γιατί υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες οι ρυθμίσεις του stellarium στον υπολογιστή μου γύρισαν στις προεπιλογές ! Με συγχωρείς αν σε ταλαιπώρησα άδικα!Αυτά τα μηχανήματα είναι του διαόλου τα έλεγε η γιαγιά μου! You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
giannhss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 το παλεψα και εγω το stellarium αλλα δεν..Σ'ευχαριστω παντος για ολα τα αλλα!
DrChaos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Κάτσε κάτσε μην βιάζεσαι να απογοητευθείς! Τι εννοείς το πάλεψες αλλά δεν; Κατά λάθος είχα ξεχάσει να αλλάξω τις ρυθμίσεις και μου έδειχνε τον ουρανό όπως θα φαινόταν από το Παρίσι και όχι από Αθήνα, δεν έγινε τπτ τραγικό. Εσύ τι πρόβλημα είχες, τι δεν καταλαβαίνεις, να το λύσουμε βρε παιδί μου, εδώ λύνονται άλλα κι άλλα στο φόρουμ, στα απλά θα κολλήσουμε? You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
giannhss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 το κατεβασα και προσπαθω να το τρεξω αλλα μου κανει κατι κολπα..ειμαι ψιλο ασχετος απο αυτα αλλα το παλευω!
giannhss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Τελικα ολα καλα,αλλα και εγω στο Παρισι βρεθηκα!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Τελικα ολα καλα,αλλα και εγω στο Παρισι βρεθηκα! Είναι η εξ ορισμού πόλη του προγράμματος. Αλλάζει με το F6.Ελέγχετε κάθε φορά την πόλη (αναγράφεται στην οριζόντια εργαλειοθήκη, αριστερά, με την μορφή: Γη, Paris, 27m) γιατί μερικές φορές επιστρέφει στις αρχικές ρυθμίσεις. Φαίνεται πως: "Το πρόγραμμα αυτό είχεν ορίσει, μοναδικό μες στη ζωή του ιδανικό να πάει στο Παρίσι", όπως έκανε και ο συμπαθής μικροαστός του Ορέστη Λάσκου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
DrChaos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Μάλλον η αγαπημένη ταινία του δημιουργού του προγράμματος είναι η Καζαμπλάνκα. ΥΓ Έπρεπε να δείτε τη φάτσα μου χθες το βράδυ όταν γυριζα στο σπίτι μου κατά τις 12 όταν συνειδητοποίησα ότι η σελήνη αντί να ανατέλει εκείνη την ώρα ήταν φάτσα φόρα αρκετά πάνω από τον Υμμητό... πάει τον έκαψα λέω τον άνθρωπο θα μπω στο φόρουμ και θα δω το τηλεσκόπιο του στις αγγελίες! You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
giannhss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2010 Σημερα ειδα τον πρωτο μου πλανητη,και αυτο χαρη σε σενα και το stellarium..αποκλειεται να δεις το τηλεσκοπιο σε αγγελια.Σ'ευχαριστω!
DrChaos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2010 Χαίρομαι που βοήθησα φίλε μου! Καλές παρατηρήσεις! You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred. Woody Allen
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα