melodia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Γειά σας είμαι εντελώς καινούριο μέλος και εντελώς αρχάριος ή ίσως και άσχετος με την αστρονομία. Θεωρώ όμως ότι εδώ θα υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να λύσουν την απορία που μου δημιουργήθηκε σήμερα. Και ίσως είναι μια αφορμή για λίγη παραπάνω ενασχόληση με τους πλανήτες από την πλευρά μου. Κατά τις 21:40 περίπου σήμερα (28/4/2010), από το παράθυρο του σπιτιού μου, παρατήρησα ένα φως στον ουρανό. Όχι διαχεόμενο αλλά μαζεμένο, χρώματος προς το άσπρο και όχι μικρό αλλά όχι και μεγάλο. Δεν έχω εργαλεία αστρονομικά κλπ, εκτός από κυάλια τα οποία χρησιμοποίησα. Αλλά αυτά δεν δώσανε τίποτα το πολύ παραπάνω, εκτός από το ότι ήταν κάτι που εξέπεμπε φως. Όχι τίποτα το πολύ φως. Μένω κοντά στην Βείκου, στο Γαλάτσι. Αν πάρω την νοητή ευθεία που συνδέει [Βείκου και Γαλατσίου -> Πατησίων -> το νταμάρι που αν δεν κάνω λάθος είναι στο Χαϊδάρι], σε αυτήν την ευθεία περίπου, μεταξύ όμως εμένα και του νταμαριού, ήταν το φως. Παρατήρησα, ότι το ύψος του ήταν πιο πάνω από το βουνό (ίσως όρος Αιγάλεω), σίγουρα πιο πριν από αυτό (προς τα μένα). Με αρκετή προσοχή, παρατήρησα λιγάκι, ότι ίσως κινούνταν ελαφρά και πολύ-πολύ λίγο. Έσπευσα να το φωτογραφίσω και να το βιντεοσκοπήσω. Επισυνάπτω τις τρεις φωτογραφίες μου, η πρώτη αν δεν κάνω λάθος με λίγο ζουμ, η δεύτερη με ζουμ 16x και η τρίτη με καθόλου όπου φαίνεται λίγο και η βεράντα. Σε περίπου 20-40 λεπτά, είχε απομακρυνθεί αρκετά προς το νταμάρι (ίσως από πάνω του ή και πιο πίσω) και ελαττωθεί το φως, το οποίο γινόταν πορτοκαλί. Μέχρι που δεν το έβλεπα πια. Δεν ξέρω αν αυτή η ελάττωση του φωτός ήταν αποτέλεσμα της απόστασης ή (και) της ελάττωσης της εκπομπής φωτός. Τι να ήταν άραγε; Ελπίζω να μην είμαι πολύ εκτός θεματολογίας του φόρουμ αυτού, και ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ1.: Έχω και ένα βίντεο σε ζουμ μόνο, ίσως όχι τόσο σημαντικό. ΥΓ2.: Κάποια προβλήματα στον υπολογιστή μου δεν μου επιτρέπουν να είμαι πολύ στο ίντερνετ. ΥΓ3.: Δεν ήταν μάλλον αεροπλάνο, γιατί μάλιστα πέρασαν 2 αεροπλάνα στο διάστημα που κοίταζα και ήταν καθαρά αεροπλάνα, μάλιστα είχαν και το κόκκινο φωτάκι τους. ΥΓ4.: Υποθέτω ότι από τα παραπάνω συνάγεται και το συμπέρασμα ότι δεν ήταν κάποιο άστρο/πλανήτης. φωτ. 3: καθόλου ζουμ φωτ. 2: ζουμ 16x φωτ. 1: λίγο ζουμ
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=130029#130029 http://en.wikipedia.org/wiki/International_Space_Station και εδώ πότε μπορείς να το ξαναδείς¨http://www.heavens-above.com/?lat=38.03079&lng=23.78265&loc=Unspecified&alt=0&tz=EET Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
ziorange Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 στις 21.42 σήμερα το βράδυ έκανε διέλευση ο ISS (διεθνής διαστημικός σταθμός) αλλά η διέλευση του κράτησε το πολύ 4-5 λεπτά! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
melodia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Όμως αυτό κράτησε περίπου 20-40 λεπτά, ίσως όμως να ήταν όντως αυτός ο σταθμός. (φαίνεται και το βράδυ; )
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Φίλε μου 21.42 δεν πέταγε τιποτα άλλο που έβγαζε μάτι Απλά είναι φυσικό να χάνεις το χρόνο με κάτι τόσο εντυπωσιακό,αλλά 20-40 λεπτά; Τέσσερα λεπτά κράτησε μόνο. Φαίνεται μόνο βράδυ η ξημερώματα λίγο πρίν την ανατολή η λίγο μετά την δύση του Ήλιου. (αντανακλά το φως του Ήλιου και μεις χαζεύουμε) Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
melodia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 το βίντεο που έβαλα να γράφει (και δεν έχω περάσει ακόμα στο πισι) δείχνει διάρκεια 21:50. Το έγραψα με την φωτ. μηχανή μου. Σταμάτησε να γράφει γιατί γέμισε η κάρτα στην μηχανή (2G κάρτα). Όταν διέκοψε το γράψιμο, είχε αρχίσει να φαίνεται μια μικρή πορτοκαλί κουκίδα σαν πάνω από το νταμάρι.
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Μήπως εννοείς την Αφροδίτη που φαινόταν την ίδια ώρα στη Δύση; Δοκίμασε το Stellarium μήπως δεις εκεί αυτό που σε παραξένεψε και το αναγνωρίσεις. Πάντως απόψε και εκείνη την ώρα είχαμε πολλά μάτια στον ουρανό οπότε απίθανο να ήταν κάτι, αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Επίσης, τσέκαρε το ρολόι σου με κάποιο site, όπως αυτό: http://www.lagado.com/tools/time Καλά κάνεις και το αναφέρεις πάντως, σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που παραξενεύτηκε όπως και νά 'χει, καλώς ήρθες Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Καλοσορισες στο Astrovox. απ'τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω οτι "μολις" εκανες την πρωτη παρατηρηση της "Θεας της Ομορφιας" την Αφροδιτη...και βεβαια την επαθες οπως την παθαινουν ολοι οσοι δεν την εχουν ξαναδει Πραγματικα εκπληκτηκη!! Λες και ειναι ενας Προβολεας στον νυχτερινο ουρανο ουρανο, λες και ειναι εκει καποιος εκει και μας παραμονεύει... αλλα ΟΧΙ δεν ειναι κατι "εξωτικό" ειναι η Δίδυμη Αδελφη της Γης, η Αφροδιτη, οπου με φαινομενικό μεγεθος περιπου -4 κανει τον κοσμο να παραμιλαει!! ...Συνέχισε τις παρατηρήσεις εχεις πολλα εντυπωσιακά να δεις ακομα για δες ποτε περναει ο ISS πανω απο το "κεφαλι σου" ή ποτε θα εμφανιστει ο "Μαγικος" IridiumFlarehttp://www.heavens-above.com Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
DimPag Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2010 Στης 21.40 βλεπωντας προς το νταμαρι του χα'ι'δαριου (κατεύθηνση πρός τη δυση ) ήταν η Αφροδίτη
george_clima Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Λογικά όπως ανέφεραν και οι φίλοι προηγουμένως,παρατήρησες την Αφροδίτη.Στις 21:42 ήταν λογικό από το σημείο που είσαι να την βλέπεις και για περίπου 30-40 λεπτά ακόμα.Τσέκαρε και τα links των παιδιών για να δεις τον ISS που κυριολεκτικά χθες,έβγαζε μάτια!! Καλές παρατηρήσεις!! Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
melodia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, τείνουν προς την θεά της ομορφιάς (τουλάχιστον). Όμως δεν έμοιαζε με αστέρι ή πλανήτη γιατί φαινόταν αρκετά κάτω και όχι ψηλά στον ουρανό, και μετά από 30-40 λεπτά όπως είπατε είχε απομακρυνθεί αρκετά από εμένα προς το νταμάρι. Θα το ψάξω και εγώ, αν και είναι πια πιθανό να είναι Αφροδίτη, και απλά να την περιμένα τουλάχιστον - αρκετά - πιο ψηλά και όχι σχετικά χαμηλά. Σίγουρα πήρα τροφή για σκέψεις, ελπίζω να μην γίνω μόνιμος εξωγήινος.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Ω ναί! Είναι η Αφροδίτη. Μπορείς να την δείς κάθε βραδάκι αυτόν τον καιρό σε εκείνο το σημείο. Κι εγώ την είδα πρίν λίγες μέρες κατεβαίνοντας την Πρωτοπαπαδάκη στο σημείο που λές. Σου φαίνεται ότι είναι ανάμεσα σε σένα και κάποιο βουνό γιατί είναι φωτεινή. Αυτόν τον καιρό η Αφροδίτη φαίνεται πρός την Δύση και γενικά χαμηλά. Όταν δύει τη βλέπουμε μέσω των κατώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας γι αυτό και πορτοκαλίζει, όπως ακριβώς και ο Ήλιος. starrynights.blog
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 την περιμένα τουλάχιστον - αρκετά - πιο ψηλά και όχι σχετικά χαμηλά απολύτως φυσιολογικό, αλλά αν σκεφτείς ότι η τροχιά της είναι πιο κοντά στον Ήλιο απ' ότι της Γης θα συνειδητοποιήσεις πως δεν πρόκειται να την δεις ποτέ μακριά από τον Ήλιο, μόνο λίγο πριν την Ανατολή του Ήλιου ή για λίγη ώρα μετά τη Δύση. Με τον Ερμή είναι ακόμα περισσότερο (μιας και είναι πιο κοντά στον Ήλιο). Πριν καταπιαστείς με εγκατάσταση προγραμμάτων, δες πάλι περίπου την ίδια ώρα. Αν το δεις πάλι, ήταν η Αφροδίτη Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
melodia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Πριν καταπιαστείς με εγκατάσταση προγραμμάτων, δες πάλι περίπου την ίδια ώρα. Αν το δεις πάλι, ήταν η Αφροδίτη Και ναι, κοίταξα λίγο αργότερα από χθες (21:45), και ναι, ήταν πάλι εκεί, στο πιο μακρινό σημείο φυσικά, αφού άργησα λίγο. Έχει την ίδια συμπεριφορά με χθες. Έχει και καθαρό ουρανό, και αν και από την Αθήνα και με την σελήνη γεμάτη, φαίνονται καλά λίγα άστρα. Η Αφροδίτη ήταν (χθες) και είναι (και σήμερα) εντυπωσιακή!
George Makris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Αυτό δεν είναι τόποτα.Κάποια φορά το Mega έστειλε συνεργείο στην Κρήτη για να δείξουν την.. Αφροδίτη (πάλι) σαν παράξενο αντικείμενο. χαχαχα Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα