HristosGe Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Θέλω κι εγώ να έρθω αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα τα καταφέρω λόγω απόστασης. Αν έρθω θα κάνω κάμπινγκ οπότε δεν τίθεται θέμα διαμονής. Θα πρέπει να ενημερώσω κάποιον, να πάρω κάποιο τηλέφωνο, να στείλω και εγώ αίτηση συμμετοχής και ας είναι αβέβαιο; Τι είναι πιο βολικό για εσάς;
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Το καλύτερο είναι να μας στείλεις δήλωση συμμετοχής. Αν δεν είσαι βέβαιος τώρα μπορείς να το κάνεις αργότερα όταν θα ξέρεις καλύτερα. Αν τελικά στείλεις δήλωση και δεν έρθεις δε χάθηκε ο κόσμος αν και καλό είναι να ειδοποιήσεις. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
HristosGe Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Εντάξει τότε, πιστεύω μέχρι 20 ιούνη να έχω αποφασίσει. Θα στείλω λοιπόν τότε, και αν τελικά δεν έρθω απ'ότι θυμάμαι υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας, οπότε θα ενημερώσω. Ευχαριστώ!
Makis Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2010 Γειά χαρά παιδιά.Έχω δηλώσει ήδη συμμετοχή εδώ και αρκετό καιρό και θέλω να συγχάρωκαι τους δύο συλλόγους που την οργανώνουν. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
tasco Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2010 και εγω θα ερθω τελικα!!(την προηγουμενη φορα στο Καλλιδρομο αν και ηταν η πρωτη μου φορα που πηγα ετσι σε οργανωμενη εξορμηση, ηταν πολυ ωραια!!..Πιστευω οτι φετος θα ειναι ακομα καλυτερα)
eirhnh Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2010 Και εγω θα ερθω! αξιζει για καποιον που εχει την δυνατοτητα! συγχαρητηρια στους διοργανωτες που προωθουν με τον καλυτερο τροπο την ερασιτεχνικη αστρονομια!! Θα ειναι μια ωραια εμπειρια για ολους μας και με την ανταλλαγη αποψεων θα μαθουμε πολλα!! Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Ο δρόμος είναι άσφαλτος μέχρι και το καταφύγιο παιδιά; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Μέχρι 200 μέτρα πριν! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Orion_kat Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Ειμαι φοιτητρια,και μολις εμαθα για την αστροσυναντηση.θελω πολυ να συμμετεχω,εχω και καποια επικοινωνια με τους ανθρωπους του Ωριωνα στην Πατρα, το προβλημα ειναι ομως οτι λογω εξεταστικης δεν ξερω αν θα μπορεσω να βρω εγκαιρως παρεα.γινεται να δηλωσω συμμετοχη κ ας μην ειναι βεβαιη η συμμετοχη μου?και μεχρι ποτε θα ηταν καλο να δηλωσω, μηπως εχω το περιθωριο να κανω μια μικρη προπαγανδα?? These Days The Stars Seem Out Of Reach
ΙΑΝΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2010 Ναι γίνεται, απλά εάν δεν καταφέρεις να έρθεις φρόντισε να ενημερώσεις έγκαιρα τους διοργανωτές. Καλό θα ήταν να δηλώσεις συμμετοχή το αργότερο μέχρι και 15 ημέρες πρίν. The stars that have most glory, have no rest.www.spartastronomy.gr
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2010 Αγαπητοί φίλοι, Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την 4η πανελλήνια εξόρμηση ερασιτεχνών αστρονόμων. Οι ετοιμασίες από τους διοργανωτές συνεχίζονται πυρετωδώς και σύντομα όλα θα είναι έτοιμα για να υποδεχτούμε εκατοντάδες ερασιτέχνες αστρονόμους από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε πλέον να βρείτε το λεπτομερές πρόγραμμα της εξόρμησης. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι πρακτικά εργαστήρια, μαθήματα ουρανογραφίας αλλά και πεζοπορία στα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα. Επιπλέον, με χαρά ανακοινώνουμε την παρουσία δύο εκλεκτών προσκεκλημένων καθώς στα πλαίσια της εξόρμησης θα δοθούν δύο ομιλίες από τους καθηγητές αστροφυσικής κ.κ. Παναγιώτη Νιάρχο και Κανάρη Τσίγκανο. Καλούμε όλους τους φίλους της αστρονομίας να δώσουν το παρόν στην εξόρμηση. Για να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα για κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά ή εναλλακτικά συμπληρώνοντας στις σημειώσεις ποιοι άλλοι σας συνοδεύουν. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή και την άφιξή σας. Με τιμή,Η οργανωτική επιτροπή «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
quendi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 Εκ μέρους της οργανωτικής ιδού και η αφίσα της εξόρμησης! Αφίσα 4ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 Sounds like a lot of fun. Perhaps I'll be able to make it. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2010 Fred, you are very welcome! Please fill and submit a participant's registration form that you will find at: http://www.astroexormisi2010.gr/participationform/participationform.html For more info please visit http://www.astroexormisi2010.gr/english.html PS: Perhaps you could even bring along some of your meteorites, so that the public can have a close look. If you think this is worth the trouble (I am sure this would bring great excitement to the star party) you could also send an e-mail to the organizing committee info@astroexormisi2010.gr in order to sort things out. Vagelis Tsamisorg. comm. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Έλεγα ότι δε θα μπορέσω λόγω διαφόρων προσωπικών δυσκολιών, ωστόσο κάθε μέρα που περνά ψήνομαι παραπάνω.Το μόνο που θέλω να πω, σε όσους δεν έχουν πάει, είναι ...να πάτε!Πηγαίνετε ακόμη και δίχως να γνωρίζετε κανέναν εκεί, ακόμα και μόνοι.Με ή και χωρίς τηλεσκόπιο! Μόνο απαραίτητο εφόδιο είναι η αγάπη για τον ουρανό. Η περυσινή μου εμπειρία ήταν εκπληκτική. Και δεν ήταν σε καμμία περίπτωση γεγονός όπως αυτό! Πέραν των ουράνιων θεαμάτων, το μεγαλύτερο "αξιοθέατο" ήταν η φιλοξενία των ανθρώπων. Μην το σκέφτεστε καν. Βουρ! Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Απο την σημερινη Απογευματινη .... http://pegasusastro.com/
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 την συγκεκριμενη σελιδα μπορειτε να την κατεβασε και απο το σιτε της απογευματινης απλα πρεπει να γραφτειτε δωρεαν μελος και να ψαξετε το σημερινο φυλλο. υγ. μηπως χτυπησε ο δαιμονας την τυπογραφιας και οι αστερισμοι εγιναν αστερισκοι; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
quendi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Ευχαριστούμε τον Κώστα Καντούνη και την Απογευματινή για το πολύ καλό και εκτενές αφιέρωμα! Πράγματι ο δαίμονας του τυπογραφείου ξαναχτύπησε με τους αστερίσκους αλλά δεν πειράζει! Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2010 Οι πληροφορίες λένε ότι μαζεύεται καλός κόσμος. Ε αει στα κομμάτια.Θα φορτώσω την κιθάρα αντί του dob και θα έρθω. Αυτός ο μορφονιός στη μέση της φωτογραφίας ποιος είναι άραγε; Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 ο λευκός νάνος του φορούμ...μπορεί να είναι εκεί...με τον ασήμαντο εξοπλισμό του αλλά δεν πειράζει..κανένας δεν είναι τέλοιος... παρεμπιπτόντως έχω ένα κόμπλεξ με τον εξοπλισμό μου για την συγκεκριμένη συμάζοξη... And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 ο λευκός νάνος του φορούμ...μπορεί να είναι εκεί...με τον ασήμαντο εξοπλισμό του αλλά δεν πειράζει..κανένας δεν είναι τέλοιος... παρεμπιπτόντως έχω ένα κόμπλεξ με τον εξοπλισμό μου για την συγκεκριμένη συμάζοξη...Μην έχεις καθόλου τέτοια ανησυχία. Στον Πάρνωνα δεν πάμε για να κάνουμε επίδειξη του εξοπλισμού και να ανταγωνιστούμε για το ποιος έχει τι. Βασικά πάμε για να περάσουμε καλά, να γνωριστούμε και να χαρούμε το χόμπυ μας. Επιπλέον, θα συμμετέχουν πολλοί φίλοι που είτε έχουν πολύ μικρή ή καθόλου εμπειρία από αστροεξορμήσεις, είτε δεν έχουν καν τηλεσκόπιο.Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, και όλοι μας θα προσπαθήσουμε να τους δείξουμε ένα-δυο πράγματα και να απαντήσουμε σε απορίες και ερωτήσεις τους. Επομένως ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, με τον όποιο εξοπλισμό διαθέτει. Κι εσύ επίσης! https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2010 Ανακοίνωση από την οργανωτική: Αγαπητοί φίλοι, Βρισκόμαστε μερικές εβδομάδες πριν την εξόρμηση και θα θέλαμε να σαςεπιστήσουμε την προσοχή σε μερικά πρακτικά θέματα που αφορούν τη συμμετοχή σας. α. Σε περίπτωση που έχετε κάνει δήλωση συμμετοχής μόνο για ένα άτομο ενώ θα έρθουν περισσότερα, παρακαλούμε είτε να κάνετε δηλώσεις συμμετοχής και για τους υπόλοιπους είτε να μας ειδοποιήσετε με email. Επίσης ειδοποιήστε μας και σε περίπτωση μη συμμετοχής σας. β. Παρακαλούμε να είστε ενημερωμένοι για τους κανόνες που ισχύουν σε μια αστρονομική εξόρμηση (μπορείτε να τους βρείτε στο site μας) και ιδίως όσον αφορά το φωτισμό αλλά και στο ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς. Σχετικά με το φωτισμό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε προμηθευτεί έναν κόκκινο φακό. Αν δεν έχετε, μπορείτε εύκολα να κατασκευάσετε έναν βάζοντας σκούρα κόκκινη ζελατίνα, διαθέσιμη σε κάθε βιβλιοπωλείο, σε έναν κανονικό φακό. Επίσης, φροντίστε να μην προκαλείται όχληση από τα εσωτερικά φώτα του αυτοκινήτου τα οποία είτε μπορούν να απενεργοποιηθούν (φώτα καμπίνας) είτε να μετατραπούν σε κόκκινα με τη χρήση της ζελατίνας (φώτα πορτ-μπαγκάζ). γ. Για την άνετη διαμονή σας προτείνουμε να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό για το χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος παρατήρησης βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων οπότε καλό είναι να έχετε πολύ ζεστά ρούχα για τη νύχτα καθώς και εντομοαπωθητικά ενώ την ημέρα το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό είναι απαραίτητα. Επίσης, θα διευκολυνθεί ιδιαίτερα η διαμονή σας αν φέρετε φορητές πτυσσόμενες καρέκλες και τραπεζάκι κάτι που προτείνουμε οπωσδήποτε, σακούλες σκουπιδιών για τη διατήρηση καθαριότητας στο δάσος και προαιρετικά πεζοπορικό εξοπλισμό αν συμμετάσχετε στην πεζοπορία της Κυριακής. δ. Παρακαλούμε η άφιξή σας είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο να είναι έγκαιρη και πριν την έναρξη της νυχτερινής παρατήρησης. Οι μετακινήσεις των αυτοκινήτων μετά την έναρξη των παρατηρήσεων θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες και πάντα με συνεννόηση με τους οργανωτές για τη μικρότερη δυνατή όχληση στους παρατηρητές. Οι μακρινοί ταξιδιώτες μπορούν, κατόπιν επικοινωνίας με την οργανωτική, να προσέλθουν από την Πέμπτη ωστόσο την ημέρα αυτή δε θα υπάρχει καμία παροχή από τους διοργανωτές. ε. Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή το βράδυ θα παρασχεθεί δωρεάν πρόχειρο δείπνο (σάντουιτς) ενώ το Σάββατο βράδυ δωρεάν πλήρες δείπνο. Για τα μεσημεριανά γεύματα μπορείτε είτε να γευματίσετε σε κάποιο από τα κοντινά χωριά είτε να έχετε προμηθευθεί φαγητό από πριν. Σχετικά με το νερό, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει πηγή κοντά στο χώρο ωστόσο θα διευκολυνθείτε αν έχετε προμηθευτεί κάποιο παγούρι ή άλλο δοχείο.Θα επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί σας σύντομα για τα τελευταία νέα και τις τελευταίες οδηγίες. Με τιμή, Η οργανωτική επιτροπή της 4ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων http://www.astroexormisi2010.gr/ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 ο λευκός νάνος του φορούμ...μπορεί να είναι εκεί...με τον ασήμαντο εξοπλισμό του αλλά δεν πειράζει..κανένας δεν είναι τέλοιος... παρεμπιπτόντως έχω ένα κόμπλεξ με τον εξοπλισμό μου για την συγκεκριμένη συμάζοξη...Μην έχεις καθόλου τέτοια ανησυχία. Στον Πάρνωνα δεν πάμε για να κάνουμε επίδειξη του εξοπλισμού και να ανταγωνιστούμε για το ποιος έχει τι. Βασικά πάμε για να περάσουμε καλά, να γνωριστούμε και να χαρούμε το χόμπυ μας. Επιπλέον, θα συμμετέχουν πολλοί φίλοι που είτε έχουν πολύ μικρή ή καθόλου εμπειρία από αστροεξορμήσεις, είτε δεν έχουν καν τηλεσκόπιο.Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, και όλοι μας θα προσπαθήσουμε να τους δείξουμε ένα-δυο πράγματα και να απαντήσουμε σε απορίες και ερωτήσεις τους. Επομένως ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, με τον όποιο εξοπλισμό διαθέτει. Κι εσύ επίσης! Ευχαριστώ...Επίσης θα είναι η πρώτη εξορμηση μου και είμαι αρκετά ενθουσιασμένος!αν πάνε όλα καλά θα πούμε εκεί! And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Φαρμακόπουλος Αντώνης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, θα είναι διαθέσιμο για αγορά το αναμνηστικό μπλουζάκι της εξόρμησης. Τα μπλουζάκια θα είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα και σε όλα τα μεγέθη ! Το σχέδιο μπορείτε να το δείτε παρακάτω: Eκ της Οργανωτικής Επιτροπής http://www.Astrofarma.grhttp://www.SpartAstronomy.gr
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2010 Να κάνω μία μικρη ερώτηση οι δηλώσεις συμμετοχεις έχουν κάποια ημερομηνία λήξης;θα έρθω με λαό πίσω μου And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα