Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια ....

Σημερα με την βοηθεια του στελαριουμ και με κινητρο την αποκτηση ενος υπεριωνα 21mm , και με συμαχο τον καιρο ανεβηκα ταρατσα εστησα και ειδα το πρωτο μου νεφελωμα ... το cone nebula .

Φυσικα εμεινα μακακας απο το θεαμα :cheesy: τα συνασθηματα δεν περιγραφονται !!!

Αμεσως αλλαξα προσοφθαλμιο με ενα zoom που εχω bresser 8-24 εκανα zoom και αρχισαν τα προβληματα. Ο εστιαστης του ντομπ ανεπαρκης , χρειαζονται περισσοτερα βηματα ακριβειας ή το φθηνο zoom απλα δεν εχει την απαραιτητη ποιοτητα....´ή καποιος αλλος παραγοντας που δεν γνωριζω...

Ξερω πως οσο ανεβαινει η μεγενθυση δυσκολευει και η εστιαση ειναι ομως αυτο;

Παρακαλω οσοι εχεται το συγκεκριμενο ντομπ και ξερω οτι ειμαστε πολλοι εδω να μου δωσετε τα φωτα σας μιας και εγω ειμαι εντελως αρχαριος και τωρα κανω τα πρωτα δειλα μου βηματα στο hobby.

Αν καποιοι εχουν αλλαξει τον εστιαστη με καποιο καλυτερο ας μου δωσουν παραδειγματα και πηγη αν ειναι δυνατον .

Α! και κατι αλλο αυτη την ωρα που παρατηρησα δηλ 9 παρα με 9 και κατι, ειδα στο προσοφθαλμιο 2 αντικειμενα σε τροχια που το πιθανοτερο ηταν δορυφοροι ή πεφταστερες παρα πουλια, εχει καποιος φιλος καποιο προγραμμα που υπολογιζει την τροχια των δορυφορων , και ειναι ευκολο να δωσει "ραντεβου" μαζι τους; :?:

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
καταρχας εχεις εσταστη crayford; οσο μεγαλωνεις την μεγεθυνση τοσο χαλαει η πιοτητα της εικονας και την βλεπεις πιο θολη. επισης αν τα οπτικα απο το προσοφθαλμιο δεν ειναι καλα χανεις επισης εικονα. κοιτακαι το collimation απο το τηλεσκοπιο σου. σε αντικειμενα βαθυ ουρανου μην κανεις μεγαλη μεγεθυνση γιατι θα χασεις πολλες λεπτομεριες. εκει καλο ειναι να εχεις προσοφθαλμια ευρεεως πεδιου. επισης παιζει ρολο και το seeing που εχεις αλλα κυριως σε πλανητικη παρατηρηση. απο εστιαστες για νευτωνεια εαν αποφασισεις να τον αλλαξεις θα πρεπει να κοιταξεις για εστιαστη χαμηλου προφιλ για να μπορεις να εστασεις σε προσοφθαλμια με μικρες εστακες αποστασεις ή με την χρηση καποιου powermate και κυριως για την φωτογραφιση. ενα παραδειγμα ειναι οι εστιαστες moonlight αλλα θελει λεφτα.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
καταρχας εχεις εσταστη crayford; οσο μεγαλωνεις την μεγεθυνση τοσο χαλαει η πιοτητα της εικονας και την βλεπεις πιο θολη. επισης αν τα οπτικα απο το προσοφθαλμιο δεν ειναι καλα χανεις επισης εικονα. κοιτακαι το collimation απο το τηλεσκοπιο σου. σε αντικειμενα βαθυ ουρανου μην κανεις μεγαλη μεγεθυνση γιατι θα χασεις πολλες λεπτομεριες. εκει καλο ειναι να εχεις προσοφθαλμια ευρεεως πεδιου. επισης παιζει ρολο και το seeing που εχεις αλλα κυριως σε πλανητικη παρατηρηση. απο εστιαστες για νευτωνεια εαν αποφασισεις να τον αλλαξεις θα πρεπει να κοιταξεις για εστιαστη χαμηλου προφιλ για να μπορεις να εστασεις σε προσοφθαλμια με μικρες εστακες αποστασεις ή με την χρηση καποιου powermate και κυριως για την φωτογραφιση. ενα παραδειγμα ειναι οι εστιαστες moonlight αλλα θελει λεφτα.

Καταρχας εφχαριστω για την απαντηση φιλε μου

Ο εστιαστης ειναι τυπου crayford συμφωνα με το manual , τωρα οσον αφορα τα οπτικα του ποσοφθαλμιου zoom δεν εχω ιδεα αν ειναι καλα η οχι. Μαλλον λογο της χαμηλης τιμης του βγαζω το συμπερασμα οτι δεν εχει καλα οπτικα , και εκτος απο τον υπεριωνα που ειναι και το καλυτερο προσοφθαλμιο μου δεν εχω αλλο προσοφθαλμιο με μεγαλη μεγενθυση για να συγκρινω εκτος του κιτ που ειναι απογοητευτικο .

Η φωτογραφηση δεν μεν ενδιαφερει τουλαχιστων προς το παρον αν και δεν "βλεπω" να ασχολουμε και στο μελλον οποτε αν εχεις εσυ η καποιος αλλος να προτεινεις ενα "λογικου" κοστους εστιαστη παρακαλω καντο. Το powermate δεν ξερω τι ειναι, μπορεις να μου το εξηγησεις;

Και παλη ευχαριστω για την απαντηση ειναι σημαντικη για μενα η βοηθεια...

Δημοσιεύτηκε
Φίλε μου, αποκλείεται να είδες το cone nebula και να έμεινες μακάκας διότι το συγκεκριμένο νεφέλωμα είναι υπερβολικά αμυδρό. Σχετικά με τον εστιαστή, στο δικό μου 8ιντσο ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ίσα ίσα που είναι πολύ στιβαρός. Μπορείς να μας πεις ακριβώς τί πρόβλημα αντιμετώπισες; Δοκίμασες με άλλο προσοφθάλμιο σταθερής και μικρότερης εστιακής;
Δημοσιεύτηκε
Φίλε μου, αποκλείεται να είδες το cone nebula και να έμεινες μακάκας διότι το συγκεκριμένο νεφέλωμα είναι υπερβολικά αμυδρό. Σχετικά με τον εστιαστή, στο δικό μου 8ιντσο ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ίσα ίσα που είναι πολύ στιβαρός. Μπορείς να μας πεις ακριβώς τί πρόβλημα αντιμετώπισες; Δοκίμασες με άλλο προσοφθάλμιο σταθερής και μικρότερης εστιακής;

Φιλε μου στην θεση που κοιτουσα δεν υπαρχει αλλο νεφελωμα στο στελαριουμ κατω απο τους διδυμους .

Βεβαια ο ουρανος αν και εχθες ηταν πολυ καλος για τα δεδομενα του Πειραια δεν παυει να ειναι ουρανος της πολης και

μπορει να το μπερδεψα με το rosette nebula :cheesy: μιας και ειμαι αρχαριος .

Δημοσιεύτηκε

Και το rosette αποκλείεται να είδες και να έμεινες ... γιατί και αυτό αμυδρό είναι και ειδικά χωρίς φίλτρο νεφελωμάτων...

Μάλλον του Ωρίωνα θα είδες μιας και είσαι Πειραια... :cheesy:

Έχεις ελέγξει την ευθυγράμμιση των κατόπτρων του τηλεσκοπίου σου;

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Και το rosette αποκλείεται να είδες και να έμεινες ... γιατί και αυτό αμυδρό είναι και ειδικά χωρίς φίλτρο νεφελωμάτων...

Μάλλον του Ωρίωνα θα είδες μιας και είσαι Πειραια... :cheesy:

Έχεις ελέγξει την ευθυγράμμιση των κατόπτρων του τηλεσκοπίου σου;

Τελικα μαλλον εχεις δικιο τονεφελωμα του ωριωνα εβλεπα .Ανοιξα το στελαριουμ κ το ειδα.

#-o

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης