jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Εβγαλα την χτεσινή φωτογραφία του Μ67 και θα ήθελα τα φώτα σας αν γνωρίζεται τι μπορεί να φταίει η έκθεση είναι 14 λεπτά τηλεσκοπιο Οrion Οptics 250 f4.8 και Baader MPCC - Multi Purpose Coma Corrector ....Dslr pentax k10d Α) ΠΟΛΙΚΉ ΕΥΘΥΓΡΆΜΜΙΣΗ Β) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Phd Γ) Η ΒΑΣΗ ΜΟΥ ORION ATLAS EQ-G Ή ΤΟ SynScan Παρατήρησα οτι τα αστρα στο πανω μερος της φωτογραφίας εχουν αυγουλοειδες μορφη καθετα ενώ στο κατω μέρος τησ φωτογραφίας αυγουλοειδες μορφη οριζόντια ....δεν ξέρω αν βοήθησα αρκετα να καταλαβετε τι μπορει να φταίει Μ 67 «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
m 51 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Το οριζόντιο το καταλαβαίνω, μπορεί να είναι σφάλμα στην οδήγηση - το πιθανότερο -. Αλλά το κάθετο ακούγεται λιγάκι περίεργο. Παίζει να θέλει collimation o σωλήνας.Η γνώμη ενός πιο έμπειρου θα ρίξει φως. Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Νομίζω ότι αυτό είναι ο αστιγματισμός. Αντί να είναι ένα απλό αστέρι γίνεται έτσι: - ή έτσι: | Δεν ξέρω να σου πω πως διορθώνεται, αλλά είναι σφάλμα στα οπτικά, όπως η χρωματική εκτροπή κλπ. Μπορεί να είναι κάτι απλό όμως, μην στεναχωριέσαι. Επίσης, στην παρατήρηση δεν σε νοιάζει και στην φωτογραφία μπορεί να διορθωθεί με ειδικούς φακούς, barlow κλπ. Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 τα οπτικά εε? οποτε αν βοηθάει ο καιρός σημερα θα δοκιμασω στον ιδιο στόχο α) χωρίς το Baader MPCC με το ίδιο το τηλεσκόπιο και β) να βγαλω φωτογραφία με το οδηγητικο το Skylux Bresser «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Φίλε μου από φωτογραφία δεν ξέρω κ πολλά αλλά τα οπτικά δεν νομίζω να φταίνε μιας κ το τηλεσκόπιο σου έχει περάσει από έλεγχο οπτικών πριν έρθει στα χέρια σου.Η orion optics δίνει κ ένα πιστοποιητικό για την ποιότητα των οπτικών.Το πιθανότερο είναι να θέλει ευθυγράμμιση αν κ επαναλαμβάνω πως από αστροφωτογράφηση δεν κατέχω κ πολλά. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2010 Εμένα μου μοιάζει με περιστροφή πεδίου , όχι ομοιόμορφη ή καμπυλομένο εστιακό επίπεδο λόγω οπτικών και μεγάλου πεδίου..δεν είναι ομοιόμορφο όμως.Έλεγξε αν ό,τι έχεις βάλει μετά τον εστιαστή είναι κάθετα βιδωμένο.. IK Observing System
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2010 Πιθανολογώ πως το πλήρως φωτισμένο πεδίο δεν είναι κεντραρισμένο... Για να είναι πρέπει να κάνεις ευθυγράμμιση με offset το διαγώνιο σε νευτώνια με γρήγορο εστιακό λόγο. Το δευτερεύον κάτοπτρο πρέπει να μην είναι γεωμετρικά κεντραρισμένο αλλά να έχει μια απόκλιση προς τον πρωτεύοντα και να είναι και απομακρυσμένο από τον εστιαστή.Επίσης μου φαίνεται πως δεν είναι και απολύτως σωστά εστιασμένη η φωτό... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
jimkopa Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2010 Τελικά μάλλον βρήκα τι φταίει ευτυχώς δεν είναι τα οπτικά αλλά είχα πρόβλημα στην ζύγιση.... νομιζω βελτιώθηκε η κατάσταση αν και νομίζω εχω αρκετή δουλειά ακόμη Τελικά ζύγισμα εκτος Deg και RA .......θέλει και ο ίδιος ο σωλήνας περιστροφικά στα δαχτυλίδια του για όσους βάζουν "μαραφέτια" πάνω στο σωλήνα M13 «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα