Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά.Υπάρχει η δυνατότητα να μου το φέρει φίλος από Αμερική.Τι να πάρω Barlow ή Powermate;Έχω ένα νευτώνιο Skywatcher 6'' F 750 f/5 σε EQ3-2 χωρίς οδήγηση και δεν καίγομαι για αστροφωτογράφηση,μόνο παρατήρηση.Εκτός από τη διαφορά της τιμής που είμαι ενήμερος υπάρχει διαφορά και στην ποιότητα;

Ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Η Televue πιστεύει πως υπάρχει διαφορά στην ποιότητα, εξ ου και η διαφορά στην τιμή.

Έχω μόνο τον Powermate και μπορώ να πω πως είναι εξαιρετικός. Δεν υποβαθμίζει αντιληπτά την εικόνα, όπως κάνει ένας Barlow που έχω (όχι TV όμως). Συγκεκριμένα, ο Barlow μου βγάζει παράπλευρο χρώμα και αστιγματισμό με μικρά εστιακά μήκη, ενώ ο PM όχι.

Ο Powermate αναδιατάσσει την γωνία με την οποία προσπίπτει το φως και έτσι είναι σαν να μην υπάρχει.

Ούτως ή άλλως θα σου έλεγα να πάρεις τον PM για 2 ακόμη λόγους.

1. Είναι ευκαιρία να κερδίσεις χρήματα, καθώς ο PM είναι σημαντικά ακριβότερος. Αν θέλεις TV Barlow τον βρίσκεις ευκολότερα. Πρόσφατα πχ υπήρχαν 2 στις μικρές αγγελίες στα 70-80 Ευρώ και ένας Celestron Ultima, που θεωρείται ισάξιος, πάλι στα 80. Ενώ ο PM πωλείται ακριβότερα και σπανιότερα (αλλά εγώ ήμουν τυχερός και πήρα έναν).

2. Έχεις μικρό εστιακό λόγο, άρα τα 2.5x θα είναι καλύτερα από τα 2x.

Σε όλα τα reviews που γνωρίζω, οι PM θεωρούνται καλύτεροι από οποιονδήποτε Barlow, ακόμη και της TV. Αυτό πιστεύει και ο θείος Al και τον χρεώνει διπλάσια τιμή!

Μιας και εχεις 6'' τηλεσκοπιο θα προτεινα barlow 2x (σημειωση οι powermate ειναι και αυτοι barlow)

O PM είναι κάτι σαν Barlow+. Έχει έναν θετικό φακό πεδίου ακόμη σε σχέση με τον barlow.

Μπορείτε να δείτε τις διαφορές εδώ: http://www.televue.com/engine/page.asp?ID=42

Στην πράξη, όταν βλέπω τον Barlow από τις δύο πλευρές του φακού, η εικόνα δεν αλλάζει σημαντικά.

Αντιθέτως, ενώ ο Powermate έχει έναν μικρό φακό προς τον αντικειμενικό, όταν τον κοιτάζεις από την άλλη πλευρά, βλέπεις έναν μεγαλύτερο φακό και μια μεγεθυμένη εικόνα, η οποία για κάποιον παράξενο λόγο είναι σαν εστιασμένη, σε όποια απόσταση και να τον βάλεις από το μάτι σου. Το έχω δει πολλές φορές διότι μου φαίνεται μαγικό και συναρπαστικό.

Υπ' όψιν, έχω (αδίκως) την φήμη του αντι-Televue. Δεν μπορώ να βρω όμως τίποτε αρνητικό στον Powermate. Θα τον άλλαζα μόνο με τον Powermate 2'' 2x.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο..Κώστηδες για τις άμεσες απαντήσεις σας.Μάλλον θα κλίνω προς Powermate 1,25''

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης