octans Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2010 Καλημέρα σας.Πριν ακόμα ασχοληθώ με την παρακολούθηση του Ουρανού, η ιδέα της εξερεύνησής του με ενθουσίαζε. Καιρό τώρα προσπαθώ να μαζεύω παλαιά και σπάνια βιβλία. Από τις πρώτες μου επιλογές είναι τα δύο βιβλία που σας παρουσιάζω τα οποία τα βρήκα με μεγάλη δυσκολία στο βιβλιοπολείο της Εστίας και στην Πολιτεία (Αθήνα). Είναι απλά αρκετά, αλλα εμβαθύνουν και λίγο.Θα σας πρότεινα να τα ψαξετε και εσείς, καθως όπως και σε άλλο θέμα, οι συντροφοί μας τα βρήσκουν πολύ ενδιαφέροντα και είναι μια καλή αρχή για αυτές - αυτούς...
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2010 πολυ καλο!!!αλλα νομιζω οτι ειναι καπως δυσκολα να βρθοευν τετοια βιβλια πλεον... stargazeshots.com
octans Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2010 Το μεν πρώτο έχει 160 σελιδες (σε Α4 χωράνε δύο σελίδες) και έναν χάρτη ουρανού (διστάσεις Α3 και λίγο πιο πλατύ).Το δε δεύτερο έχει 964 σελίδες.... και έχει αρκετές πληροφορίες για τα άστρα... (τουλάχιστον για εμένα που είμαι αρχάριος). Το συνημμένο παράδειγμα είναι σχετικά μικρό αφου σε κάποιους άλλους αστερισμούς έχει αφιερωμένες πάνω απο 20-30 σελίδες. Όποιος ενδιαφέρεται να τα φωτοτυπίσει ας μου πει.. Τυπικό παράδειγμα παρουσίασης.
Canopus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Το βιβλίο στην 1η φωτογραφία είναι κατ'εμέ μακράν το καλύτερο ελληνικό βιβλίο αστρονομίας που βγήκε ποτέ. Το "μυθολογικό" κομμάτι του βιβλίου είναι βέβαια πιστή σχεδόν μετάφραση του "star names: their lore and meaning", αλλά έχει και ένα πολύ καλό "παρατηρησιακό" κομμάτι σε κάθε αστερισμό, που λέει ποια διπλά αστέρα, σμήνη, νεφελώματα, γαλαξίες κλπ. αξίζει κάποιος να δει. Κάτι σαν μια ελληνική έκδοση του Burnham's Celestial Handbook, δηλαδή, με πολλά μυθολογικά στοιχεία. Με έναν καλό άτλαντα μαζί είναι φοβερός συνδυασμός Μου φαίνεται στην "Πολιτεία" που ανέφερες μπορεί να βρει κανένας 1-2 κομμάτια (και εγώ το έψαχνα πολλά χρόνια και τελικά το βρήκα εκεί ) Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2010 Το είχα παραγγείλει πριν αρκετό βέβαια καιρό από Πρωτοπορία και δεν υπήρχε πρόβλημα. Από όσο ξέρω υπάρχει ακόμα
Constantinos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 α) «Ὅπως ὅλαι αἱ Φυσικαί Ἐπιστῆμαι, οὓτω καί ἡ Ἀστρονομία μητέρα ἒχει τήν παρατήρησιν.»ΣΤΑΥΡΟΥ Μ. ΠΛΑΚΙΔΟΥ«Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ» β)«Ἡ πλήρης γνῶσις τῆς ούρανογραφίας ἀποτελεῖ τό πρῶτον σοβαρόν βῆμα, ὃταν πρόκειται να ἐπιδοθῆ κανείς εἰς τήν συστηματικήν μελέτην τοῦ οὑρανοῦ ἀλλά καί χρήσιμον συμπλήρωμα τῆς ἐγκυκλοπαιδικῆς μορφώσεως παντός ἀνθρώπου, ἰδίως κατά την σύγχρονον διαστημικήν ἐποχήν.»ΣΤΑΥΡΟΥ Μ ΠΛΑΚΙΔΟΥ«Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ» {Το "μυθολογικό" κομμάτι του βιβλίου είναι βέβαια πιστή σχεδόν μετάφραση του "star names: their lore and meaning", αλλά έχει και ένα πολύ καλό "παρατηρησιακό" κομμάτι σε κάθε αστερισμό, που λέει ποια διπλά αστέρα, σμήνη, νεφελώματα, γαλαξίες κλπ. αξίζει κάποιος να δει. Κάτι σαν μια ελληνική έκδοση του Burnham's Celestial Handbook, δηλαδή, με πολλά μυθολογικά στοιχεία. Με έναν καλό άτλαντα μαζί είναι φοβερός συνδυασμός } Συμφωνώ!!! και επαυξάνω!!!! Εξαιρετικό και εξαιρετικοί και εσείς ( ὡς ἐθελονταί χρυσωρύχοι!!!) γ) « Ό Ἑλληνικός οὐρανός, χάρις εἰς τάς εὐνοϊκάς κλιματολογικάς συνθήκας τñς χώρας μας, ἀποτελεĩ τρόπον τινά πλούσιον έπιστημονικόν χρυσωρυχεῖον, διά τήν ἐπωφελñ ἐκμετάλλευσιν τοῦ ὁποίου εἶναι πάντοτε εὐπρόσδεκτοι ὡς ἐθελονταί χρυσωρύχοι ὅλοι οἱ φίλοι τοῦ οὐρανοῦ, ἵνα ἐν συνεργασίᾳ μετά τῶν ἐξ ἐπαγγέλματος ἀστρονόμων μας συνεχίσουν τάς ἐνδόξους παραδόσεις τñς Ἑλληνικñς Ἀστρονομίας.»(1974)Σταύρου Μ. Πλακίδου.«Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ» Constantinoshttp://asprosobservatory.blogspot.com/ Constantinoshttp://asprosobservatory.blogspot.com/Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Canopus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2010 α) «Ὅπως ὅλαι αἱ Φυσικαί Ἐπιστῆμαι, οὓτω καί ἡ Ἀστρονομία μητέρα ἒχει τήν παρατήρησιν.»ΣΤΑΥΡΟΥ Μ. ΠΛΑΚΙΔΟΥ«Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ» Αυτήν την πρόταση τη θυμάμαι απ'έξω αυτολεξεί... είναι η πρώτη πρόταση του βιβλίου... Σεβασμός!!! Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα