eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Στήριξη Celestron CG5 ASGT goto. Με σημάδια χρήσης, αλλά πλήρως και 100% λειτουργική χωρίς προβλήματα. Εκτός από την κεφαλή της στήριξης περιλαμβάνεται το τρίποδο, καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή, πολική διόπτρα και ένα 5κιλο αντίβαρο. Το χειριστήριο της βάσης είναι στην τελευταία έκδοση (4.ΧΧ) και μπορεί να δεχθεί αναβαθμίσεις μέσω υπολογιστή. Τα firmware της στήριξης και του χειριστηρίου είναι ενημερωμένα με την τελευταία έκδοση που έχει βγάλει η Celestron. Θα ανεβάσω φωτογραφίες κάποια στιγμή το απόγευμα.Τιμή: 350 ευρώ.Ευχαριστώ,Ηλίας. *ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ*Ευχαριστώ Μπάμπη και καλές παρατηρήσεις!
ziorange Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Πληροφοριακά και μόνο θα ήθελα να σε ρωτήσω μέχρι πόσα κιλά μπορεί να σηκώσει η συγκεκριμμένη στήριξη? http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Παναγιώτη, Η στήριξη σηκώνει ανετότατα 8άρι τηλεσκόπιο για παρατήρηση. Για φωτογραφηση θα σου σηκώσει 8 SC, όχι νευτώνιο λόγω μήκους κυρίως, και αυτό με κάποιες παραδοχές. Ο ASTROC φωτογραφίζει με αυτήν, είναι μάλιστα η παλιά η δικιά μου και είναι πολύ ευχαριστημένος, αλλα με ελαφρύ τηλεσκόπιο. Πάντως είναι ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΗ και αξίζει τον κόπο, ασε που ο Ηλίας τη δίνει μπιρ παρά Δημήτρης Δημήτρης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Μιλάμε για μισή τιμή!:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=962Στο πλανητάριο βάζουν C9.25 ή N10.Επειδή πάντα τις φορτώνουν οριακά (μην ξεχνάμε πως θα βάλουμε και άλλα βαριά πράγματα πάνω στο τηλεσκόπιο) μάλλον είναι κατάλληλη για C8 ή τον σωλήνα του Dob8. Είναι έτσι; Να ρωτήσω και εγώ: Από τις υψαζιμουθιακές αντιστοιχεί σε αυτή των Nexstar 6-8SE, αλλά μοιάζει με ποιά γερμανική στήριξη της Skywatcher; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά παραπάνω Να προσθέσω ότι είναι ίδια με την Skywatcher EQ5 - για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, εννοώ EQ5 όχι την HEQ5 που είναι διαφορετική και πιο στιβαρή στήριξη - και τα μηχανικά τους μέρη πιθανότατα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο. Η Celestron την "σερβίρει" και με το C11, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό είναι υπερβολή. Μπορεί να χειριστεί άνετα έναν 8ιντσο σωλήνα (είτε C8 είτε νευτώνειο), ακόμα και ένα C9.25 για παρατήρηση. Διαθέτει πολύ πιο εξελιγμένο software σε σχέση με τις αντίστοιχες Skywatcher (ειδικές ρουτίνες για πολική ευθυγράμμιση, λειτουργία "precise GoTo" κλπ). Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός του Δημήτρη ως "αξιολογότατη" είναι ακριβέστατος. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω σήμερα φωτό της κεφαλής, χειριστηρίου κλπ γιατί ο τρίποδας είναι στο εξοχικό.Ευχαριστώ,Ηλίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Η Celestron την "σερβίρει" και με το C11, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό είναι υπερβολή. Και λίγα λές Ηλία μου! και λίγα λές! Μπορεί να χειριστεί άνετα έναν 8ιντσο σωλήνα (είτε C8 είτε νευτώνειο), ακόμα και ένα C9.25 για παρατήρηση.Όντως και πάλι αλλα με πολλές παραδοχές. Επειδή την έχω δουλέψει με το 9,25 θα μου επιτρέψετε να πώ ότι ναι μέν η Celestron βγάζει ένα καλό low-budget σύνολο, αλλα η CG-5 το ψιλοχαντακώνει. Για το 8άρι, δεν θα πώ κουβέντα. Η συνεργασία είναι αδαμαντοφόρος και καραμπινάτα καλή. Δημήτρης
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Έχεις PM. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2010 Οι φωτογραφίες που υποσχέθηκα:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα