Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σας παιδια,

ολοι οι αστροφιλοι μου, μου λεν' πως οι Canon D-SLR ειναι προτιμοτερες για αστροφωτογραφιση παρα των Nikon, ομως κανεις τους δε μου λεει τον λογο. Εσεις μπορειετε, χεχε; :?:

Και επισης θελω να μαθω τι γινεται με τις CCD για αστροφωτογραφιση και μονον, ξερετε, τις "σκετες", μονον ο αισθητηρας.

Ευχαριστω που με διαβασατε,

Ιωσηφ

Οσο κι αν προσπαθουμε, ποτε δε θα μπορεσουμε να δουμε πιο μακρια το συμπαν....
Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς γιατί η Canon είναι η πλειοψηφία, οπότε όλα τα αξεσουάρ, t-ring κλπ. κλπ. είναι εύκολο να τα βρεις. Αυτό προφανώς έχει οδηγήσει την Canon να προσέχει κάποια χαρακτηριστικά στα μοντέλα της που να τα κάνουν ελκυστικά για αστροφωτογραφία, αλλά δεν θα ορκιζόμουν ότι είναι καλύτερη. Οπότε, αν θες να πάρεις DSLR για αστροφωτογράφηση, και καταλήξεις να πάρεις Canon, δεν θα σου πει κανείς τί πήγες και έκανες.

Αν έχεις προτίμηση σε κάποια άλλη εταιρία και το τηλεσκόπιό σου είναι από Celestron ή Meade (που κάνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις) δεν αποκλείεται να βρεις διάφορα αξεσουάρ. Ειδικά κάποια μοντέλα τηλεσκοπίων είναι κοινά για αρκετές εταιρίες, μιας και φτιάχνονται από την ίδια εταιρία στην κίνα, οπότε κι εκεί μπορεί να είσαι τυχερός. Δεν θα με εξέπληττε αν υπήρχαν όλα τα T-Ring για το Skywatcher 8" Dobsonian.

Από ό,τι έχω καταλάβει, η Canon στην αστροφωτογραφία είναι σαν να αγοράζεις υπολογιστή με Windows μέσα.

Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Διάβασε αυτό το thread:

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/3672823/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1

Γενικότερα, η DSLR σε βάζει σε μικρότερο ρίσκο απο μια ccd εφόσον αν δεν σου βγεί το hobby της αστροφωτογραφίας σου μένει για επίγεια χρήση.

Σε αποτελεσματικότητα όμως, η ccd είναι καθαρά η "ορθόδοξη" μέθοδος απεικόνησης ενός αστρονομικού στόχου.

Έχει λιγότερο θόρυβο ως ψυχώμενη, καλύτερο λόγο σήμα/θόρυβο και η επεξεργασία είνα πιο εύκολη.

Αυτά γιατί η dslr είναι σχεδιασμένη για επίγεια χρήση και μικρούς χρόνους έκθεση, ενώ η ccd για αστρονομική χρήση και μεγάλους χρόνους έκθεσης.

Το μειονέκτημα της ccd είναι ότι πληρώνεις ακριβότερα την ανάλυση, αλλά κερδίζεις στα υπόλοιπα.

IK Observing System
Δημοσιεύτηκε

Nikon ; Τι ειναι αυτο ; κάτι φακούς ξέρω, βγάζει και σώματα :D ;

Χωρις αστεια, οι λόγοι ειναι απλοι: χαμηλός θορυβος στις Canon, backfocus Nikon που δεν επιτρεπει ευκολα φακους απο αλλες μαρκες και - το ποιο σοβαρο απο όλα - εσωτερική επεξεργασία αποθορυβοποιησης μεσα στις Nikon , πανω στα raw με αποτελεσμα να σου τρωει τα αστρα. Ψαξτε για το λεγόμενο mode 3 στο site του Convigton. Δεν ξερω αν τα πραγματα αλλάξαν στις ποιο καινουργιες αλλά αμφιβάλω.

Και ενώ η Canon εχει ανταποκριθει στην αγορα των αστροφωτογράφων (πχ η 20Da), η Nikon εχει ποιήσει την νυσαν (κοινώς μας εχει γραμμένους)

Αυτα.

Δημοσιεύτηκε
Σκεφτομαι να αγορασω μια Nikon για επιγεια φωτογραφια, μετα απο αυτα που μου ειπατε ειναι καλες σαν φωτογραφικες; ή να παρω Canon γιατι θα ειναι καλυτερη και στα επιγεια;
Δημοσιεύτηκε
ok thanx, ειμαι λιγο αγχωμενος τωρα γι αυτο, επειδη θελω καλο μηχανημα, δεν σκεφτομαι για αστροφωτογραφιση βεβαια απλως καλο θα ηταν να ειχα μια εικονα :D
Δημοσιεύτηκε
Θα σου έλεγα να ριξεις μια ματια στο www.astropix.com/HTML/I_ASTROP/NIK_CAN.HTM

Kι ο πιό μακρύς δρόμος αρχίζει με ένα απλό βήμα.

www.flickr.com/photos/athlos/

Δημοσιεύτηκε
ok thanx, ειμαι λιγο αγχωμενος τωρα γι αυτο, επειδη θελω καλο μηχανημα, δεν σκεφτομαι για αστροφωτογραφιση βεβαια απλως καλο θα ηταν να ειχα μια εικονα :D

Απλά θα έλεγα να δεις τι διαφορά υπάρχει σε αντίστιχους φακούς (γενικά εξοπλισμό) & να αποφασίσεις σε ποιο κλάδο θα κολήσεις μια & κατά 90% θα σε δεσμεύει ο εξοπλισμός σου, εκτός αν έχεις λευτά για πέταμα & παλατσάρεις μεταξύ Canon & Nikon.

Εγώ απλά Κανονάκιας.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
thnx ρε παιδια.... ξερεις κανενας απο κλασικη φωτογραφια (οχι αστροφωτογραφιση ενοω, δεν ξερω πως να το πω αλλιως :lol: ) να μου πει; διοτι δεν μπορω να βρω καποιο forum στο net με τετοιο θεμα
Δημοσιεύτηκε

Ιωσήφ δες και εδώ: www.photoeidolo.gr

Εδώ θα βρεις το βιβλίο (e-book) του Τάσου Σχίζα - Η τεχνική της αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας.

Την ηλεκτρονική έκδοση σε pdf τη διαθέτει δωρεάν.

Δημοσιεύτηκε

Στο www.dpgr.gr οπως αναφαιρεται και παραπνω θα βρεις απαντησεις.

Εγω το μονο που εχω να σου πω ειναι πριν παρεις οτιδηποτε να πιασεις τη μηχανη στο χερι σου, να σκεφτεις τι φωτογραφιες θα βγαζεις για να δεις τι φακο χρειαζεσαι και ποια εταιρια εχει αυτον τον φακο σε καλη τιμη..... και τελος μη τρελαθεις με τα τεχνολογικα του στιλ αυτη εχει την ταδε ρυθμιση ενω η αλλη οχι..... στη φωτογραφια παιζει ρολο το ματι σου και ο φακος....!

''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης